Jatkosopimuskuva, Tuulia Mikkola 2022

Tuulia Mikkola jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja Tuulia Mikkola ovat solmineet kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. Toisen kautensa Punamustissa aloittavan hyökkäyspään pelaajan sopimuksessa on optio myös kaudesta 2023.

22-vuotias Mikkola on Pirkanmaan jalkapallokenttien kasvatti. Hän aloitti taipaleensa lajin parissa kotikaupunkinsa Valkeakosken Nappulaliigassa ja eteni sieltä Hakan kautta Tampereen Ilveksen junioreihin. Tampereella Mikkola nousi lopulta Ilveksen liigajoukkueen mukaan.

Päättyneellä kaudella Mikkola pelasi Punamustien paidassa 17 liigaottelussa ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Molemmat osumat olivat näyttäviä, sillä Kuopiossa Mikkola osui painavalla kaukolaukauksella ja Tampereella hän onnistui maalinteossa taidokkaalla puskulla. Suomen Cupissa Mikkola pelasi kahdessa ottelussa.

Yhteensä Mikkola on pelannut vuonna 2016 alkaneella liigaurallaan 81 ottelua ja tehtaillut niissä 17 maalia. Toistaiseksi tehokkaimmalla pääsarjakaudellaan hän on osunut seitsemän kertaa.

Ehjän kauden myötä potentiaalia esiin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Mikkola pääsi näyttämään osaamistaan jo päättyneellä kaudella. Tulevalla kaudella hänellä on kuitenkin kunnon pelirytmiin päästessään mahdollisuuksia yhä parempaan.

– ”Tuuska” tuli viime vuonna mukaan ja hän on sopeutunut joukkueeseen todella hienosti. Kauden aikana hänellä oli pari harmittavaa loukkaantumista, joten hän ei päässyt näyttämään vielä koko potentiaaliaan. Vähän rikkonaisen kauden jälkeen tavoitteena on saada ehjä kausi ja sen myötä Tuuska yhä paremmin sisään joukkueen pelaamiseen, Väisänen sanoo.

– Hän on vahva ja taitava pelaaja, jolla on hyvä potkutekniikka. Tuuska on ottanut hyvin paikkansa joukkueessa, mutta uskomme, että emme ole vielä päässeet näkemään häneen parastaan.

Mikkola jatkaa PK-35 Vantaassa hyvillä mielin. Hän viihtynyt seurassa hyvin ja odottaa ensi kaudesta jälleen askelta eteenpäin.

– On kiva päästä jatkamaan tutussa ympäristössä ja hyvien pelaajien kanssa. Ensi kaudesta on luottavainen ja odottavainen fiilis. Haluan päästä kehittymään lisää pelaajana ja näyttämään osaamistani entistä paremmin, Mikkola sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com