UUTISET

PK-35 Vantaa kohtaa HJK:n T18-joukkueen

3.2.2022

Punamustien pelit Suomen Cupin lohkovaiheessa jatkuvat perjantai-iltana. Jaossa on tärkeitä pisteitä, kun vastakkain asettuvat avausottelunsa voittaneet PK-35 Vantaa ja HJK/T18. Ottelu pelataan perjantaina 4.2. klo 19.00 Myyrmäki-hallissa.

PK-35 Vantaa aloitti Suomen Cupin voitokkaasti kaatamalla viime syksyn loppuotteluvastustajansa Åland Unitedin. Myyrmäki-hallissa nähtiin jännittävä ja tapahtumarikas ottelu, jossa PK-35 Vantaa oli lopulta vahvempi lukemin 3-2. Punamustien osumista vastasivat Karoliina Autio, Vilma Hakala ja Wilma Forsblom.

HJK on tämän kauden Suomen Cupissa mukana kahdella joukkueella, kun Kansallista Liigaa pelaavan edustusjoukkueen lisäksi mukana on myös ikäluokkansa SM-karsintoihin osallistuva T18-joukkue.

HJK/T18 selvitti tiensä lohkovaiheeseen viime vuonna pelattujen karsintakierrosten kautta. Karsintakierroksilla HJK/18 pudotti FC Hongan kakkosjoukkueen, Pargas IF:n ja lohkovaihepaikan ratkaisseessa viimeisessä ottelussa Puotinkylän Valtin.

Joonas Sareliuksen valmentama HJK/T18 aloitti Suomen Cupin voitokkaasti kaatamalla maalirikkaassa ottelussa VJS:n lukemin 3-2. Helsinkiläisten maaleista vastasivat Anelma Lahikainen ja kahdesti osunut Milja Kiviranta. T18-tyttöjen SM-karsinnoissa HJK on ehtinyt pelaamaan yhden ottelun, jossa se taipui FC Hongalle niukasti lukemin 2-1.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantain ottelussa loukkaantumisten vuoksi Jenni Huttunen, Emma Korkalainen ja Elina Mankki. Sunnuntain ottelusta sivussa ollut Sinna Suuriniemi sen sijaan tulee mukaan kokoonpanoon.

Aktiivinen ja aggressiivinen vastustaja

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen ryhmänsä peli-ilmeeseen sunnuntain Åland United –ottelussa. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että kauden ensimmäisestä virallisesta ottelusta löytyi luonnollisesti myös paljon parannettavaa. Joukkueen pelituntuma paranee ottelu ottelulta.

– Joukkueen yleisilme oli hyvä. Taistelutahto, halu voittaa ja maalinedustan puolustaminen olivat paremmalla tasolla kuin viime vuonna. Totta kai pelissä oli yhä myös paljon asioita, joita meidän pitää vielä parantaa. Voimme edelleen parantaa kaksinkamppailupelaamistamme ja karsia pelistä helppoja virheitä, Väisänen sanoo.

– Saimme tärkeän voiton, mutta se oli kuitenkin vasta yksi voitto ja vain yksi askel kohti jatkopaikkaa. Perjantai-illan vastustaja tulee varmasti olemaan erilainen kuin Åland United.

Väisänen on nähnyt videolta HJK/T18:n ja VJS:n välisen ottelun, jossa T18-tytöt kaatoivat naisten Ykköseen valmistautuvan vastustajansa lukemin 3-2.

– Vastaan tulee hyvä T18-joukkue. VJS:ää vastaan he olivat todella aktiivisia ja heidän pallollinen pelaamisensa oli hyvällä tasolla. Tilanteen vaatiessa he etenivät hyvin myös nopeilla hyökkäyksillä. Lisäksi HJK sai aggressiivisen pelaamisensa turvin myös paljon pallonriistoja, Väisänen luonnehtii tulevaa vastustajaa.

Perjantain ottelun asetelma on hieman tavallisesta poikkeava, kun naisten pääsarjaa pelaava joukkue kohtaa nuorten SM-sarjaa pelaavan joukkueen. Väisäsen mukaan Suomen parhaimmistoon kuuluvat T18-joukkueet vertautuvat hyvin naisten Ykkösen ryhmiin.

– Oman kokemukseni perusteella parhaat T18-joukkueet pärjäisivät hyvin Ykkösessä, mistä on nähty muutamia hyviä esimerkkejä, ja pystyvät haastamaan yksittäisissä peleissä liigajoukkueitakin. Muistan hyvin, kun 2010-luvun alkupuolella VJS:n B-tyttöjä valmentaessani pelasimme hyvän pelin PK-35 Vantaan naisia vastaan, Väisänen muistelee.

Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu PK-35 Vantaa – HJK/T18 pelataan perjantaina 4.2. klo 19.00 Myyrmäki-hallissa.

Keventyneiden tapahtumarajoitusten ansiosta otteluun voidaan ottaa 50 katsojaa. Lisätietoa tapahtumajärjestelyistä löydät TÄÄLTÄ.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös SolidSportin välityksellä. Katseluoikeuden hinta on 10 euroa. OTTELULÄHETYKSEEN PÄÄSET TÄSTÄ,

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.