Joukkuekuva, Cupin Finaali

Punamustien kaudenpäättäjäisissä jaettiin palkintoja

Pitkän kauden päätyttyä PK-35 Vantaa vietti kaudenpäättäjäisiä, joissa käytiin läpi kautta 2021 ja vietettiin joukkueen kesken aikaa rennoissa merkeissä. Samalla päättäjäisissä palkittiin kauden aikana ansioituneita pelaajia. Tänä vuonna palkintokategorioita ja palkittuja pelaajia oli kaikkiaan viisi.

 

Paras maalintekijä 2021: Oona Sevenius

Jo Kansallisen Liigan maalipörssi kertoi ensimmäisen palkinnon saajan. PK-35 Vantaan vuoden 2021 parhaana maalintekijänä palkittiin Oona Sevenius, joka tykitti 13 liigamaalia. Koko sarjan maalipörssissä Sevenius sijoittui lopulta kolmanneksi ja oli sarjan paras kotimainen maalintekijä.

 

Tehopelaaja 2021: Wilma Forsblom

Vuoden tehopelaajana palkittiin yhteenlasketun maali- ja syöttötilaston voittaja. Wilma Forsblom viimeisteli liigapeleissä 12 osumaa ja alusti lisäksi kahdeksan maalia. Forsblom oli 20 tehopisteellään selkeästi Punamustien tehokkain pelaaja.

 

Vuoden nuori pelaaja 2021: Ella Koivu

Myös vuoden nuoren pelaajan palkinto jaettiin tänä vuonna maalintekoansioiden perusteella. Poikkeuksellisen tämän vuoden palkinnosta tekee se, että tehot syntyivät PK-35 Vantaan yhteistyöseuran EBK:n riveissä. Ensimmäistä täyttä aikuisten kauttaan pelannut hyökkääjä Ella Koivu viimeisteli sarjakauden aikana Ykkösessä peräti 13 maalia. Vakuuttavan maalimäärän myötä Koivua oli mahdotonta sijoittaa palkinnonjaossa.

 

Vuoden tiimipelaaja 2021: Reetta Suomela

Vuoden tiimipelaajan valinnassa painotettiin ennen kaikkea positiivista ja iloista asennetta. Reetta Suomela liittyi Punamustien ryhmään viime talvena ja otti nopeasti paikkansa joukkueessa. Suomela harjoitteli läpi kauden hyvällä asenteella ja oli omalta osaltaan vahvistamassa joukkueen positiivista ilmapiiriä. Kaudenpäättäjäisissäkin Suomela selviytyi kunnialla vitsin kertomisesta kovien paineiden keskellä.

 

Vuoden pelaaja 2021: Sanna Saarinen

PK-35 Vantaan vuoden 2021 pelaajana palkittiin joukkueen monivuotinen kapteeni Sanna Saarinen. Hän lukeutui joukkueen tasaisimpiin onnistujiin ollen Punamustien keskikentällä tärkeä linkki puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Lisäksi Saarinen oli hyvin esillä myös tehotilastoissa. Hän viimeisteli sarjakauden aikana viisi maalia ja teki esityön kahdeksaan osumaan. Jälkimmäisen lukeman myötä Saarinen jakoi Forsblomin kanssa Punamustien sisäisen syöttöpörssin kärkisijan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com