Suomen Cupin Finaali 2021, Ottelumainos

Punamustien kausi huipentuu Suomen Cupin loppuotteluun

Kotimainen naisten jalkapallokausi saa lauantaina hienon huipennuksen, kun Suomen Cupin mestaruus ratkaistaan Helsingissä. PK-35 Vantaa saa loppuottelussa vastaansa ahvenanmaalaisen Åland Unitedin. Loppuottelu pelataan lauantaina 16.10. klo 13.00 Helsingin Olympiastadionilla.

Lauantaina pelattava Suomen Cupin loppuottelu on PK-35 Vantaalle seurahistorian kuudes. Neljästi loppuottelut ovat päättyneet voitonjuhliin ja vain kerran PK-35 Vantaa on joutunut tyytymään hopeisiin mitaleihin. Åland Unitedia cup-menestys sen sijaan kiersi pitkään, kunnes ahvenanmaalaiset etenivät vuonna 2019 ensimmäistä kertaa loppuotteluun. Ensimmäistä cup-voittoaan saarelaisjoukkue pääsi juhlimaan viime vuonna Myyrmäessä pelatussa loppuottelussa, joten Åland United saapuu huomenna Olympiastadionille hallitsevana Suomen Cupin mestarina.

PK-35 Vantaan cup-taival alkoi jo helmikuussa, jolloin joukkue voitti oman Suomen Cupin alkulohkonsa. Pääkaupunkiseudun joukkueista koostunut lohko alkoi Vantaan derbyllä, joka päättyi Punamustien selvänumeroiseen 1-4-voittoon. Toisessa ottelussaan PK-35 Vantaa tasasi FC Hongan kanssa pisteet lukemin 1-1, mikä riitti lohkon ykkössijaan ja paikkaan kahdeksan parhaan joukossa.

Puolivälierissä PK-35 Vantaa kaatoi JyPKin Myyrmäessä selvänumeroisesti 5-1. Välierä HJK:ta vastaan sen sijaan ratkesi vasta pitkän kaavan kautta. Joukkueet pelasivat 120 minuuttia tasatahtiin, joten ratkaisua haettiin lopulta rangaistuspotkukilpailusta. Siinä Punamustien sankariksi nousi kaksi laukausta torjunut maalivahti Velma Oikarinen. Kun Anna Olmala sijoitti ratkaisevan rangaistuspotkun maaliin, alkoivat Myyrmäessä Punamustien riemukkaat voitonjuhlat.

Myös Åland United voitti oman alkulohkonsa. Ykkösessä pelaava TPS taipui ahvenanmaalaisille selvin lukemin 0-7. Toisessa ottelussaan Åland United haki 1-3-vierasvoiton Ilveksestä. Saarelaiset selvittivät myös puolivälierän varmaotteisesti, kun Pallokerho-35 kaatui Ahvenanmaalla maalein 3-0.

Myyrmäen tavoin myös Maarianhaminassa pelatusta välieräottelusta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä. Åland United ja KuPS kävivät avausjaksolla kumpikin vuorollaan johdossa, mutta lopulta saarelaiset olivat maalitalkoissa tehokkaampia. Maalirikas ottelu päättyi lopulta lukemiin 4-3 ja Åland United eteni kolmatta kertaa peräkkäin Suomen Cupin loppuotteluun.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat Suomen Cupin loppuottelussa varmuudella Emma Korkalainen, Velma Oikarinen, Aurora Troberg, Anna Vlasoff, Sophie Maidell ja Ella Koivu. Viime viikonloppuna sivussa olleet Tia-Maria Jaakonsaari, Roosa Bröijer ja Tuulia Mikkola sen sijaan palavat kokoonpanoon.

Valmiina kauden tärkeimpään otteluun

PK-35 Vantaa päätti sarjakautensa viime viikonloppuna 4-2-voittoon FC Hongasta. Voitto takasi Punamustille mukavat lähtökohdat huomiseen otteluun. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue on valmiina kauden huipennukseen.

– Lähdemme peliin hyvillä fiiliksillä. Pienet poissaolot ovat hieman häirinneet tämän viikon harjoitteluamme, mutta viikko on ollut muutenkin todella kevyt. Olemme tähdänneet siihen, että olemme kauden tärkeimmässä pelissä fyysisesti ja henkisesti niin valmiita kuin mahdollista, Väisänen sanoo.

– Cupin peleissä voitto on tietysti ainoa tavoite. Tässä ei tarvitse enää jarrutella. Nyt tärkeintä on antaa kentälle kaikki mitä on annettavissa.

Viime viikonlopun voitokas FC Honka –ottelu oli Punamustille hyvää valmistautumista Suomen Cupin loppuotteluun. Väisäsen mukaan joukkueen peli on kehittynyt koko ajan kauden edetessä.

– Jatkamme siitä, mihin Honkaa vastaan jäimme. Joukkue on pystynyt esittämään niitä pelillisiä asioita, joita olemme asettaneet tämän kauden tavoitteiksi. Nyt meidän pitää enää karsia turhat virheet pelistämme.

PK-35 Vantaa ei ole vielä tällä kaudella voittanut Åland Unitedia, mutta peliesitykset ovat olleet lupauksia herättäviä. Väisänen uskoo, että Punamustilla on kaikki edellytykset kaataa ahvenanmaalaiset kauden tärkeimmässä keskinäisessä kohtaamisessa.

– Vaikka olemme pelanneet Åland Unitedia vastaan kerran tasan ja hävinneet kahdesti, olemme olleet pelillisesti ihan tyytyväisiä esityksiin heitä vastaan. Olemme valmiita tähän. Nyt meidän pitää pystyä olemaan henkisellä puolella koko ajan pelin sisällä. Taidollisesti tämä joukkue pystyy esittämään hyvää jalkapalloa, Väisänen toteaa.

– Åland Unitedia vastaan korostuvat etenkin kolme tärkeää asiaa. Meidän pitää huomioida heidän vastahyökkäyksensä ja onnistua hyvin oman rangaistusalueemme puolustamisessa. Lisäksi on tärkeää pitää Cassandra Korhonen kurissa. Hän on Åland Unitedin selkeä syömähammas.

Väisäsen mukaan loppuottelun pelaaminen Olympiastadionilla tuo kaikille ripauksen ylimääräistä latausta.

– Koko joukkueella on totta kai mahtava kokemus päästä pelaamaan Olympiastadionilla. Se tuo varmasti oman latauksensa molemmille joukkueille. Meidän pelaajillemme paikka on tavallaan jo tuttu – tosin vain maan alta, jossa teimme talvella juoksutestejä.

Naisten Suomen Cupin loppuottelu PK-35 Vantaa – Åland United pelataan lauantaina 16.10. klo 13.00 Helsingin Olympiastadionilla.

SUOMEN CUPIN FINAALIN LIPUNMYYNTIIN PÄÄSET TÄSTÄ.

Huomioittehan, että Suomen Cupin loppuotteluun on vain ennakkolipunmyynti. Olympiastadionilla ei ole pelipäivänä lipunmyyntiä.