Ottelumainos, PK 35 Vantaa – FC Honka 9.10.2021

Kauden viimeinen liigataisto Myyrmäessä

Kansallisen Liiga päättyy Punamustien osalta lauantaina kotiyleisön edessä. Sarjakauden päätöspeliin PK-35 Vantaa saa vieraakseen monen vuoden ajalta tutun kilpakumppaninsa FC Hongan. Ottelu pelataan lauantaina 9.10. klo 16.30 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee sarjakauden päätöskierrokselle sarjan viidenneltä sijalta. Joukkue on jo varmistanut loppusijoituksensa sarjan paremmalla puoliskolla, mutta sillä on vielä mahdollisuus kohentaa sijoitustaan pykälällä. FC Hongan kaatamisen lisäksi se vaatisi kuitenkin suotuisaa tulosta Ahvenanmaalta.

Samalla Punamustien tavoitteena on päättää sarjakausi voitokkaasti, sillä kahdessa edellisessä yläloppusarjan pelissä se jäi ilman sarjapisteitä. Viime viikonloppuna Tikkurilassa nähtiin todella tasainen Vantaan derby, jonka TiPS vei lopulta nimiinsä niukimmalla mahdollisella erolla lukemin 1-0.

Viimeisenä joukkueena yläloppusarjaan selvinneen FC Hongan loppusijoitus sen sijaan on jo selvillä. Joukkue on tällä hetkellä kuudentena eikä sillä ole enää mahdollisuuksia nousta Punamustien ohi. FC Hongan puolustus on pitänyt tällä kaudella varsin hyvin, mutta ongelmat ovat löytyneet hyökkäyspäästä. Espoolaiset ovat tehneet Kansallisessa Liigassa toiseksi vähiten maaleja jo varman putoajan JyPKin jälkeen.

Päätöskierroksella FC Honkaa todennäköisesti motivoi ainakin pitkän tappioputken katkaiseminen. Joukkue saapuu Myyrmäkeen neljän ottelun tappioputkessa, joten espoolaisten pistetili yläloppusarjassa on yhä avaamatta. Loppukesän ja syksyn tulosvire on ollut muutenkin mollivoittoinen, sillä edellisestä kymmenestä ottelustaan FC Honka on voittanut vain yhden.

Monivuotiset kilpakumppanit PK-35 Vantaa ja FC Honka tuntevat toisensa hyvin vuosien varrelta. Tänäkin vuonna keskinäisiä kohtaamisia on nähty jo kolme. Sekä helmikuisessa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa että toukokuisessa liigakohtaamisessa päädyttiin tasalukemiin. Elokuussa PK-35 Vantaa sen sijaan oli vahvempi hakemalla Tapiolasta 1-2-vierasvoiton. Punamustien osumista vastasivat Netta Koso ja Oona Sevenius. Espoolaisten ainokainen kirjattiin vieraiden omaksi maaliksi.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut 12 osumaa viimeistellyt Oona Sevenius. Kaksinumeroiseen maalimäärään on yltänyt myös kymmenen maalin Wilma Forsblom. FC Hongan parhaan maalintekijän titteliä sen sijaan jakavat kolmesti osuneet Eveliina Parikka, Jasmin Leppioja ja kesken kauden Yhdysvaltojen yliopistosarjaan lähtenyt Aino Vuorinen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella loukkaantumisista kärsivät Velma Oikarinen, Anna Vlasoff, Aurora Troberg, Emma Korkalainen ja Sophie Maidell. Lisäksi Tia-Maria Jaakonsaaren, Roosa Bröijerin ja Tuulia Mikkolan pelaaminen on epävarmaa.

Pienet virheet karsittava

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa valmistautuu kauden viimeisen liigakoitokseen hyvillä mielin. Jaossa on vielä kolme sarjapistettä, mutta samalla ajatukset ovat jo myös viikon päässä odottavassa kauden huipennuksessa.

– Tämä on meille tärkeä peli. Syksyn ajan katseet ovat olleet totta kai Suomen Cupin loppuottelussa ja tämä on jälleen tärkeä askel sitä kohti. Totta kai haluamme saada nyt mahdollisimman hyvän valmistavan pelin. TiPSiä vastaan moni asia toimi hyvin. Nyt meidän pitää vielä saada ne muutamat pienet virheet karsittua, Väisänen totesi.

– Etenkin koko joukkueen kurinalainen puolustaminen on tärkeää. Meidän pitää välttää vastustajan ylivoimahyökkäykset. Jos teemme asioita kurinalaisesti, meillä on aina riittävä määrä pelaajia pallon lähellä.

Punamustien ja FC Hongan kohtaamiset ovat olleet lähes poikkeuksetta tasaisia kamppailuita. Väisänen ei usko lauantain ottelun tekevän siihen poikkeusta.

– Honkaa vastaan on aina ollut tasaisia pelejä. Toivottavasti saamme jälleen tiukan pelin, sillä se palvelisi tässä kohtaa meitäkin. Elokuussa pelasimme hyvän pelin Tapiolassa. Kun piti puolustaa, pidimme muodon tiukkana. Se on varmasti jälleen yksi lääke Hongan hyökkäyksiä vastaan. Lisäksi tiedämme, että he lähtevät nopeasti vastaiskuihin.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan lauantaina 9.10. klo 16.30 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille (12-17v) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.