Jatkosopimuskuva 2022, Wilma Forsblom

Wilma Forsblom jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Wilma Forsblomin kanssa kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. Kolmannen täyden kautensa Punamustissa aloittava Forsblom oli päättyneellä kaudella joukkueensa tehokkain pelaaja.

18-vuotias keskikentän hyökkäävissä rooleissa viihtyvä Forsblom aloitti jalkapallotaipaleensa kotikaupunkinsa AC Kirkkonummessa. Sieltä hän siirtyi kuitenkin jo nuorena naapurikaupungin puolella Esbo Bollklubbin riveihin. PK-35 Vantaan ja EBK:n välisen yhteistyösopimuksen ansiosta Forsblom nähtiin Punamustien paidassa muutamassa ottelussa jo Ykkösessä kaudella 2019.

Vakituisesti hän siirtyi PK-35 Vantaan riveihin kaudeksi 2020 ja on ollut siitä lähtien tärkeässä roolissa joukkueessa. Päättyneellä kaudella 2021 Forsblom pelasi Punamustien kaikissa 23 sarjaottelussa ja viimeisteli niissä 12 maalia. Lisäksi hän syötti kahdeksan osumaa, mikä teki hänestä joukkueensa päättyneen kauden tehokkaimman pelaajan.  Myös Suomen Cupissa Forsblom pelasi kaikissa viidessä ottelussa.

Yhteensä Forsblom on pelannut kahden pääsarjakautensa aikana 40 liigaottelua ja tehtaillut niissä 19 maalia. Hän kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään. Syksyn EM-karsintaturnauksessa Forsblom pelasi kaikissa kolmessa ottelussa ja onnistui kertaalleen maalinteossa.

Tehokas joukkuepelaaja

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Forsblom on nuoresta iästään huolimatta kuulunut jo kahden kauden ajan joukkueen avainpelaajiin. Samalla hän kuitenkin korostaa, että Forsblom on ottanut jatkuvasti myös uusia kehitysaskelia.

– Wilma on ollut nyt kaksi vuotta liigajoukkueen mukana ja mennyt molempina vuosina eteenpäin. Hän on joukkueelle tärkeä pelaaja ja myös todella tehokas pelaaja. On tärkeää, että hän pystyy olemaan mukana maalintekotilanteissa ja myös päättämään niitä itse, Väisänen sanoo.

– Wilma on hyvä joukkuepelaaja, joka pystyy pelaamaan useammalla eri pelipaikalla, mikä tuo aina lisää mahdollisuuksia joukkueen pelaamiseen. Hän tulee varmasti olemaan isossa roolissa myös tulevalla kaudella ja kehittymään edelleen pelaajana. Yksi tulevan kauden tärkeistä osa-alueista on fysiikan kehittäminen niin, että se tukee entisestään kokonaisvaltaista pelaamista.

Forsblomin mukaan PK-35 Vantaa tarjoaa hyvän ympäristön pelaajana kehittymiselle. Tutussa joukkueessa jatkaminen tuntuu luontevalta.

– Jatkan mielelläni PK-35 Vantaassa. Joukkueessa on mukavat pelikaverit, hyvä yhteishenki ja osaavat valmentajat. Odotan ensi kautta innolla. Tavoitteenani on harjoitella hyvin, kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta pärjäämään tulevalla kaudella, Forsblom sanoo.