UUTISET

Punamustien sarja-avaus kotiyleisön edessä

25.3.2022

PK-35 Vantaa avaa sunnuntaina sarjakautensa Kansallisessa Liigassa. Kausi alkaa kotiyleisön edessä, kun Punamustien vieraaksi saapuu sarjanousija Oulu Nice Soccer. Ottelu pelataan sunnuntaina 27.3. klo 13.00 Myyrmäen stadionilla.

Alkava kausi on PK-35 Vantaalle kautta aikojen kahdestoista naisten pääsarjassa. 2010-luvulla pelatut liigakaudet tuottivat yhteensä seitsemän Suomen mestaruutta ja kaksi hopeaa. Yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen PK-35 Vantaa palasi uudistuneeseen pääsarjaan kaudelle 2020.  Sen jälkeen tuloskehitys on ollut nousujohteista, sillä Punamustien viime kausien sijoitukset ovat olleet seitsemäs ja viides.

PK-35 Vantaa on pelannut tänä vuonna Suomen Cupissa yhteensä neljä kilpailullista ottelua. Åland Unitedin, VJS:n ja HJK/T18:n muodostamasta alkulohkostaan joukkue eteni jatkoon puhtaalla pelillä maalierolla 15-2. Puolivälierässä HJK:ta vastaan PK-35 Vantaa oli vain muutaman minuutin päässä jatkopaikasta, mutta joutui lopulta taipumaan jatko-ottelussa niukasti lukemin 3-2. Pettymyksestä huolimatta Suomen Cup oli Punamustilta pelillisesti onnistunut.

ONS sen sijaan jäi omassa Suomen Cupin lohkossaan toiseksi ja jatkopelien ulkopuolelle. Kilpakauden avauksessaan ONS kaatoi Oulun paikallisottelussa Kakkosessa pelaavan OTP:n lukemin 3-1. Viime kauden päätteeksi Kansallisesta Liigasta pudonnut JyPK sen sijaan kaatui maalein 3-2. Jatkopaikka jäi kuitenkin lopulta haaveeksi, kun lopulta ilman Ykkösen sarjalisenssiä jäänyt RoPS kaatoi lohkon päätösottelussa ONSin selvin 3-0-lukemin.

Oululaisten iskukyvyn arvioimista on vaikeuttanut entisestään se, että joukkue ei ole kohdannut talven aikana yhtäkään liigajoukkuetta. Lähintä kosketuspintaa liigatasoon on toistaiseksi tarjonnut Suomen Cupin tiukka JyPK-ottelu, joka ratkesi ONSin eduksi vasta lisäaikamaalilla.

Joukkueilla ei ole viimeaikaista tuntumaa toisistaan, sillä PK-35 Vantaa ja ONS ovat pelanneet kolme viime kautta eri sarjatasoilla. Edellisen kerran joukkueet pelasivat samaa sarjaa Naisten Liigassa Punamustien mestaruuteen päättyneellä kaudella 2018.

PK-35 Vantaan 16 Suomen Cupissa viimeistelemää maalia jakautuivat usealle eri pelaajalle. Neljään osumaan yltänyt Wilma Forsblom osui kertaalleen kaikissa neljässä ottelussa. Kahteen osumaan ylsivät Netta Koso, Ella Koivu ja Roosa Toivanen. Myös ONSin maalit jakautuivat tasaisesti, sillä ainoastaan Sara Sievistö on osunut tänä talvena kahteen otteeseen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella loukkaantumisistaan toipuvat Emma Korkalainen, Jenni Huttunen ja Tia Painilainen. Muut pelaajat ovat käytettävissä, joten PK-35 Vantaa saa sarja-avaukseen jalkeille täyden pöytäkirjallisen pelaajia.

Tavoitteena määrätä pelin rytmi

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee uuteen sarjakauteen hyvin valmistautuneena ja täynnä intoa. Kaksi viikkoa sitten pelatun tappiollisen Suomen Cupin puolivälierän jälkeen katseet käännettiin nopeasti sarja-avaukseen.

– Joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä fiilis. Olemme keskittyneet kaksi viime viikkoa täysillä liigan alkuun. Olemme käyneet joukkueen kanssa Suomen Cupin HJK-ottelua tarkasti läpi useammassa palaverissa. Siinä pelissä kollektiivinen puolustussuunnan pelaamisemme ei täysin onnistunut, joten etenkin sitä lähdemme parantamaan, Väisänen sanoo.

– Tärkeintä on kuitenkin keskittyä omaan pallolliseen pelaamiseemme, joka on aina ollut vahvuutemme. Tavoitteenamme on jälleen olla se joukkue, joka määrää pelin rytmin.

Väisänen myöntää, että sunnuntain vastustaja ONS on Punamustille varsin uusi tuttavuus. Edelliset keskinäiset kohtaamiset ovat monen vuoden takaa, joten niillä ei ole enää painoarvoa.

– ONSin joukkue on muuttunut edellisestä kohtaamisestamme lähes täysin. Emme ole nähneet heidän talven pelejään, mutta näimme ONSin pelaamista viime kaudella Ykkösessä. ONS on varmasti nähnyt meidän pelejämme enemmän kuin me heidän, joten on kiinnostavaa nähdä, millä tavalla he lähtevät peliin.

Punamustien kokoonpanotilanne on sarja-avauksen alla hyvä. PK-35 Vantaa saa ONS-otteluun jalkeille täyden pöytäkirjallisen pelaajia. Myös pidempään sivussa olleet pelaajat lähestyvät hyvää vauhtia paluuta pelikentille.

– Fyysinen valmistautuminen on onnistunut hyvin. Olemme välttyneet loukkaantumisilta ja pystyneet harjoittelemaan talvella kovaa, Väisänen sanoo.

– Pidempään sivussa olleista pelaajista Emma Korkalaisen ja Jenni Huttusen kuntoutuminen on edennyt hyvin. Tämän hetken tiedon mukaan odotamme saavamme Jennin ja Tia Painilaisen täysillä mukaan jo toukokuussa.

PK-35 Vantaa – ONS pelataan sunnuntaina 27.3. klo 13.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille (12-17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.