Jatkosopimuskuva 2022, Ella Koivu

Ella Koivu jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Ella Koivun kanssa kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. 18-vuotias hyökkääjä aloittaa toisen täyden kautensa Punamustien riveissä.

Espoolaislähtöinen Koivu aloitti jalkapallon Esbo Bollklubbin riveissä ja käynyt läpi seuran kaikki juniori-ikäluokat. Ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan riveissä Koivu teki jo EBK:n B-tytöissä pelatessaan kaudella 2019, jolloin hän oli mukana yhdessä naisten Ykkösen ottelussa ja onnistui heti kahdesti maalinteossa. Seurojen välisen yhteistyösopimuksen myötä Koivu nähtiin muutamaan otteeseen Punamustien mukana myös kaudella 2020. Samana vuonna hän pääsi tekemään myös debyyttinsä Kansallisessa liigassa.

Kauden 2020 päätteeksi Koivu siirtyi täysipainoisesti liigajoukkueen mukaan. Ensimmäisellä täydellä liigakaudellaan hän pelasi seitsemässä Kansallisen liigan ottelussa ja oli niistä yhdessä avauskokoonpanossa. Yhteensä hänellä on tilillään kymmenen aikuisten pääsarjaottelua.

Sen sijaan Punamustien farmijoukkueen EBK:n riveissä Koivu oli päättyneellä kaudella näkyvässä roolissa. Hän pelasi EBK:n paidassa 17 Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä peräti 13 maalia. Ykkösen maalipörssissä lukema oikeutti kolmanteen sijaan.

Koivu kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään. Viimeksi hän esiintyi maajoukkuepaidassa lokakuun EM-karsintaturnauksessa Tanskassa.

Päättäväisesti maalipaikoille

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan päättynyt kausi oli Koivulle hyvä sisäänajokausi. Hän uskoo, että kaudella 2022 nuori hyökkääjä on valmis ottamaan suurempaa roolia Punamustien hyökkäyspelissä.

– Viime kausi oli ”Eltsulle” tosi hyvä harjoittelukausi. Mitä pidemmälle kausi eteni, sitä paremmin hän pääsi sisään joukkueen tekemiseen ja sai lisää itseluottamusta. Lisäksi hän sai kauden aikana paljon onnistumisia Ykkösessä. Eltsu jaksoi tehdä hyvin töitä ja kausi oli koko ajan nousujohteinen. Syksyllä se palkittiin, kun hän pääsi taas mukaan U19-maajoukkueeseen, Väisänen sanoo.

– Tulevalla kaudella Eltsu tulee varmasti saamaan tilaisuutensa. Hänellä on kaikki edellytykset nousta joukkueen runkopelaajaksi. Nopeus on ehdottomasti yksi Eltsun vahvuuksista. Hän on hyvä liikkumaan linjojen taakse ja tosi hyvä myös prässäämään. Yksi iso vahvuus on myös se päättäväisyys, jolla hän menee maalintekotilanteisiin.

Koivu uskoo Punamustien tarjoavan hänelle sopivan paikan ottaa yhä uusia kehitysaskelia.

– Koen PK-35 Vantaan olleen minulle hyvä ympäristö kehittyä, joten uskon sen olevan sitä myös ensi kaudella. Ensi kaudelta odotan kehittyväni pelaajana ja saavani enemmän vastuuta, Koivu sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com