UUTISET

PK-35 Vantaa vierailee Kuopiossa

24.9.2021

Kansallisen Liigan yläloppusarjassa palataan jälleen maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin. PK-35 Vantaan osalta pelit jatkuvat lauantaina vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 25.9. klo 14.00 Kuopion keskuskentällä.

PK-35 Vantaa lähtee yläloppusarjan kolmannelle kierrokselle sarjataulukon neljänneltä sijalta. Punamustilla ei ole enää mahdollisuuksia kivuta mitalisijoille, joten loppukauden selkeänä tavoitteena on pitää kiinni tämän hetkisestä sijoituksesta. Joukkueen tulosvire on hyvä, sillä viimeisimmästä kuudesta ottelustaan PK-35 Vantaa on voittanut peräti viisi.

Maajoukkuetaukoa edeltävässä ottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi kotikentällään HJK:n selvin lukemin 4-1. Helsinkiläiset vastasivat ottelun avausosumasta, mutta sen jälkeen kentällä edettiin vahvasti Punamustien tahtiin. Kotijoukkueen osumista vastasivat Sanna Saarinen, Oona Sevenius ja kahdesti osunut Wilma Forsblom.

KuPS sen sijaan pitää tällä hetkellä hallussaan sarjan kärkipaikkaa. Piste-eroa toisena olevaan TiPSiin nähden on neljä pistettä, kun sarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta. Mestaruus on siis lauantain ottelukierroksella ensimmäistä kertaa katkolla savolaisille. KuPSin kausi on ollut tuloksellisesti vahva, sillä keltapaidat ovat tähän mennessä kokeneet vain kolmessa ottelussa pistemenetyksiä.

Kuopiolaisten edellisestä ottelusta muodostui melkoinen ilotulitus, kun KuPS haki Ahvenanmaalta vierasvoiton lukemin 3-4. Vierasjoukkue johti ottelua parhaimmillaan jo 0-3, mutta Åland United nousi vielä rinnalle. Lopulta KuPS kuitenkin käänsi pelin edukseen lisäajan osumalla. Savolaisten maaleista vastasivat Ahvenanmaalla Gentjana Rochi ja hattutempullisen osumia tehtaillut Aino Kröger.

PK-35 Vantaa ja KuPS ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahteen otteeseen. Huhtikuussa kuopiolaiset hakivat toisella sarjakierroksella Myyrmäestä 0-3-vierasvoiton. Heinäkuussa Kuopiossa päädyttiin kotijoukkueen 5-1-voittolukemiin. Punamustien osumasta vastasi näyttävällä laukauksella osunut Tuulia Mikkola.

Punamustien tämän kauden paras maalintekijä on ollut liigapeleissä 12 kertaa osunut Sevenius. Kaksinumeroiseen maalimäärään on yltänyt myös kymmenen maalin Wilma Forsblom. KuPSin tehokkain on sen sijaan ollut 22 osumallaan sarjan maalipörssiä johtava Gentjana Rochi.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi Emma Korkalainen, Velma Oikarinen, Tuulia Mikkola, Aurora Troberg, Oona Sevenius, Netta Koso ja Eerika Appelqvist. Viime ottelusta sivussa ollut Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan palaa kokoonpanoon ja loppukauden mittaisella sopimuksella ryhmään liittynyt maalivahti Pauliina Tähtinen tulee uutena nimenä mukaan.

Nousujohteinen syksy

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa Kuopioon luottavaisin mielin. Elo- ja syyskuun tulosvire on ollut hyvä, joten sille lähdetään hakemaan jatkoa Savosta.

– Poissaolojen myötä lähdemme matkaan hieman pienemmällä ryhmällä, mutta muilta osin lähtökohdat ovat hyvät. Joukkueen pelillinen ilme on ollut hyvä ja syksy on sujunut nousujohteisesti. On mukavaa päästä pelaamaan kovaa joukkuetta vastaan. Tietysti haluamme pelata hyvän pelin ja hakea voiton Kuopiosta, Väisänen sanoi.

– HJK-pelissä hyökkäämisemme oli pirteää, mutta puolustamista meidän pitää vielä parantaa kentän kaikilla osa-alueilla.

Huominen vastustaja on tämän kauden kahden keskinäisen ottelun myötä jo tuttu vastustaja. Väisäsen mukaan Punamustilla on selkeä ajatus siitä, millä eväin joukkue lähtee KuPSin kimpuun.

– KuPSilla on hyvä tilanneprässi, joten meidän pitää löytää keinot sen ohittamiseen. Lisäksi meidän pitää päästä omien pidempien hyökkäystemme päätteeksi myös murtautumaan ja tietysti välttää samalla vastustajan nopeita vastaiskuja. Lisäksi on tärkeää, että KuPS ei pääse pelaamaan palloja alimman linjamme taakse, Väisänen totesi.

– Edellisen kohtaamisen jälkeen KuPS on saanut riveihinsä muutamia uusia pelaajia, jotka ovat meille kentän puolella uusia tuttavuuksia. Tietysti heidän hyökkäyskolmikkonsa vaarallisuus on hyvin tiedossa.

PK-35 Vantaa – KuPS pelataan lauantaina 25.9. klo 14.00 Kuopion Keskuskentällä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.