Jatkosopimuskuva, Tuulia Mikkola 2022

Tuulia Mikkola jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja Tuulia Mikkola ovat solmineet kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. Toisen kautensa Punamustissa aloittavan hyökkäyspään pelaajan sopimuksessa on optio myös kaudesta 2023.

22-vuotias Mikkola on Pirkanmaan jalkapallokenttien kasvatti. Hän aloitti taipaleensa lajin parissa kotikaupunkinsa Valkeakosken Nappulaliigassa ja eteni sieltä Hakan kautta Tampereen Ilveksen junioreihin. Tampereella Mikkola nousi lopulta Ilveksen liigajoukkueen mukaan.

Päättyneellä kaudella Mikkola pelasi Punamustien paidassa 17 liigaottelussa ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Molemmat osumat olivat näyttäviä, sillä Kuopiossa Mikkola osui painavalla kaukolaukauksella ja Tampereella hän onnistui maalinteossa taidokkaalla puskulla. Suomen Cupissa Mikkola pelasi kahdessa ottelussa.

Yhteensä Mikkola on pelannut vuonna 2016 alkaneella liigaurallaan 81 ottelua ja tehtaillut niissä 17 maalia. Toistaiseksi tehokkaimmalla pääsarjakaudellaan hän on osunut seitsemän kertaa.

Ehjän kauden myötä potentiaalia esiin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Mikkola pääsi näyttämään osaamistaan jo päättyneellä kaudella. Tulevalla kaudella hänellä on kuitenkin kunnon pelirytmiin päästessään mahdollisuuksia yhä parempaan.

– ”Tuuska” tuli viime vuonna mukaan ja hän on sopeutunut joukkueeseen todella hienosti. Kauden aikana hänellä oli pari harmittavaa loukkaantumista, joten hän ei päässyt näyttämään vielä koko potentiaaliaan. Vähän rikkonaisen kauden jälkeen tavoitteena on saada ehjä kausi ja sen myötä Tuuska yhä paremmin sisään joukkueen pelaamiseen, Väisänen sanoo.

– Hän on vahva ja taitava pelaaja, jolla on hyvä potkutekniikka. Tuuska on ottanut hyvin paikkansa joukkueessa, mutta uskomme, että emme ole vielä päässeet näkemään häneen parastaan.

Mikkola jatkaa PK-35 Vantaassa hyvillä mielin. Hän viihtynyt seurassa hyvin ja odottaa ensi kaudesta jälleen askelta eteenpäin.

– On kiva päästä jatkamaan tutussa ympäristössä ja hyvien pelaajien kanssa. Ensi kaudesta on luottavainen ja odottavainen fiilis. Haluan päästä kehittymään lisää pelaajana ja näyttämään osaamistani entistä paremmin, Mikkola sanoo.