Taustakuva 2022

Kauteen valmistautuminen hyvällä mallilla

Punamustien valmistautuminen kohti uutta sarjakautta etenee suunnitelmien mukaan. Joukkueharjoittelu käynnistyi jo joulukuun alussa ja sunnuntaina luvassa on vuoden ensimmäinen täyden kentän harjoituspeli Grankulla IFK:n 07-poikia vastaan.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan yksi talven tavoitteista on ollut pelitempon nostaminen. Viime talvena koronarajoitukset estivät poikajoukkueita vastaan pelaamisen, mutta tänä talvena se on tärkeä osa Punamustien harjoituskautta.

– Olemme pyrkineet harjoittelemaan hieman kovempaa kuin viime vuonna. Olemme pelanneet harjoitusten yhteydessä pienen kentän pelejä poikajoukkueita vastaan. Etenkin pienellä alueella se pakottaa meitä nostamaan pelinopeutta ja olemaan aktiivisempia, koska prässi tulee niin nopeasti. Pojat ovat sen verran nopeampia ja ulottuvampia, Väisänen sanoo.

Väisäsen mukaan Punamustien tavoitteena on kehittää pelaamistaan viime kauteen nähden. Luvassa on pelillistä hienosäätöä, mutta kenttäryhmityksen osalta yllätyksiä ei todennäköisesti nähdä.

– Totta kai pelaamista yritetään aina kehittää. Pelijärjestelmän osalta luvassa ei kuitenkaan välttämättä ole suuria muutoksia. Pelaamme pääsääntöisesti ryhmityksellä 4-1-2-3 tai 4-2-1-3, hieman vastustajasta riippuen. Puolustussuuntaan pyrimme kuitenkin hieman muuttamaan ja kehittämään ryhmitystämme, jotta saamme peliimme lisää aggressiivisuutta.

Muutoksia tuovat myös joukkueen uudet pelaajat, joista Rebecca Kindstedt ja Irea Virtanen Espejo nähdään tositoimissa jo sunnuntaina. Lisäksi Elina Mankki on toipunut loukkaantumisestaan hyvin ja pääsee ensi viikolla jo kevyesti mukaan pallollisiin harjoitteisiin.

– ”Rebe” on esiintynyt tosi hyvin harjoituksissa. Irea on osoittanut läpi talven olevansa todella hyvä torjuja. Poikia vastaan pelatuissa pienen kentän peleissä hän on osallistunut hyvin myös jalalla pelaamiseen, Väisänen sanoo.

Pelikausi käyntiin sunnuntaina

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntai-iltapäivänä vuoden ensimmäisen täyden kentän pelinsä. Vastaan asettuvat GrIFK:n 07-pojat ei ole Punamustille täysin uusi tuttavuus, sillä joukkueet sparrasivat toisiaan pienellä kentällä jo keskiviikkona Myyrmäessä.

– GrIFK on hyvä ja taitava poikajoukkue, joka pelaa myös joukkueena hyvin yhteen. Lisäksi he pystyvät pelaamaan kovaa, joten kentällä syntyy myös kontakteja. Se on meille tärkeää valmistautumisen kannalta. GrIFK on meille tässä vaiheessa varmasti sopivan tasoinen vastustaja, Väisänen arvioi.

Sunnuntain otteluun PK-35 Vantaa lähtee pienellä pelaajaryhmällä. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat verottaneet joukkueen vahvuutta. Väisäsen mukaan harjoituspeliä ei kuitenkaan haluttu perua.

– On tärkeää, että saamme yhden koko kentän pelin ennen viikon päästä alkavaa Suomen Cupia. Etenkin koko kentän puolustaminen ja etäisyyksien hahmottaminen vaatii talven jälkeen aina hieman totuttelua, Väisänen muistuttaa.

Harjoituspelistä ovat varmuudella sivussa Emma Korkalainen, Sinna Suuriniemi, Ella Koivu, Jenni Huttunen, Elina Mankki ja Netta Koso. Sopimuksettomina pelaajina mukana ovat sen sijaan Reetta Suomela, Vilma Hakala ja Hilppa Tuomainen.

Ottelu pelataan sunnuntaina 23.1. klo 15.00 Kauniaisten Volkswagen-hallissa. Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com