Jatkosopimuskuva, Roosa Toivanen 2022

Luottotoppari Roosa Toivaselle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimuksen puolustuslinjan monivuotisen luottopelaajan Roosa Toivasen kanssa. Kahdeksannen kautensa Punamustissa aloittavan Toivasen sopimus kattaa kauden 2022 ja siinä on optio myös kaudesta 2023.

23-vuotias Toivanen Rajamäen Kehityksen kasvatti, joka nousi PK-35 Vantaan liigajoukkueeseen VJS:n kautta kaudella 2015. Ensimmäisellä kaudellaan nuori pelaaja jäi vielä ilman liigaminuutteja, mutta heti seuraavalla kaudella 2016 Toivanen otti paikkansa Punamustien avauskokoonpanossa. Siitä lähtien hän on kuulunut joukkueen luottopelaajiin ensin vasemman puolustajan ja myöhemmin keskuspuolustajan paikalla.

Päättyneellä kaudella Toivanen pelasi yhtä lukuun ottamatta PK-35 Vantaan kaikissa virallisissa otteluissa ja oli niissä kaikista avauskokoonpanossa. Yhteensä hän on pelannut urallaan 98 pääsarjaottelua, joissa on syntynyt myös kuusi maalia. Lisäksi Toivanen on pelannut Punamustien paidassa kahdeksassa naisten Mestarien liigan karsintaottelussa.

Seitsemän PK-35 Vantaan riveissä viettämänsä kauden aikana Toivanen on päässyt juhlimaan kolmea Suomen mestaruutta, yhtä Suomen Cupin voittoa sekä kaudella 2019 pikaista paluuta takaisin pääsarjaan.

Eri nuorisomaajoukkueet läpikäynyt Toivanen kuuluu tällä hetkellä myös Suomen U23-maajoukkueryhmään.

Puolustuksen luottopelaajalla tärkeä rooli

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on luonnollisesti mielissään Toivasen jatkosopimuksesta. Hänen mukaansa Toivaselle on tärkeä rooli niin joukkueen pallollisessa kuin pallottomassa pelaamisessa.

– On erittäin tärkeää, että olemme pystyneet kiinnittämään joukkueen avainpelaajia, joihin Roosa ilman muuta kuuluu. Hän on ollut jo vuosia joukkueen puolustuksen luottopelaaja. Taitavana ja vasenjalkaisena pelaajana hän pystyy tuomaan peliimme jotain sellaista, mitä monelta joukkueelta puuttuu. Hän pystyy avaamaan peliä hyvin sekä lyhyillä että pidemmillä palloilla, Väisänen sanoo.

– Roosa on pelannut vuosien varrella erilaisten pelaajien kanssa ja pystynyt aina vahvaan pelaamiseen. Se on osoitus osaamisesta, kokemuksesta ja rohkeudesta. Vahvana ja hyvänä pääpelaajana Roosa tuo meille mahdollisuuksia myös hyökkäyspään erikoistilanteisiin.

Toivanen uskoo, että kausi 2022 on Punamustien joukkueelle jälleen askel eteenpäin. Puolustaja odottaa jo innolla uuden harjoituskauden alkamista.

– Jatkan innolla tämän huippuporukan kanssa treenaamista ja ensi kaudella olemme vielä vahvempia kuin koskaan aikaisemmin, Toivanen tiivistää mietteensä.

Myös uusi viikko käynnistyy sopimusuutisilla, sillä kauden 2022 seuraava kiinnitys julkaistaan heti maanantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com