Tuloskuva, VJS – PK 35 Vantaa 12.2.2022

PK-35 Vantaa puhtaalla pelillä puolivälieriin

Punamustien hyvät otteet Suomen Cupissa jatkuivat lauantai-iltana. PK-35 Vantaa varmisti puolivälieräpaikkansa ja osoitti olevansa Länsi-Vantaan ykkönen, kun VJS kaatui selvin numeroin 0-5.

Ottelun lähtökohdat olivat selkeät. Kaksi aiempaa otteluaan voittanut PK-35 Vantaa tarvitsi vähintään pisteen varmistaakseen jatkopaikkansa. Molemmat ottelunsa hävinneelle VJS:lle sen sijaan oli pedattu paikallisottelussa kiusantekijän rooli. VJS lähtikin otteluun puolustamaan tiukasti ja vetäytyi syvälle omalle alueelleen.

Maalihanat aukesivat jo kolmannella peliminuutilla. Netta Koso sai jalkansa vapaaksi noin 25 metristä ja laukoi pallon vastustamattomasti VJS:n maalivahdin yli takakulmaan. Osuma oli hienon ottelun pelanneelle Kosolle cup-kauden toinen.

Vaikka avausosuma syntyi jo aikaisessa vaiheessa ja ottelu eteni vahvasti Punamustien komennossa, saatiin seuraavaa osumaa odottaa avausjakson lopulle saakka. VJS puolusti tiiviisti omaa rangaistusaluettaan eikä PK-35 Vantaa päässyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aivan parhaille maalintekoalueille. Reetta Suomela tarjoili hyvän hyökkäyksen päätteeksi vetopaikan Sanna Saariselle, jonka yritys karkasi kuitenkin maalin yli.

Lopulta myös Punamustien toinen osuma syntyi 39. peliminuutilla näyttävällä kaukolaukauksella. Tällä kertaa asialla oli keskuspuolustaja Roosa Toivanen, joka pommitti pallon vasemmalla jalallaan lähes 30 metristä aivan takayläkulmaan. Upea maali keräsi ansaitusti ihailevia kommentteja myös vastustajan leiristä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa karkasi jo kolmen maalin johtoon. Kahdesta ensimmäisestä osumasta poiketen kolmas maali syntyi jo lähietäisyydeltä. Tia Painilainen tarjoili vasemmalta laidalta kovan matalan keskityksen ja Wilma Forsblom pääsi ohjaamaan pallon puolustajan edestä etualakulmaan. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-3-johtolukemissa.

Selvästä johtoasemasta huolimatta PK-35 Vantaan valmennus peräänkuulutti joukkueelta toisella jaksolla kovempaa pelitempoa. Tauon jälkeen vierailta nähtiinkin avausjaksoa aktiivisempaa liikettä ja palloliikuttelua. Myös Punamustien prässipeli toimi mallikkaasti, minkä johdosta koko toinen jakso pelattiin lähes kokonaisuudessaan VJS:n kenttäpuoliskolla.

Aktiivisempi ote tuotti myös enemmän maalintekopaikkoja. PK-35 Vantaa onnistui luomaan enemmän tilanteita kuin avausjaksolla ja kävi muutamaan otteeseen lähellä maalintekoa, mutta viimeistelytarkkuus ei ollut ensimmäisen puoliskon tasolla.

Punamustien neljäs osuma nähtiin lopulta avausjakson puolivälissä. Peliväline päätyi hieman onnekkaan kimmokkeen seurauksena rangaistusalueen rajalle Ella Koivulle, joka reagoi tilanteeseen nopeasti. Koivun kääntölaukaus painui varmasti taka-alakulmaan ja muutti lukemiksi jo 0-4.

Näyttävien osumien ilta huipentui todella upeaan hyökkäykseen, jossa pallo liikkui yhdellä kosketuksella Punamustien pelaajalta toiselle. Vahvasti lohkovaiheen otteluissa esiintynyt Eerika Appelqvist käynnisti tilanteen vasemmalla laidalla, Tuulia Mikkola tarjoili noston rangaistusalueelle, Forsblom jatkoi pallon maalin edustalle ja Saarinen ohjasi pelivälineen noin viidestä metristä taka-alakulmaan.

Taidokkaan syöttökombinaation seurauksena syntynyt maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, joten Länsi-Vantaan paikallisottelun lopputulokseksi kirjattiin Punamustien voitto lukemin 0-5. Voiton myötä PK-35 Vantaa sinetöi lohkovoittonsa ja jatkaa puhtaalla pelillä Suomen Cupin puolivälieriin.

Ensimmäinen tavoite saavutettu

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa varmaotteiseen voittoon. Ottelu pysyi Punamustien kontrollissa alusta loppuun.

– Peli oli aika odotetunlainen. Tiesimme VJS:n puolustavan syvällä ja he pitäytyivätkin juuri siinä suunnitelmissa. Tiesimme kuitenkin, että kun paine jatkuu koko pitkän pelin ajan, tilanteita syntyy väistämättä, Väisänen sanoi.

– Prässipelimme toimi suunnitelmien mukaisesti ja saimme paljon riistoja myös keskialueella. Aina on totta kai varaa parantaa, mutta olen tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin. VJS:llä ei ollut yhtään maalintekoyritystä, mikä varmaan kertoo pelistä aika paljon.

Vaikka Punamustien johtolukemat olivat jo tauolla 0-3, onnistuivat vieraat Väisäsen mielestä parantamaan pelaamistaan vielä toisella jaksolla.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hieman liian staattista pelaamista, mihin aikainen johtomaali saattoi osittain vaikuttaa. Saimme kuitenkin kaksi hienoa kaukolaukausmaalia ja yksi syntyi hienon hyökkäyksen päätteeksi, Väisänen totesi.

– Toisella jaksolla sovimme lisäävämme vauhtia ja tilanteita alkoikin syntyä paljon enemmän. Toinen jakso oli tilanteiden valossa parempaa pelaamista, vaikka maaleja syntyikin vain kaksi. Loimme hyvin ylivoimia laidoille ja saimme paljon keskityksiä maalille.

PK-35 Vantaa saavutti Suomen Cupin lohkovaiheessa tavoitteensa ja eteni lohkovoittajana puolivälieriin.

– Saimme lohkovaiheessa kolme hyvin erilaista peliä. Tärkeintä oli kuitenkin, että pystyimme hoitamaan kaikki pelit ja varmistimme jatkopaikkamme, Väisänen tiivisti.

Suomen Cupin puolivälierät arvotaan maanantaina 28.2. Puolivälierien runkopelipäivät ovat 5. – 6.3.

 

VJS – PK-35 Vantaa 0-5 (0-3)

3´ 0-1 Netta Koso

39´ 0-2 Roosa Toivanen

42´ 0-3 Wilma Forsblom

66´ 0-4 Ella Koivu

89´ 0-5 Sanna Saarinen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela (70´ Sinna Suuriniemi)

9 Netta Koso (54´ Roosa Bröijer)

10 Wilma Forsblom

13 Sanna Saarinen

17 Rebecca Kindstedt (70´ Hilppa Tuomainen)

23 Tuulia Mikkola

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu

 

Vaihtopelaajat:

4 Hilppa Tuomainen

12 Irea Virtanen Espejo

14 Sinna Suuriniemi

15 Karoliina Autio

28 Roosa Bröijer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com