Jatkosopimuskuva, Eerika Appelqvist 2022

Eerika Appelqvistille jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut Eerika Appelqvistin kanssa kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. Puolustaja aloittaa kolmannen kautensa Punamustissa.

20-vuotias Appelqvist aloitti jalkapallotaipaleensa espoolaisessa FC Hongassa, jota hän edusti aina B-tyttöikäiseksi asti. Kauden 2019 päätteeksi hän otti kuitenkin urallaan uuden askeleen ja siirtyi juuri takaisin pääsarjaan palanneen PK-35 Vantaan riveihin. Myyrmäessä hän pääsi tekemään liigadebyyttinsä heti kauden 2020 avausottelussa.

Appelqvist on lukeutunut Punamustissa pelaamiensa kausien aikana joukkueen luottopelaajiin. Hänet on nähty pääasiassa laitapuolustajana, mutta etenkin ensimmäisellä liigakaudellaan Appelqvist nähtiin usein myös keskuspuolustajan roolissa. Kahden kauden aikana Appelqvist on pelannut yhtä lukuun ottamatta kaikissa PK-35 Vantaan liiga- ja cup-otteluissa.

Yhteensä Appelqvist on pelannut vuonna 2020 alkaneella liigaurallaan jo 39 ottelua ja ollut niissä 33 kertaa avauskokoonpanossa. Puolustustehtävien lisäksi hän on osallistunut aktiivisesti myös hyökkäysten tukemiseen, mistä hyvänä esimerkkinä Appelqvist teki Suomen Cupin loppuottelussa näyttävän esityön Punamustien osumaan.

Aktiivisuutta molempiin suuntiin

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Appelqvist on ollut molemmilla liigakausillaan tärkeässä roolissa. Samalla hän kuitenkin uskoo, että puolustajalla on kaikki edellytykset vieläkin kokonaisvaltaisempaan pelaamiseen.

– Eerika on erittäin perusvarma pelaaja. Hän on nopea, hyvä puolustamaan ja varma myös pallollisena. Sen lisäksi, että hän on hyvä puolustussuuntaan, hän pystyy osallistumaan aktiivisesti myös hyökkäysten tukemiseen, mistä cupin finaalin upea maalisyöttö oli hyvä osoitus, Väisänen sanoo.

– Tulevan kauden tavoitteena on totta kai kehittää edelleen myös Eerikan puolustuspelaamista, mutta lisäksi haluamme hyödyntää hänen vahvuuksiaan entistä vahvemmin hyökkäyssuuntaan.

Appelqvistin mukaan päätös jatkaa Punamustissa tuntui luontevalta. Tulevalta kaudelta hän odottaa jälleen seuraavia kehitysaskelia niin yksilö- kuin joukkuetasollakin.

– Jatkan mielelläni PK-35 Vantaassa tulevalla kaudella. Joukkueen pallonhallintaan pyrkivä pelitapa on mieluinen ja sopii ominaisuuksilleni hyvin. _Uskon myös, että pystyn kehittämään tässä joukkueessa vielä entisestään. Lisäksi joukkue on täynnä huipputyyppejä, Appelqvist sanoo.

– Toivon, että pysyn terveenä ja pystyn pelaamaan mahdollisimman hyvällä tasolla läpi kauden. Pyrin myös yksilösuorituksiltani tasaisempaan kauteen. Toivon lisäksi, että joukkue menestyy hyvin ja pystyy taistelemaan mitalisijoista.