UUTISET

Sarjakaudelle voitokas päätös

10.10.2021

Punamustien sarjakausi sai lauantaina voitokkaan päätöksen. PK-35 Vantaa ja FC Honka tarjosivat Myyrmäessä päätöskierroksella tapahtumarikkaan ottelun, jossa kotijoukkue oli lopulta vahvempi lukemin 4-2.

Ottelu sai Punamustien kannalta salama-alun, kun pallo oli verkossa heti kolmannella peliminuutilla. Tia Painilainen pääsi tarjoilemaan vasemmalta laidalta nappikeskityksen ja Wilma Forsblom pääsi puskemaan vapaasti noin kymmenestä metristä. Forsblom puski pallon pompun kautta etuyläkulmaan ja kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Kokonaisuutena pelin alku eteni kotijoukkueen komennossa. PK-35 Vantaa pääsi hallitsemaan palloa vastustajan kenttäpuoliskolla ja pääsi hyvin jopa rangaistusalueen läheisyyteen, mutta todella hyville maalintekopaikoille murtautuminen oli vaikeaa. Avausjakson puolivälissä Punamustien ote hieman heltisi ja myös vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan.

FC Honka nousi lopulta tasoihin puolen tunnin pelin jälkeen. Espoolaiset pääsivät keskittämään oikealta laidalta ja kotijoukkueen puolustus petti tilanteessa. Jasmin Leppioja liikkui tilanteeseen hyvin ja pääsi puskemaan pelivälineen noin viidestä metristä takakulmaan.

PK-35 Vantaa oli lähellä ottaa johdon takaisin itselleen juuri ennen taukoa. Sanna Saarinen laukoi terävästi noin 20 metristä ja pallo lipesi FC Hongan maalivahdin Pauliina Nuoran käsistä tolppaan. Peliväline ei kuitenkaan ylittänyt maaliviivaa ja Nuora ehti lopulta vangitsemaan pallon. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1-1.

Toisen jakson ensimmäinen maalipaikka avautui kotijoukkueelle. Tauon jälkeen kentälle tullut Ella Koivu pääsi rangaistusalueella hyvään vetopaikkaan, mutta maalivahti onnistui torjumaan yrityksen yli maalin.  Vain hetkeä myöhemmin 51. minuutilla verkko heilui toisessa päässä, kun Eveliina Parikka pääsi karkaamaan. Parikka onnistui kiertämään maaliltaan vastaan tullaan Punamustien maalivahdin Pauliina Tähtisen ja sijoitti pallon lopulta tyhjään maaliin.

Takaa-ajoasemaan jouduttuaan PK-35 Vantaa lisäsi höyryä ja alkoi toden teolla luomaan painetta vieraiden päätyyn. Noin tunnin kohdalla Oona Sevenius murtautui Netta Koson pystypallon jälkeen väkisin maalintekopaikalle ja pääsi vielä tuikkaamaan pallon maalia kohti, mutta tolppa pelasti espoolaisvieraat.

Tasoitusosuma nähtiin kuitenkin lopulta 68. minuutilla. Kosoa rikottiin rangaistusalueen rajan sisäpuolella, mutta erotuomari tuomitsi tilanteesta vapaapotkun aivan rajan ulkopuolelta. Lopputulos oli kuitenkin Punamustien kannalta suotuisa, sillä Saarinen upotti vapaapotkun näyttävästi muurin yli etuyläkulmaan.

PK-35 Vantaa siirtyi johtoon heti seuraavalla minuutilla. Tällä kertaa osuma syntyi Seveniuksen näyttävän soolojuoksun päätteeksi. Sevenius sai pelivälineen keskiviivalla, eteni puolustajien ohi rangaistusalueelle ja laukoi pallon varmasti taka-alakulmaan. Sevenius vei Punamustat 3-2-johtoon ja nosti tämän kauden liigamaalien määränsä jo kolmeentoista.

