TiPS – PK 35 Vantaa 1 0, Kansallinen Liiga 2.10.2021

Punamustille niukka tappio Vantaan derbyssä

Vuoden neljäs Vantaan derby oli lopulta keskinäisistä kohtaamisista tasaisin. Molemmat joukkueet puolustivat uhrautuvasti ja maalipaikat olivat tiukassa, mutta lopulta TiPS vei sarjapisteet yhden hyödynnetyn maalipaikan turvin lukemin 1-0.

Paikallisottelu eteni alusta lähtien tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue TiPS piti avausjaksolla pelivälinettä hieman enemmän hallussaan, mutta maalipaikoille itävantaalaiset eivät päässeet. Punamustien puolustajat onnistuivat katkaisemaan hyökkäysyritykset viimeistään rangaistusalueen rajan tuntumassa ja purkamaan tilanteet pois vaara-alueilta.

Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiinkin toisessa päässä. Punamustien kapteeni Sanna Saarinen pääsi keskittämään ja Roosa Bröijer yritti takatolpalta maalintekoa suoraan ilmasta. Yritys suuntautui kuitenkin yli maalin. Saarinen pääsi yrittämään toistamiseen juuri ennen puolen tunnin täyttymistä. Tällä kertaa TiPSin maalivahti Elsa Sulku sai kätensä väliin takayläkulmaan suuntautuneeseen kierteiseen laukaukseen, joten seurauksena oli vain kulmapotku.

Vieraiden avausjakson paras hyökkäys sen sijaan nähtiin nopean vastaiskun päätteeksi, kun Oona Sevenius ja Laura Kölhi pääsivät karkaamaan kahdella yhtä vastaan. Kölhillä oli edessään jo lähes tyhjä maali, mutta syöttämisen sijaan Sevenius haki omaa ratkaisua. Laukaus painui kuitenkin sivuverkkoon.

TiPSin ensimmäinen kunnon maalintekopaikka nähtiin muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä. Emmi Siren pääsi laukomaan hyvästä paikasta noin kymmenestä metristä, mutta Punamustien maalia vartioinut Pauliina Tähtinen venyi hienoon jalkatorjuntaan. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Maalipaikat olivat tiukassa myös toisella jaksolla. Hieman tauon jälkeen Bröijer pääsi laukomaan irtopallosta rangaistusalueen rajalta, mutta matala laukaus painui ohi maalin. Toisessa päässä Tia Hälinen pääsi laukomaan kelpo paikasta, mutta yritys suuntautui niukasti taka-alakulmasta leveäksi.

Ottelun ensimmäinen ja ainoa maali nähtiin lopulta 64. minuutilla. PK-35 Vantaan puolustus ei onnistunut kunnolla purkamaan pitkää avausta ja TiPS pääsi iskemään nopeasti. Itävantaalaiset pelasivat Hana Kernerin nokikkain maalivahdin kanssa ja yhdysvaltalainen sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan.

Takaa-ajoasemaan jouduttuaan PK-35 Vantaa pyrki nostamaan lisää painetta kotijoukkueen päätyyn. Vaihdosta kentälle tullut Tuulia Mikkola pääsi laukomaan, mutta veto päätyi suoraan maalivahdin syliin. Saarinen sen sijaan pelasi hienon kulmapotkun takatolpalle, mutta Roosa Toivanen sai huonon osuman pelivälineeseen eikä kyennyt ohjaamaan sitä tolppien väliin.

Vielä ottelun lisäajalla Saarinen tarjoili hyvän sivuvapaapotkun aivan kulmalipun tuntumasta ja Sevenius pääsi puskemaan, mutta pusku viuhui maalin ohi. Yksi osuma oikeutti tasaisessa ottelussa voittoon, joten TiPS piti lopulta pisteet Itä-Vantaalla niukin lukemin 1-0.

Tasainen paikallisvääntö

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Tikkurilan nurmella nähtiin todella tasainen Vantaan derby. Etenkin avausjaksolla viheriöllä edettiin täysin tasatahtiin.

– Ensimmäisellä jaksolla TiPS pystyi luomaan oikealta laidalta hyviä aihioita ja pääsi jopa rangaistusalueelle asti, mutta pääsimme lopulta katkomaan tai purkamaan ne. Heillä oli ennen taukoa yksi todella hyvä maalipaikka, mutta ”Pake” teki tärkeän torjunnan, Väisänen sanoi.

– Meilläkin oli todella hyvä hyökkäys, kun Oona ja Laura pääsivät kaksin läpi. Jos Oona olisi laukomisen sijaan malttanut syöttää, siitä olisi syntynyt loistava maalipaikka.

Ottelun toinen jakso noudatti varsin samanlaista käsikirjoitusta. PK-35 Vantaa teki TiPSin maalipaikoille pääsemisen entistä vaikeammaksi, mutta vieraat eivät silti onnistuneet estämään ottelun ainoaa osumaa.

– Toisella jaksolla muutimme hieman puolustamistamme ja TiPS ei päässyt enää samalla tavalla luomaan hyökkäyksiä. Saimme pidettyä heidät aika hyvin kurissa. Heillä oli lopulta kaksi paikkaa, josta he kuitenkin käyttivät toisen, Väisänen totesi.

– Nostimme toisella jaksolla myös prässiämme selvästi. Saimme riistoja hyvillä alueilla, mutta niiden jälkeen emme saaneet riittävän nopeasti riittävästi pelaajia hyökkäykseen. Saimme kuitenkin hyvää painetta ja kulmapotkuja, mutta parempaankin olisi ollut aineksia.

Väisäsen mielestä Tikkurilassa nähty esitys oli tappiosta huolimatta askel oikeaan suuntaan. Punamustilla on edessään vielä yksi liigaottelu ennen lokakuun puolivälissä odottavaa Suomen Cupin loppuottelua.

– Tietysti harmittaa, sillä tällä esityksellä olisi ollut otettavissa pisteitä. Pelasimme ajoittain tosi hyvin ja etenkin puolustimme selvästi paremmin kuin viikko sitten. Tämä peli valmisti meitä taas hyvin kohti Suomen Cupin finaalia.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat ensi viikon lauantaina 9.10. Silloin päätöskierroksen ottelussa Myyrmäkeen saapuu vieraaksi FC Honka.

 

TiPS – PK-35 Vantaa 1-0 (0-0)

64´ 1-0 Hana Kerner

 

Avauskokoonpano:

1 Pauliina Tähtinen

4 Laura Kölhi (86´ Eerika Appelqvist)

9 Netta Koso (60´ Reetta Suomela)

10 Wilma Forsblom (86´ Karoliina Autio)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (70´ Tuulia Mikkola)

 

Vaihtopelaajat:

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

15 Karoliina Autio

23 Tuulia Mikkola

31 Sanni Solehmainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com