Jatkosopimuskuva, Eerika Appelqvist 2022

Eerika Appelqvistille jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut Eerika Appelqvistin kanssa kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. Puolustaja aloittaa kolmannen kautensa Punamustissa.

20-vuotias Appelqvist aloitti jalkapallotaipaleensa espoolaisessa FC Hongassa, jota hän edusti aina B-tyttöikäiseksi asti. Kauden 2019 päätteeksi hän otti kuitenkin urallaan uuden askeleen ja siirtyi juuri takaisin pääsarjaan palanneen PK-35 Vantaan riveihin. Myyrmäessä hän pääsi tekemään liigadebyyttinsä heti kauden 2020 avausottelussa.

Appelqvist on lukeutunut Punamustissa pelaamiensa kausien aikana joukkueen luottopelaajiin. Hänet on nähty pääasiassa laitapuolustajana, mutta etenkin ensimmäisellä liigakaudellaan Appelqvist nähtiin usein myös keskuspuolustajan roolissa. Kahden kauden aikana Appelqvist on pelannut yhtä lukuun ottamatta kaikissa PK-35 Vantaan liiga- ja cup-otteluissa.

Yhteensä Appelqvist on pelannut vuonna 2020 alkaneella liigaurallaan jo 39 ottelua ja ollut niissä 33 kertaa avauskokoonpanossa. Puolustustehtävien lisäksi hän on osallistunut aktiivisesti myös hyökkäysten tukemiseen, mistä hyvänä esimerkkinä Appelqvist teki Suomen Cupin loppuottelussa näyttävän esityön Punamustien osumaan.

Aktiivisuutta molempiin suuntiin

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Appelqvist on ollut molemmilla liigakausillaan tärkeässä roolissa. Samalla hän kuitenkin uskoo, että puolustajalla on kaikki edellytykset vieläkin kokonaisvaltaisempaan pelaamiseen.

– Eerika on erittäin perusvarma pelaaja. Hän on nopea, hyvä puolustamaan ja varma myös pallollisena. Sen lisäksi, että hän on hyvä puolustussuuntaan, hän pystyy osallistumaan aktiivisesti myös hyökkäysten tukemiseen, mistä cupin finaalin upea maalisyöttö oli hyvä osoitus, Väisänen sanoo.

– Tulevan kauden tavoitteena on totta kai kehittää edelleen myös Eerikan puolustuspelaamista, mutta lisäksi haluamme hyödyntää hänen vahvuuksiaan entistä vahvemmin hyökkäyssuuntaan.

Appelqvistin mukaan päätös jatkaa Punamustissa tuntui luontevalta. Tulevalta kaudelta hän odottaa jälleen seuraavia kehitysaskelia niin yksilö- kuin joukkuetasollakin.

– Jatkan mielelläni PK-35 Vantaassa tulevalla kaudella. Joukkueen pallonhallintaan pyrkivä pelitapa on mieluinen ja sopii ominaisuuksilleni hyvin. _Uskon myös, että pystyn kehittämään tässä joukkueessa vielä entisestään. Lisäksi joukkue on täynnä huipputyyppejä, Appelqvist sanoo.

– Toivon, että pysyn terveenä ja pystyn pelaamaan mahdollisimman hyvällä tasolla läpi kauden. Pyrin myös yksilösuorituksiltani tasaisempaan kauteen. Toivon lisäksi, että joukkue menestyy hyvin ja pystyy taistelemaan mitalisijoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com