Taustakuva 2022

Kauteen valmistautuminen hyvällä mallilla

Punamustien valmistautuminen kohti uutta sarjakautta etenee suunnitelmien mukaan. Joukkueharjoittelu käynnistyi jo joulukuun alussa ja sunnuntaina luvassa on vuoden ensimmäinen täyden kentän harjoituspeli Grankulla IFK:n 07-poikia vastaan.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan yksi talven tavoitteista on ollut pelitempon nostaminen. Viime talvena koronarajoitukset estivät poikajoukkueita vastaan pelaamisen, mutta tänä talvena se on tärkeä osa Punamustien harjoituskautta.

– Olemme pyrkineet harjoittelemaan hieman kovempaa kuin viime vuonna. Olemme pelanneet harjoitusten yhteydessä pienen kentän pelejä poikajoukkueita vastaan. Etenkin pienellä alueella se pakottaa meitä nostamaan pelinopeutta ja olemaan aktiivisempia, koska prässi tulee niin nopeasti. Pojat ovat sen verran nopeampia ja ulottuvampia, Väisänen sanoo.

Väisäsen mukaan Punamustien tavoitteena on kehittää pelaamistaan viime kauteen nähden. Luvassa on pelillistä hienosäätöä, mutta kenttäryhmityksen osalta yllätyksiä ei todennäköisesti nähdä.

– Totta kai pelaamista yritetään aina kehittää. Pelijärjestelmän osalta luvassa ei kuitenkaan välttämättä ole suuria muutoksia. Pelaamme pääsääntöisesti ryhmityksellä 4-1-2-3 tai 4-2-1-3, hieman vastustajasta riippuen. Puolustussuuntaan pyrimme kuitenkin hieman muuttamaan ja kehittämään ryhmitystämme, jotta saamme peliimme lisää aggressiivisuutta.

Muutoksia tuovat myös joukkueen uudet pelaajat, joista Rebecca Kindstedt ja Irea Virtanen Espejo nähdään tositoimissa jo sunnuntaina. Lisäksi Elina Mankki on toipunut loukkaantumisestaan hyvin ja pääsee ensi viikolla jo kevyesti mukaan pallollisiin harjoitteisiin.

– ”Rebe” on esiintynyt tosi hyvin harjoituksissa. Irea on osoittanut läpi talven olevansa todella hyvä torjuja. Poikia vastaan pelatuissa pienen kentän peleissä hän on osallistunut hyvin myös jalalla pelaamiseen, Väisänen sanoo.

Pelikausi käyntiin sunnuntaina

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntai-iltapäivänä vuoden ensimmäisen täyden kentän pelinsä. Vastaan asettuvat GrIFK:n 07-pojat ei ole Punamustille täysin uusi tuttavuus, sillä joukkueet sparrasivat toisiaan pienellä kentällä jo keskiviikkona Myyrmäessä.

– GrIFK on hyvä ja taitava poikajoukkue, joka pelaa myös joukkueena hyvin yhteen. Lisäksi he pystyvät pelaamaan kovaa, joten kentällä syntyy myös kontakteja. Se on meille tärkeää valmistautumisen kannalta. GrIFK on meille tässä vaiheessa varmasti sopivan tasoinen vastustaja, Väisänen arvioi.

Sunnuntain otteluun PK-35 Vantaa lähtee pienellä pelaajaryhmällä. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat verottaneet joukkueen vahvuutta. Väisäsen mukaan harjoituspeliä ei kuitenkaan haluttu perua.

– On tärkeää, että saamme yhden koko kentän pelin ennen viikon päästä alkavaa Suomen Cupia. Etenkin koko kentän puolustaminen ja etäisyyksien hahmottaminen vaatii talven jälkeen aina hieman totuttelua, Väisänen muistuttaa.

Harjoituspelistä ovat varmuudella sivussa Emma Korkalainen, Sinna Suuriniemi, Ella Koivu, Jenni Huttunen, Elina Mankki ja Netta Koso. Sopimuksettomina pelaajina mukana ovat sen sijaan Reetta Suomela, Vilma Hakala ja Hilppa Tuomainen.

Ottelu pelataan sunnuntaina 23.1. klo 15.00 Kauniaisten Volkswagen-hallissa. Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä.