Jatkosopimuskuva 2023, Emma Korkalainen

Emma Korkalainen jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja Emma Korkalainen ovat solmineet jatkosopimuksen. Keskisektorin rooleissa viihtyvän Korkalaisen sopimus kattaa kaudet 2022 ja 2023.

18-vuotias Korkalainen on Espoon jalkapallokenttien kasvatti, joka on ottanut ensiaskeleensa jalkapallon parissa kotikaupunkinsa Esbo Bollklubbin paidassa. Keskikentällä tai keskuspuolustuksessa pelaava Korkalainen nähtiin Punamustien riveissä ensimmäistä kertaa jo kaudella 2019 Ykkösessä, jolloin hän oli edustuskelpoinen PK-35 Vantaan ja EBK:n välisen yhteistyösopimuksen ansiosta.

Vuoden 2020 Korkalainen vietti Mäkelänrinteen Helsinki Football Academyssa, joka pelasi sarjapelinsä poikien sarjassa. Kauden päätyttyä nuori pelaaja siirtyi HFA:sta Punamustiin.  Liigadebyyttinsä Korkalainen teki heti marraskuussa kauden 2020 päätösottelussa, jossa hän pelasi täydet minuutit Punamustien kotivoittoon päättyneessä TPS-ottelussa.

Korkalaisen ensimmäinen täysi kausi PK-35 Vantaan mukana oli kaksijakoinen. Hän pääsi näyttämään osaamistaan ja esiintyi edukseen niin Suomen Cupissa kuin kesällä Kansallisessa Liigassa, mutta sairastelun ja loppukesän loukkaantumisen myötä kaudesta muodostui rikkonainen. Vakava loukkaantuminen katkaisi kauden ennenaikaisesti ja kuntoutuminen kestää pitkälle ensi vuoden puolelle.

Kaikkiaan Korkalainen pelasi kaudella 2021 neljässä Kansallisen Liigan ottelussa ja oli niistä kolmessa avauskokoonpanossa. Suomen Cupissa hän pelasi kahdessa ottelussa, joista toisessa täydet minuutit. Lisäksi Korkalaiselle kertyi pelejä niin EBK:n naisten kuin B-tyttöjen riveissä.

Maltilla takaisin pelikentille

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Korkalainen ehti osoittamaan potentiaaliaan jo päättyneen kauden peleissä.

– Pelit lähtivät hyvin liikkeelle ja Emma pääsi liigavauhtiin mukaan, joten loukkaantuminen tuli tosi harmilliseen vaiheeseen sekä joukkueen että Emman kannalta. Pelaamissaan peleissä Emma esiintyi hyvin. Hän on pallollisesti hyvä pelaaja, joka pystyy osallistumaan pelin avaamiseen ja rakenteluun. Lisäksi hän pystyy hyvän potkutekniikkansa ansiosta purkamaan vastustajan prässiä myös pidemmillä avauksilla, Väisänen sanoo.

– Emma haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. Hän on tosi hyvä valmennettava ja oikeanlainen pelaaja tähän ympäristöön. Ensimmäisenä tavoitteena on kuitenkin kuntoutua hyvin ja palata maltilla pelikentille.

Korkalaisen mukaan päätös Punamustissa jatkamisesta syntyi luontevasti. Paluu tositoimiin tapahtuu määrätietoisesti, mutta maltillisesti.

– Olen iloinen saadessani jatkaa tutussa porukassa. Henkilökohtaisesti edessä on pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa kuntoutuminen, mutta uskon palaavani kentille entistä vahvempana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com