Kun kotijoukkueen maalihanat oli saatu auki, täydentyi ilta vielä neljännellä täysosumalla. FC Hongan puolustus ei onnistunut purkamaan pelivälinettä kunnolla ja se päätyi Forsblomille noin 20 metriin. Forsblom otti muutaman askeleen pallon kanssa ja laukoi aivan rangaistusalueen rajalta. Terävä laukaus painui taka-alakulmaan ja muutti lukemiksi jo 4-2. Osuma oli Forsblomille kauden kahdestoista.

Ottelu päättyi lopulta Punamustien voittoon lukemin 4-2. Sarjasijoitusta voitto ei kuitenkaan kohentanut, sillä kierroksen muut tulokset eivät olleet suotuisia. PK-35 Vantaa sijoittui kauden 2021 Kansallisessa Liigassa viidenneksi ja paransi näin ollen sijoitustaan kahdella pykälällä viime kauteen nähden.

Henkisellä puolella tärkeä voitto

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan päätöskierroksella nähtiin tapahtumarikas, mutta samalla myös hieman kaksijakoinen ottelu.

– Pelin alku oli meiltä hyvin ja pääsimme heti rytmiin mukaan. Sen jälkeen meille tuli vähän virheitä ja malttamattomuutta, minkä myötä Honka pääsi vuorostaan paremmin peliin sisään. He pääsivät pelaamaan palloja laidoille ja saivat keskityksiä rangaistusalueelle, mutta pääsääntöisesti pystyimme selvittämään ne hyvin, Väisänen totesi.

– Oikeastaan ainoa poikkeus oli 1-1-maali, jossa Hongalla oli ylivoima maalin edustalla. Se oli meiltä huonoa puolustamista. Sitä meidän pitää vielä terävöittää.

Avausjakson lopussa vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Väisäsen mukaan Punamustien tekeminen oli toisella jaksolla jälleen parempaa. Se näkyi lopulta myös tulostaululla.

– Toinen jakso oli meiltä kokonaisuutena parempi. Paransimme pelaamistamme, löyssimme rauhallisuutta ja saimme karsittua turhia virheitä. Käytimme myös maalipaikkamme tehokkaasti. Toki maalien lisäksi meillä oli vielä yksi tolppaveto ja muutamia hyviä laukauksia.

Väisäsen mukaan päätöskierroksen voitto ja maalihanojen aukeaminen takaavat Punamustille mukavat lähtökohdat kauden loppuhuipennukseen. Joukkue osoitti jälleen henkistä kanttiaan nousemalla kahden takaiskuosuman jälkeen voittoon.

– Tärkeintä oli se, että pystyimme voittamaan ja etenkin nousemaan tappioasemasta kahden maalin voittoon. Se oli henkisellä puolella tärkeä asia myös ensi viikonlopun Suomen Cupin loppuottelua ajatellen.

Punamustien kausi jatkuu vielä yhden ottelun verran. Kausi 2021 huipentuu ensi lauantaina 16.10. Olympiastadionilla pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun, jossa vastustajaksi asettuu Åland United.

 

PK-35 Vantaa – FC Honka 4-2 (1-1)

3´ 1-0 Wilma Forsblom

32´ 1-1 Jasmin Leppioja

51´ 1-2 Eveliina Parikka

68´ 2-2 Sanna Saarinen

69´ 3-2 Oona Sevenius

85´ 4-2 Wilma Forsblom

 

Avauskokoonpano:

1 Pauliina Tähtinen

5 Eerika Appelqvist (62´ Laura Kölhi)

8 Reetta Suomela (87´ Sinna Suuriniemi)

9 Netta Koso (70´ Emmi Mäensivu)

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio (46´ Ella Koivu)

17 Anna Olmala

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen

 

Vaihtopelaajat:

4 Laura Kölhi

6 Emmi Mäensivu

16 Sinna Suuriniemi

29 Ella Koivu

31 Sanni Solehmainen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.