Jatkosopimuskuva 2022, Velma Oikarinen

Velma Oikariselle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Velma Oikarisen kanssa kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on Oikariselle jo yhdestoista Punamustissa. Sopimuksessa on optio myös kaudesta 2023.

26-vuotias Oikarinen on syntyperäinen vantaalainen ja paikallisen Vantaan Jalkapalloseuran kasvatti. Sieltä hän nousi PK-35 Vantaan liigajoukkueen mukaan jo 17-vuotiaana kaudella 2012. Oikarisen ensiesiintyminen naisten pääsarjassa nähtiin kaudella 2014, mistä lähtien hän on lukeutunut kunnossa ollessaan Punamustien säännöllisiin vastuunkantajiin.

Päättyneellä kaudella 2021 Oikarinen ehti ennen kauden syyskuussa päättänyttä loukkaantumistaan 15 liigaottelua. Suomen Cupissa hän pelasi neljässä ottelussa. Oikarisen kauden kohokohta oli huhtikuussa pelattu Suomen Cupin välieräottelu HJK:ta vastaan, jossa hän torjui rangaistuspotkukilpailussa kahdesti ja johdatti Punamustat loppuotteluun.

Kymmenen PK-35 Vantaassa viettämänsä kauden aikana Oikarinen on ollut mukana voittamassa viittä Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta sekä johdattamassa joukkuetta takaisin pääsarjaan kaudella 2019. Yhteensä Oikarinen on pelannut urallaan 59 liigaottelua ja kuusi naisten Mestarien liigan ottelua.

Pitkä yhteistyö saa jatkoa

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen on tyytyväinen, että pitkään jatkunut yhteistyö saa edelleen jatkoa.

– Velma on kärsinyt paljon loukkaantumisista, mutta terveenä ja hyvässä kunnossa ollessaan hän on yksi liigan parhaista maalivahdeista. Vammoista huolimatta hän on aina harjoitellut tosi motivoituneesti ja pitänyt itseään kunnossa kaikin mahdollisin tavoin. Viime syksyn tärskyn jälkeen Velma saa jo harjoitella täysin normaalisti, joten sen suhteen ei ole ongelmia, Puttonen sanoo.

Vaikka kyseessä on jo kokenut liigapelaaja, haluaa Oikarinen edelleen kehittyä yhä paremmaksi maalivahdiksi. Puttosen mukaan Oikarinen ja EBK:sta siirtynyt Irea Virtanen Espejo muodostavat Punamustille hyvän maalivahtikaksikon.

– Velma on tasaisen varma otteissaan eikä häneltä löydy selkeitä heikkouksia. Kokeneena maalivahtina hän kuitenkin tunnistaa kehityskohteensa ja olemme käyneet hänen kanssaan läpi niitä asioita, joita hän haluaa parantaa. Sen myötä olemme muodostaneet yhteisen näkemyksen siitä, mihin osa-alueisiin panostetaan erityisesti, Puttonen kertoo.

– Maalivahtiemme välillä on tällä hetkellä hyvä kilpailutilanne ja molemmat kirittävät toisiaan. Siihen olen todella tyytyväinen.

Oikarinen odottaa uutta kautta ja tosipelien alkamista jälleen innolla. Hän uskoo, että Punamustilla on kaikki edellytykset ottaa jälleen yksi askel kohti korkeampia sijoituksia.

– Viime kausi loppui osaltani liian lyhyeen ikävän loukkaantumisen vuoksi, mutta sen takia olenkin odottanut paluuta täyspainoiseen harjoitteluun sekä peleihin entistä enemmän, Oikarinen sanoo.

– Tulevalta kaudelta odotan jälleen tiukkoja pelejä ja onnistumisia sekä joukkueena että yksilönä. Uskon, että joukkueellamme on potentiaalia taistella vielä paremmista sijoituksista kuin edellisellä kaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com