UUTISET

Punamustille selvänumeroinen voitto HJK:sta

11.9.2021

PK-35 Vantaa palasi viime viikonlopun tappion jälkeen nopeasti voittokantaan.  Myyrmäen kotiyleisö pääsi todistamaan väkevää peliesitystä ja tehokkaasta maalitehtailusta, kun PK-35 Vantaa kaatoi HJK:n selvin lukemin 4-1.

Ottelu sai räväkän alun, kun Anna Olmala vapautti Oona Seveniuksen läpiajoon heti toisella peliminuutilla. HJK:n maalia vartioinut Annika Laihanen onnistui kuitenkin torjumaan Seveniuksen laukauksen ja ehti myös paluupallosta tulleen toisen yrityksen tielle.

Kamppailu jatkui vauhdikkaana ja pallo oli lopulta ensimmäistä kertaa maalissa jo neljännellä peliminuutilla. Maalihanojen avaamisesta vastasi kuitenkin vierasjoukkue HJK. Nea Lehtola onnistui yllättämään Punamustien puolustuksen pitkällä sivurajaheitolla ja Katariina Kosola pääsi kasvotusten maalivahti Sanni Solehmaisen kanssa. Kosola laukoi maalivahdin alueen kulmalta, mutta Solehmainen onnistui torjumaan yrityksen. Paluupallo päätyi kuitenkin suoraan Kosolalle, joka onnistui puskemaan pelivälineen korkeassa kaaressa takakulmaan.

HJK ei kuitenkaan ehtinyt nauttia 0-1-johdostaan kahta minuuttia kauempaa. Sanna Saarinen tarjoili hyvän hyökkäyksen päätteeksi oikealta laidalta nappisyötön rangaistusalueelle. Syöttö tavoitti Wilma Forsblomin, joka pääsi laukomaan noin kymmenestä metristä. Laukaus muutti puolustajasta suuntaa ja painui vastustamattomasti verkon perukoille.

Värikäs avausvartti huipentui yhdennellätoista peliminuutilla. PK-35 Vantaa pelasi jälleen hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Tia Painilainen tarjoili hyvän keskityksen maalille. Saarinen nousi tilanteeseen taustalta oikea-aikaisesti ja pääsi lopulta puskemaan pallon vapaasti noin viidestä metristä maaliin. Laihanen sai kätensä matalan puskun tielle, mutta ei kyennyt estämään Punamustien 2-1-johtomaalia.

Vauhdikkaan alun jälkeen maalipaikkoja ei syntynyt enää samanlaiseen tahtiin, mutta ottelussa mentiin edellään hyvällä tempolla päästä päähän.  Vaikka pelin suunta muuttui tiheästi, oli kotijoukkueella vieraitaan parempi ote kenttätapahtumista. Punamustien kenttätasapaino säilyy koko ajan hyvänä, kun taas HJk oli suunnanmuutostilanteissa haavoittuvaisempi, vaikka kotijoukkue ei sitä pystynyt enää lisämaalien muodossa hyödyntämään. Molemmilla joukkueilla oli avausjaksolla vielä muutama maalintekoyritys, mutta tauolle lähdettiin Punamustien 2-1-johtolukemisssa.

Tauko ei tuonut muutosta kenttätapahtumiin. Vaikka eroa oli vain yksi maali, ei kotijoukkueen johtoasema vaikuttanut missään vaiheessa toden teolla uhatulta. Toisen jakson ensimmäinen todella vaarallinen maalintekopaikka nähtiin vajaan tunnin pelin jälkeen, kun Saarinen vapautti hyvällä pystysyötöllä Olmalan oikealta laidalta. Olmala eteni vahvasti rangaistusalueelle ja syötti Forsblomille, jonka laukaus suuntautui kuitenkin suoraan maalivahdin syliin.

Punamustien seuraava hyökkäys tuotti vihdoin tulosta 64. peliminuutilla. Laura Kölhi riisti pelivälineen keskiviivalla ja kuljetti sen itse syvälle vastustajan kenttäpuoliskolle. Lopulta Kölhi tarjoili upean vapauttavan syötön Netta Kosolle. Ottelun hahmoihin lukeutunut Koso eteni rangaistusalueella ja tarjoili kovan keskityksen maalin edustalle. Keskitys tavoitti Forsblomin, joka pääsi ohjaamaan pelivälineen noin viidestä metristä maalin kattoon. Osuma oli Forsblomille jo kauden kymmenes.

