IMG 20210828 WA0004

PK-35 Vantaa kuudetta kertaa Suomen Cupin loppuottelussa

Punamustien kausi huipentuu tulevana lauantaina Suomen Cupin loppuotteluun Åland Unitedia vastaan Helsingin Olympiastadionilla. PK-35 Vantaa on menestynyt Suomen Cupissa usein hyvin, sillä viime vuosikymmenellä seura nähtiin loppuottelussa peräti viidesti. Cup-kannua PK-35 Vantaa on päässyt nostamaan neljästi.

Naisten Suomen Cupin mestaruus ratkotaan lauantaina neljättäkymmenettä kertaa. Ensimmäistä kertaa cup-mestaruudesta pelattiin jo vuonna 1981. Cup-mestari on jäänyt ratkaisematta vain vuonna 2018, jolloin Suomen Cupia ei pelattu kilpailun rytmin muuttamisen vuoksi. Pääkaupunkiseudun joukkueet ovat hallinneet kilpailua, sillä Suomen Cupin voittopokaali on matkannut Uudenmaan ulkopuolelle vain kuudesti.

PK-35 Vantaa palaa nyt Suomen Cupin loppuotteluun neljän vuoden tauon jälkeen. 2010-luvulla joukkue nähtiin loppuottelussa peräti viidesti. Vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen Cup päättyi kolmesti peräkkäin Punamustien voitonjuhliin. Myös neljäs loppuottelu oli voitokas, kun PK-35 Vantaa juhli cup-mestaruutta – ja kolmatta tuplamestaruuttaan – syksyllä 2016.

Vuosien 2011 – 2013 loppuottelut pelattiin Töölön jalkapallostadionilla. Vuonna 2016 PK-35 Vantaa ja FC Honka sen sijaan matkustivat pääkaupunkiseudulta Jyväskylään ratkaisemaan cup-mestaruutta. Vuotta myöhemmin loppuottelu pelattiin Punamustien kotikentällä Myyrmäen stadionilla, mutta joukkue sai lopulta kotiyleisön edessä kaulaansa hopeiset mitalit. Lauantaina PK-35 Vantaan cup-historiaan kirjataan jälleen uusi pelikenttä, kun naisten Suomen Cup ratkaistaan historiallisissa puitteissa Helsingin Olympiastadionilla.

Punamustien nykyjoukkueen pelaajista Sanna Saarinen ja Tia-Maria Jaakonsaari ovat olleet mukana kaikilla Suomen Cupin loppuottelukausilla. Saarinen on onnistunut kertaalleen loppuhuipennuksessa myös maalinteossa, sillä hän vastasi PK-35 Vantaan voittomaalista Kuopion Pallokissojen verkkoon vuonna 2012.

2011                 PK-35 Vantaa – Ilves 2-0                                  Töölön jalkapallostadion

1-0 Jenae Seppälä

2-0 Emma Kete

2012                 PK-35 Vantaa – Pallokissat 2-1                       Töölön jalkapallostadion

1-0 Elizabeth Bogus

2-0 Sanna Saarinen

2-1 Ella Vanhanen

2013                 PK-35 Vantaa – HJK 2-0                                    Töölön jalkapallostadion

1-0 Hanne Ojanperä

2-0 Eveliina Parikka

2016                 PK-35 Vantaa – FC Honka 2-0 (1-0)              Harjun stadion, Jyväskylä

1-0 Maiju Hirvonen

2-0 Hanne Ojanperä

2017                 HJK – PK-35 Vantaa 1-0 (1-0)                                                    Myyrmäen stadion

1-0 Ella Alakomi

Lauantain loppuottelun liput myynnissä

Vuoden 2021 Suomen Cupin loppuottelu PK-35 Vantaa – Åland United pelataan lauantaina 16.10. klo 13.00 Helsingin Olympiastadionilla.

Suomen Cupin loppuottelun lipunmyynnistä vastaa Suomen Palloliitto. Liput loppuotteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille 5 euroa. Liput myydään vain ennakkoon eli Olympiastadionilla ei ole lipunmyyntiä.

Hankkimalla liput oheisen linkin kautta voit tukea samalla Punamustien toimintaa.