IMG 20211031 WA0002

Irea Virtanen Espejo Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Irea Virtanen Espejon kanssa kauden 2022 kattavan pelaajansopimuksen. Nuori maalivahti siirtyy Punamustiin yhteistyöseura Esbo Bollklubbin riveistä. Sopimus sisältää option myös kaudesta 2023.

18-vuotias Virtanen Espejo on Pohjois-Espoon Ponsin kasvatti, joka vietti viimeiset juniorikautensa EBK:ssa. Päättyneellä kaudella hän pelasi espoolaisseuran paidassa B-tyttöjen SM-sarjaa. Virtanen Espejo seisoi tolppien välissä yhtä lukuun ottamatta kaikissa 18 SM-sarjaottelussa.

PK-35 Vantaan seuraajille Virtanen Espejo on vielä uusi tuttavuus, mutta joukkueelle ja valmennukselle hän on jo tämän kauden ajalta tuttu pelaaja. Hän oli Punamustien ja EBK:n välisen yhteistyösopimuksen myötä jo tällä kaudella vaihtopenkillä neljässä Kansallisen Liigan ottelussa.

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen vakuuttui nuoren torjujan kyvyistä jo talvella, kun Virtanen Espejo harjoitteli säännöllisesti PK-35 Vantaan mukana.

– Irea on erittäin urheilullinen ja lahjakas maalivahti. Hän on harjoitellut kanssamme jo viime talvena ja aika nopeasti näimme hänen kykynsä. Näen Irean erittäin potentiaalisena tulevaisuuden huippumaalivahtina, Puttonen sanoo.

– Irealla on kaikki hyvältä maalivahdilta vaaditut ominaisuudet. Hän on mennyt viime talvesta tähän päivään nähden jo tosi paljon eteenpäin, joten on mielenkiintoista seurata hänen kehittymistään.

Virtanen Espejo liittyy liigajoukkueeseen hyvillä mielin. Joukkue ja valmennus ovat jo tulleet tutuiksi, joten siirtymä sujuu luontevasti.

– Liityn ilomielin täysipainoisesti mahtavaan porukkaan treenaamaan. Toivon saavani kaudesta irti mahdollisimman paljon mukavia kokemuksia ja hyvää kehitystä joukkueen mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com