Jatkosopimuskuva 2023, Emma Korkalainen

Emma Korkalainen jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja Emma Korkalainen ovat solmineet jatkosopimuksen. Keskisektorin rooleissa viihtyvän Korkalaisen sopimus kattaa kaudet 2022 ja 2023.

18-vuotias Korkalainen on Espoon jalkapallokenttien kasvatti, joka on ottanut ensiaskeleensa jalkapallon parissa kotikaupunkinsa Esbo Bollklubbin paidassa. Keskikentällä tai keskuspuolustuksessa pelaava Korkalainen nähtiin Punamustien riveissä ensimmäistä kertaa jo kaudella 2019 Ykkösessä, jolloin hän oli edustuskelpoinen PK-35 Vantaan ja EBK:n välisen yhteistyösopimuksen ansiosta.

Vuoden 2020 Korkalainen vietti Mäkelänrinteen Helsinki Football Academyssa, joka pelasi sarjapelinsä poikien sarjassa. Kauden päätyttyä nuori pelaaja siirtyi HFA:sta Punamustiin.  Liigadebyyttinsä Korkalainen teki heti marraskuussa kauden 2020 päätösottelussa, jossa hän pelasi täydet minuutit Punamustien kotivoittoon päättyneessä TPS-ottelussa.

Korkalaisen ensimmäinen täysi kausi PK-35 Vantaan mukana oli kaksijakoinen. Hän pääsi näyttämään osaamistaan ja esiintyi edukseen niin Suomen Cupissa kuin kesällä Kansallisessa Liigassa, mutta sairastelun ja loppukesän loukkaantumisen myötä kaudesta muodostui rikkonainen. Vakava loukkaantuminen katkaisi kauden ennenaikaisesti ja kuntoutuminen kestää pitkälle ensi vuoden puolelle.

Kaikkiaan Korkalainen pelasi kaudella 2021 neljässä Kansallisen Liigan ottelussa ja oli niistä kolmessa avauskokoonpanossa. Suomen Cupissa hän pelasi kahdessa ottelussa, joista toisessa täydet minuutit. Lisäksi Korkalaiselle kertyi pelejä niin EBK:n naisten kuin B-tyttöjen riveissä.

Maltilla takaisin pelikentille

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Korkalainen ehti osoittamaan potentiaaliaan jo päättyneen kauden peleissä.

– Pelit lähtivät hyvin liikkeelle ja Emma pääsi liigavauhtiin mukaan, joten loukkaantuminen tuli tosi harmilliseen vaiheeseen sekä joukkueen että Emman kannalta. Pelaamissaan peleissä Emma esiintyi hyvin. Hän on pallollisesti hyvä pelaaja, joka pystyy osallistumaan pelin avaamiseen ja rakenteluun. Lisäksi hän pystyy hyvän potkutekniikkansa ansiosta purkamaan vastustajan prässiä myös pidemmillä avauksilla, Väisänen sanoo.

– Emma haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. Hän on tosi hyvä valmennettava ja oikeanlainen pelaaja tähän ympäristöön. Ensimmäisenä tavoitteena on kuitenkin kuntoutua hyvin ja palata maltilla pelikentille.

Korkalaisen mukaan päätös Punamustissa jatkamisesta syntyi luontevasti. Paluu tositoimiin tapahtuu määrätietoisesti, mutta maltillisesti.

– Olen iloinen saadessani jatkaa tutussa porukassa. Henkilökohtaisesti edessä on pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa kuntoutuminen, mutta uskon palaavani kentille entistä vahvempana!