Sopimusuutiskuva, Jenni Huttunen 2023

Jenni Huttunen Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Jenni Huttusen kanssa kaudet 2022 ja 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentällä ja hyökkäävissä rooleissa viihtyvä Huttunen siirtyy Punamustiin Tikkurilan Palloseurasta.

18-vuotias Huttunen on ottanut ensiaskeleensa jalkapallon parissa kotikunnassaan Tuusulan Palloseuran paidassa. Sieltä hän siirtyi Pallokerho Keski-Uusimaahan, jota hän edusti B-tyttöikäiseksi asti. Viimeisellä juniorikaudellaan Huttunen tehtaili B-tyttöjen SM-sarjassa kymmenen maalia. Lisäksi hän pääsi pelaamaan PKKU:ssa myös muutamia naisten Ykkösen otteluita.

Kaudella 2020 Huttunen otti urallaan uuden askeleen ja siirtyi liigajoukkue Tikkurilan Palloseuran riveihin. Hän pelasi heti ensimmäisellä liigakaudellaan 17-vuotiaana 15 ottelua ja oli niistä seitsemässä avauskokoonpanossa. Maalinteossa Huttunen onnistui kolmesti.

Kausi 2021 katkesi Huttusen osalta jo alkuvuodesta ikävään loukkaantumiseen, joka piti hänet sivussa pelikentiltä koko kauden ajan. Hän ehti pelata vuoden aikana lopulta vain kahdessa Suomen Cupin ottelussa. Kuntoutuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja Suomen nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt pelaaja on valmis palaamaan pelikentille kauden 2022 aikana.

Maltilla takaisin pelikentille

Huttunen liittyi Punamustien ryhmään päättyvän viikon alussa. Uudesta joukkueesta on jäänyt heti hyvä vaikutelma. Huttunen odottaa jo innolla uuden kauden alkamista.

– Liityn joukkueeseen aivan mahtavilla fiiliksillä. Minulle on itse asiassa tullut jo nyt ihanan tervetullut olo. Pelaajista on täällä rikkaus, sillä ikähaarukka on laaja. Uskon oppivani kokeneemmilta pelaajilta tulevina vuosina paljon. Myös valmennus on erittäin kokenut ja ymmärtäväinen, Huttunen sanoo.

– Ensi vuoden tavoitteeni on antaa kaikkeni joukkueelle. Keskityn kuitenkin ensimmäisenä polven kuntoutukseen ja peliajan ansaitsemiseen. Sen jälkeen voin auttaa joukkuetta eteenpäin myös kentällä.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan on tärkeää, että paluu pelikentille toteutetaan maltillisesti. Hän uskoo, että kuntoon päästyään Huttunen jatkaa ensimmäisellä liigakaudellaan nähtyä nousujohteista kehitystä.

– Jennin loukkaantuminen tuli todella harmittavaan paikkaan, sillä hänen kehityskäyränsä oli ollut koko ajan nouseva ja hänellä oli hyvä asema nuorisomaajoukkueessa. On hienoa saada Jenni mukaan ryhmäämme. Kuntoutus jatkuu vielä, mutta kaiken mennessä hyvin Jenni pääsee helmikuussa harjoittelemaan joukkueen mukana ja kesällä jo peleihinkin. Etenemme kuitenkin pelaajan terveys edellä emmekä ota turhia riskejä, Väisänen sanoi.

Huttusen sopimus kattaa myös kauden 2023, joten Väisäsen mukaan koko ajan pitää katsoa myös yhtä kautta pidemmälle.

– Aloitamme Jennin kanssa pitäjänteisen prosessin. Toivottavasti hän on kesällä täysipainoisesti joukkueen käytössä ja pääsemme ajamaan häntä kunnolla sisään joukkueen pelaamiseen. Olemme varmoja, että hän on taitavana ja määrätietoisena pelaajana hyvä lisä tähän joukkueeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com