Näyttävä hyökkäys nähtiin myös vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin. Roosa Toivanen tarjoili kaukaa tarkan pystypallon rangaistusalueelle juosseelle Kosolle, joka käänsi pallon heti ensimmäisellä kosketuksellaan maalin edustalle. Sevenius pääsi puskemaan noin viidestä metristä, mutta ylärima pelasti HJK:n neljänneltä takaiskuosumalta.

Kahden maalin takaa-ajoasemaan joutuneet helsinkiläisvieraat jahtasivat kavennusmaalia ja vaihtoivat lisää hyökkäysvoimaa kentälle, mutta kunnon kirivaihdetta HJK ei löytänyt missään vaiheessa. Punamustien puolustajat ja maalivahdi Solehmainen hoitivat harvat tilanteet varmaotteisesti. Lähimpänä kavennusmaala kävi lopulta lisäajan alussa HJK:n Vilma Hakala, joka pääsi yrittämään kääntölaukausta noin kymmenestä metristä. Solehmainen venyi kuitenkin hienoon jalkatorjuntaan.

Kotijoukkue sen sijaan pääsi kaunistelemaan loppulukemia vielä ottelun lisäajalla. Kavennusosumaa jahdannut HJK menetti pelivälineen ja PK-35 Vantaa lähti Seveniuksen voimin nopeaan vastahyökkäykseen. Sevenius pääsi pallon kanssa noin vastustajan kenttäpuoliskolle ja näki maalivahdin olevan kaukana maaliltaan. Sevenius käytti tilanteen nopeasti hyödykseen ja nosti pallon noin 45 metristä voimattoman maalivahdin yli verkon perukoille.

Seveniuksen sarjakauden kahdestoista osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi, joten pisteet jäivät Myyrmäkeen selvin lukemin 4-1. Punamustien viime viikkojen hyvä tulosvire sai siis jatkoa ja samalla joukkue kiilasi sarjataulukossa HJK:n ohi neljänneksi.

Vahva ja tasapainoinen esitys

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa pelisuoritukseen. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui pelisuunnitelmassaan hyvin ja hyvä suoritustaso kantoi tasaisesti läpi ottelun.

– Puhuimme pelaajien kanssa pelin jälkeen, että tämä oli meiltä erittäin tasapainoinen esitys. Kun puolustimme kurinalaisesti syvemmällä omalla alueella, HJK ei saanut mitään vaarallisia tilanteita. Maltoimme odottaa omaa hetkeämme ja sen koittaessa pääsimme hyvin eteenpäin. Hyökkäyksessä Oona pystyi hyvin pitämään palloa. Hän teki kovaa työtä joukkueen eteen ja auttoi meitä pääsemään eteenpäin omalta alueeltamme, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

– Voitimme myös paljon keskialueen pääpalloja ja kakkospalloja. Kenttätasapainomme ei ole ollut joka pelissä aivan kohdallaan, mutta tänään se toimi hyvin. Kokonaisuutena peli oli meillä hyvin kontrollissa.

Punamustien riveistä löytyi onnistujia täyden kentällisen verran. Väisänen jakoi kiitosta sekä hyökkäyspään että alakerran yksilöille.

– Netta täytyy nostaa esiin. Hän oli tänään aktiivinen, koko ajan pelattavissa ja liikkui hyvin väleihin. Netalla oli iso rooli siinä, että saimme keskikentän hyvin haltuun ja pääsimme hyvin HJK:n prässin ohi, Väisänen kiitteli.

– Koko puolustuslinja pelasi hyvän pelin ja Sanni onnistui hyvin maalilla. Hän hoiti syntyneet tilanteet varmasti ja etenkin jalalla pelaaminen oli hyvää.

Punamustien pelit Kansallisen Liigan ylemmässä loppusarjassa jatkuvat lauantaina 25.8. vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sarjan päätöskierroksella 9.10., jolloin vieraaksi saapuu FC Honka.

 

PK-35 Vantaa – HJK 4-1 (2-1)

4´ 0-1 Katariina Kosola

6´ 1-1 Wilma Forsblom

11´ 2-1 Sanna Saarinen

64´ 3-1 Wilma Forsblom

90+3´ 4-1 Oona Sevenius

 

Avauskokoonpano:

4 Laura Kölhi

8 Reetta Suomela (69´ Eerika Appelqvist)

9 Netta Koso (80´ Anna Vlasoff)

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen (85´ Emmi Mäensivu)

28 Roosa Bröijer

31 Sanni Solehmainen

 

Vaihtopelaajat:

1 Irea Virtanen Espejo

5 Eerika Appelqvist

6 Emmi Mäensivu

19 Anna Vlasoff

 

PK-35 TV: Punamustien Sanni Solehmaisen ja Netta Koson mietteet selvänumeroisesta HJK-voitosta.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.