Suomen Cup, PK 35 Vantaa – Åland United

Suomen Cup käynnistyy viime syksyn finaaliuusinnalla

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina vuoden ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa, kun Suomen Cupin lohkovaihe potkaistaan käyntiin. Kyseessä on heti viime syksyn finaaliuusinta, sillä Punamustien vieraaksi saapuu Åland United. Ottelu pelataan sunnuntaina 30.1. klo 14.00 Myyrmäki-hallissa.

Suomen Cupin lohkovaihe pelataan kuudessa neljän joukkueen lohkossa. Kansallisen liigan ja Ykkösen joukkueet pääsivät suoraan mukaan lohkovaiheeseen. Lisäksi kaksi joukkuetta selviytyi mukaan syksyllä pelattujen karsintakierrosten kautta. Lohkovoittajat ja kaksi parasta lohkokakkosta etenevät Suomen Cupin puolivälieriin.

PK-35 Vantaa arvottiin samaan lohkoon viime syksyn loppuotteluvastustajansa Åland Unitedin, länsivantaalaisnaapurinsa VJS:n sekä HJK:n T18-joukkueen kanssa. Lohko potkaistiin käyntiin jo viime viikonloppuna, kun HJK/T18 kaatoi VJS:n lukemin 3-2.

Sunnuntain cup-avaus on molemmille joukkueille vuoden ensimmäinen naisjoukkuetta vastaan pelattava harjoitusottelu. PK-35 Vantaa kohtasi viime viikonloppuna ensimmäisessä täyden kentän pelissään GrIFK:n 07-pojat. Lisäksi PK-35 Vantaa on pelannut harjoitusten yhteydessä kolme pienen kentän peliä eri poikajoukkueita vastaan. Åland United sen sijaan pelasi viime viikonloppuna valmistavan ottelun IFK Mariehamnin 07-poikia vastaan.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljään otteeseen. Sarjapeleissä Åland United voitti molemmat kotiottelunsa ja Myyrmäessä päädyttiin pistejakoon. Lokakuussa Helsingin Olympiastadionilla pelatussa Suomen Cupin loppuottelussa joukkueet olivat 120 minuutin jälkeen yhä tasalukemissa, joten voittaja ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa. Siinä Åland United oli parempi ja pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa.

Åland Unitedin joukkue on muuttunut merkittävästi talven aikana. Joukkueen jättivät muun muassa saarelaisten paras maalintekijä Cassandra Korhonen ja liigan puolustajaparhaimmistoon lukeutunut Anni Miettunen. Uusina kotimaisina pelaajina Åland Unitedin ryhmään ovat liittyneet JyPKistä saapunut nuori laitapelaaja Riikka Lilja sekä KuPSista saapunut Aada Törrönen.

Ulkomaalaispelaajista saarelaisten ryhmää täydentävät yhdysvaltalainen maalivahti Lainey Burdett, montenegrolainen laitapuolustaja Helena Bozic, jamaikalainen laitapuolustaja Dominique Bond-Flasza. portugalilainen keskikenttäpelaaja Margarida Sousa ja yhdysvaltalainen hyökkääjä Kit Loferski. Yksikään Åland Unitedin uusista ulkomaalaispelaajista ei ole aiemmin pelannut Suomessa, joten heidän tasoaan päästään arvioimaan ensimmäisen kerran Suomen Cupin otteluissa.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Emma Korkalainen, Jenni Huttunen ja Elina Mankki.

Vastassa uudistunut Åland United

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue pääsee Suomen Cupin avausotteluun mukavista lähtökohdista. Tähän mennessä PK-35 Vantaa on kohdannut talven aikana vain poikajoukkueita, mutta Väisäsen mukaan monella joukkueen pelaajista haluttu pelitapa tulee jo selkäytimestä.

– Uskomme oman permanenttiimme. Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet tässä joukkueessa pitkään ja tuntevat pelitavan. Se toivottavasti helpottaa pelaamistamme heti kauden ensimmäisissä otteluissa, Väisänen sanoo.

Åland United on Punamustille monen vuoden ajalta tuttu vastustaja, mutta yhtä tuttua on se, että saarelaisten joukkueessa on tapahtunut talven aikana paljon muutoksia. Väisänen uskoo, että luvassa on jälleen tiukkaa ja tarkkaa pelaamista.

– Lokakuussa pelasimme Suomen Cupin finaalissa Åland Unitedia vastaan hyvän pelin. Luvassa on varmasti jälleen tiukka peli. Pääsääntöisesti olemme onnistuneet Åland Unitedia vastaan pelin avaamisessa hyvin, mutta nyt tavoitteenamme on saada myös lisää kovuutta kaksinkamppailuihin, Väisänen kertoo.

– Åland Unitedin joukkue on muuttunut jonkin verran ja heillä on paljon uusia pelaajia. Uusi yhdysvaltalaishyökkääjä Kit Loferski vaikuttaa kiinnostavalta. Hän on todella nopea pelaaja, jolla pysyy myös pallo mukana.

Tiivis puolustuspelaaminen on lukeutunut usein ahvenanmaalaisjoukkueen vahvuuksiin. Väisänen ennakoi, että uudistunut joukkue on jälleen aloittanut pelinsä rakentamisen puolustuspäästä.

– Todennäköisesti Åland United on käyttänyt ensimmäiset harjoitusviikkonsa puolustuspelin läpikäymiseen. Se on ollut perinteisesti heidän suuria vahvuuksiaan. Hyökkäyspeliin he eivät ole välttämättä vielä käyttäneet yhtä paljon aikaa, mutta yksilöt pystyvät varmasti ratkaisuihin. Uskon Åland Unitedin pelaavan maltillisesti ja odottavan tilaisuuksia iskeä, Väisänen arvioi.

– Åland United on vaarallinen etenkin vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa, joten niiden kanssa meidän pitää olla varuillamme.

Suomen Cupin ottelu PK-35 Vantaa – Åland United pelataan sunnuntaina 30.1. klo 14.00 Myyrmäki-hallissa.

Koronarajoituksista johtuen sisätiloissa pelattavaan otteluun ei voida ottaa yleisöä. Ottelusta toteutetaan kuitenkin suora lähetys Solidsportin välityksellä. Katseluoikeuden hinta on 10 euroa.

LÄHETYKSEEN PÄÄSET TÄSTÄ.

PK-35 Vantaan kauden 2022 kausikorttilaisille tarjoamme katseluoikeuden veloituksetta. Katselulinkki toimitetaan kausikorttinsa maksaneille ennen ottelun alkamista. Katselu vaatii kirjautumisen.