Jatkosopimuskuva 2023, Karoliina Autio

Karoliina Autiolle kahden vuoden jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Karoliina Aution kanssa. Neljännen kautensa Punamustissa aloittavan Aution sopimus kattaa kaudet 2022 ja 2023.

21-vuotias Autio on Vantaan Jalkapalloseuran kasvatti, joka kävi läpi seuran juniori-ikäluokat aina B-tyttöihin asti. Sieltä hän ponnisti PK-35 Vantaan liigajoukkueeseen vuonna 2019. Autio on osoittanut Punamustissa pelaamiensa kausien aikana monikäyttöisyyttään esiintymällä hyökkääjän pelipaikan lisäksi myös laidalla niin hyökkäävässä roolissa kuin laitapuolustajana.

Päättyneellä kaudella 2021 Autio pelasi 19 liigaottelussa ja viimeisteli niissä kaksi maali. Lisäksi hän esiintyi Punamustien kaikissa viidessä Suomen Cupin ottelussa. Yhteensä Autio on pelannut liigaurallaan 28 ottelua. Aikuisuransa tehokkaimman kauden hyökkääjä pelasi vuonna 2019 Ykkösessä. Tuolloin hän tehtaili Ykkösessä 11 maalia ja teki lisäksi esityön seitsemään osumaan. Kotimaisten sarjapelien lisäksi Autiolla on tilillään myös kolme Mestarien liigan karsintaottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia.

Lunastettavaa potentiaalia

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Autio on ollut viime vuodet tärkeä osa joukkuetta. Samalla hän kuitenkin uskoo, että Autiolla on edellytyksiä nousta tulevalla kaudella suurempaan rooliin.

– ”Karkki” on ollut meille monikäyttöisyytensä ansiosta todella tärkeä pelaaja. Hän on pystynyt pelaamaan useilla eri pelipaikoilla ja on aina pärjännyt hyvin. Karkin suurimpia vahvuuksia ovat tosi kova lähtönopeus, painava laukaus, viimeistelytaito ja pääpeli, jossa hän on todella hyvä, Väisänen sanoo.

– Karkki on mennyt joka vuosi eteenpäin ja talvikausi on jälleen lähtenyt hyvin käyntiin. Uskomme, että Karkki ei ole saavuttanut vielä koko potentiaaliaan, vaan hän voi mennä edelleen paljon eteenpäin.

Aution mukaan Punamustissa jatkaminen tuntuu luontevalta. Kaudella 2022 hän odottaa kehitysaskelia niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena.

– Olen ensi kauden suhteen odottavaisella fiiliksellä. Koen PK-35 Vantaan olevan hyvä ympäristö kehittyä pelaajana. Uskon, että joukkueena meillä on potentiaalia vielä parantaa pelaamistamme tulevalla kaudella, Autio ennakoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com