Sopimusuutiskuva, Sinna Suuriniemi 2022

Sinna Suuriniemi Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut pelaajasopimuksen laitapelaaja Sinna Suuriniemen kanssa. Seurojen välisen yhteistyösopimuksen myötä jo aiemmilta kausilta tuttu Suuriniemi siirtyy Punamustiin Esbo Bollklubbista. Suuriniemen sopimus kattaa kauden 2022 ja siinä on optio kaudesta 2023.

18-vuotias Suuriniemi on EBK:n kasvatti, joka edusti espoolaisseuraa koko junioriuransa ajan. Laidalla niin hyökkäyslinjassa kuin puolustajana viihtyvä Suuriniemi nähtiin ensimmäistä kertaa PK-35 Vantaan paidassa jo kaudella 2019, jolloin hän pelasi neljässä naisten Ykkösen ottelussa ja kahdessa Suomen Cupin ottelussa. Seuraavalla kaudella Suuriniemi pääsi yhteistyöseurasopimuksen myötä tositoimiin yhdessä Suomen Cupin ottelussa. Päättyneellä kaudella 2021 Suuriniemi esiintyi yhdessä cup-ottelussa ja teki lisäksi sarjakauden päätöskierroksella debyyttinsä Kansallisessa Liigassa.

EBK:n riveissä Suuriniemi pelasi kaudella päättyneellä kaudella yhteensä 17 Ykkösen ottelua ja oli niistä jokaisessa avauskokoonpanossa. Maalinteossa hän onnistui seitsemän kertaa ollen lopulta EBK:n toiseksi paras maalintekijä. Suuriniemi kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuerinkiin.

Oikea hetki seuraavalle askeleelle

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan tämä talvi oli Suuriniemelle sopiva ajankohta nousta mukaan liigaryhmään. Samalla hän muistuttaa, että jo usean vuoden ajalta tutun pelaajan kohdalla sopeutuminen on sulavaa.

– Sinna on meille tuttu pelaaja jo useamman vuoden ajalta. Hän on harjoitellut mukanamme ja pelannut pelejäkin niin liigassa, Ykkösessä kuin Suomen Cupissakin. Nyt on mielestämme oikea hetki ottaa seuraavia askeleita. Tärkeintä on saada Sinnalle hyvä harjoituskausi alle, jotta hän pääsee toden teolla mukaan liigavauhtiin, Väisänen sanoo.

– Talvikausi on jo lähtenyt hyvin käyntiin harjoittelun kannalta. Sinna on juoksuvoimainen ja nyt lähdemme panostamaan vielä selkeämmin fysiikkaan.

Myös Suuriniemi korostaa sitä, että PK-35 Vantaan toiminta on tullut EBK-yhteistyön myötä tutuksi jo usean vuoden ajalta. Hän uskoo Punamustien tarjoavan sopivan ympäristön seuraavien kehitysaskelien ottamiselle.

– Joukkue on tullut minulle jo tutuksi, joten tiedän tämän olevan hyvä paikka keskittyä futikseen ja kehittyä siinä, mikä merkitsee minulle paljon. Joukkueessa on hyvää tekemistä ja hyvä yhteishenki – juuri sellainen, missä mielestäni pystymme yhdessä taistelemaan jokaisessa pelissä, Suuriniemi sanoo.

– Haluan tulevalla kaudella saada lisää kokemusta liigasta ja kehittyä pelaajana tässä hyvässä toimintaympäristössä. Joukkue pelaa mielestäni hyvää ja aktiivista peliä, jossa haluan olla keskeisesti mukana ja tuoda oman osaamiseni kentälle. Tarkoituksena on tehdä vahvasti töitä ja antaa oma panokseni joukkueelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com