Ottelumainos, HJK – PK 35 Vantaa Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierä sunnuntaina Töölössä

Punamustien pelit jatkuvat sunnuntai-iltapäivänä. Panoksena on paikka Suomen Cupin neljän parhaan joukossa, kun PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat kutkuttavassa puolivälierässä. Ottelu pelataan sunnuntaina 13.3. klo 15.00 Töölön stadionilla.

PK-35 Vantaa selvitti tiensä jatkopeleihin lohkovoittajana. Kilpakauden avauksessaan PK-35 Vantaa kaatoi Åland Unitedin lukemin 3-2. Kahdessa seuraavassa ottelussaan joukkue kaatoi ensin HJK:n T18-joukkueen lukemin 7-0 ja naapuriseuransa VJS:n lukemin 5-0. Punamustien lohkovaiheen paras maalintekijä oli kertaalleen joka ottelussa osunut Wilma Forsblom.

Punamustien tavoin myös HJK voitti oman lohkonsa puhtaalla pelillä. Helsinkiläiset kaatoivat sekä Pallo-Iirot että EPS:n selvänumeroisesti 8-0, mutta lohkon päätösottelussa Ykkösen TPS piinasi HJK:ta pitkään. Lopulta liigajoukkue käänsi pelin kuitenkin voitokseen maalein 2-4. HJK:n lohkovaiheen tehopelaaja oli kuusi maalia viimeistellyt Ria Karjalainen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Suomen Cupin välierävaiheessa. Tuolloin Myyrmäessä nähtiin täyden 120 minuutin jännitysnäytelmä, joka ratkesi lopulta Punamustien eduksi vasta rangaistuspotkukilpailussa. Kansallisen Liigan kohtaamisissa pisteet menivät tasan, kun molemmat voittivat kertaalleen ja yhdessä ottelussa päädyttiin pistejakoon.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Emma Korkalainen, Jenni Huttunen, Tia Painilainen. Lisäksi Tuulia Mikkolan pelikunto on vielä epävarmaa.

Tuttu kilpakumppani

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee sunnuntai-iltapäivän otteluun mukavista lähtökohdista. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Punamustien selvänumeroiseen voittoon, mutta tavallisesti PK-35 Vantaan ja HJK:n kohtaamiset ovat olleet tiukkoja pelejä.

– Joukkue on harjoitellut hyvin ja nyt saamme sopivaan paikkaan kovan pelin. On hienoa kohdata HJK tässä vaiheessa ja vielä panoksellisessa pelissä, Väisänen sanoo.

– Olemme pelanneet HJK:ta vastaan usein tasaisia pelejä, ja sellaista odotan tälläkin kertaa. Vuosi sitten välierä ratkesi vasta pitkän kaavan mukaan. Olemme jälleen varautuneet myös siihen vaihtoehtoon.

Puolivälierävastustaja HJK on Punamustille jo monen kauden ajalta tuttu kilpakumppani, mutta talven aikana joukkueissa tapahtuu aina joitakin pelaajavaihdoksia.

– HJK:lta on lähtenyt viime kauden päätteeksi joitakin pelaajia, mutta he ovat myös saaneet hyviä pelaajia tilalle. On kiinnostava nähdä, millaisen ja miten valmiin ryhmän he saavat meitä vastaan jalkeille, Väisänen tuumii.

– HJK:lla on vahva hyökkäys, jonka kanssa meidän pitää olla tarkkana. Se pitää huomioida erityisesti, jos he pelaavat kolmella hyökkääjällä.

Suomen Cupin puolivälierä HJK – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 13.3. klo 15.00 Töölön stadionilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com