UUTISET

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat Myyrmäen perjantai-illassa

9.9.2021

Kansallinen Liiga jatkuu Punamustien osalta perjantai-illan kotiottelulla. Silloin PK-35 Vantaa saa vieraakseen samoista sijoista taistelevan Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan perjantaina 10.9. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa majailee tällä hetkellä ylemmässä loppusarjassa viidennellä sijalla. Joukkue on kerännyt 19 ottelustaan 26 pistettä seitsemällä voitolla ja viidellä pistejaolla. Eroa pykälää ylempänä neljäntenä olevaan HJK:hon on kaksi pistettä.

Runkosarja päättyi Punamustien osalta neljän ottelun voittoputkeen, mutta loppusarjan alkajaisiksi joukkue jäi pisteittä. PK-35 Vantaa aloitti pirteästi ja siirtyi pelin alussa johtoon Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla. Saarijoukkue nousi kuitenkin lopulta rinnalle ja ohi 3-2-voittoon. Punamustien osumista vastasivat viikonloppuna Wilma Forsblom ja Oona Sevenius.

Neljäntenä olevan HJK:n pistetili näyttää tällä hetkellä 28 pistettä. Potti koostuu kahdeksasta voitosta ja neljästä tasapelistä. Tappioita helsinkiläiset ovat kärsineet seitsemän. Mitalisijat ovat jo karanneet, joten HJK taistelee Punamustien tavoin loppukauden ajan sarjan neljännestä sijasta.

Myös HJK aloitti ylemmän loppusarjan tappiolla. Sarjakakkonen TiPS oli töölöläisille tyly isäntä lukemin 3-0. HJK:n tulosvire on ollut syksyyn käännyttäessä alavireinen, sillä joukkue on voittanut neljästä viimeisimmästä ottelustaan vain yhden.

Perjantai-illan kohtaaminen on joukkueiden tämän kauden neljäs keskinäinen ottelu. Huhtikuussa Suomen Cupin välierässä päädyttiin 1-1-tasalukemiin, mutta PK-35 Vantaa oli rangaistuspotkukilpailussa etevämpi. Ensimmäinen sarjakohtaaminen toukokuussa päättyi niin ikään 1-1-pistejakoon Töölössä. Elokuun alussa HJK haki Myyrmäestä vierasvoiton lukemin 1-2. Punamustien osumasta vastasi Oona Sevenius, kun taas HJK:n molemmat maalit viimeisteli Maaria Roth. Ottelun kaikki kolme osumaa syntyivät rangaistuspotkuista.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut 11 kertaa onnistunut Sevenius. Forsblom on yltänyt kahdeksaan osumaan. HJK:n tehokkain on sen sijaan ollut seitsemän maalin Ria Karjalainen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loukkaantumisten vuoksi Emma Korkalainen, Aurora Troberg, Velma Oikarinen ja Tuulia Mikkola. HJK:n vahvuudesta sen sijaan puuttuu pelikieltoaan kärsivä Essi Sainio.

Hyvällä itseluottamuksella peliin

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee HJK:n kimppuun luottavaisin mielin. Käytettävissä oleva pelaajaryhmä on poissaolosumasta johtuen kapea, mutta laadukas.

– Poissaoloista johtuen tilanne ei tietysti ole yhtä hyvä kuin viime viikonloppuna, mutta muuten lähtökohdat ovat ihan hyvät. Tappiosta huolimatta pelasimme Ahvenanmaalla tietyillä osa-alueille yhden kauden parhaista peleistämme. Pystyimme toteuttamaan haluttuja asioita, olimme aktiivisia molempiin suuntiin ja pelasimme monipuolista jalkapalloa. Totta kai pystymme yhä parantamaan, Väisänen totesi.

Perjantai-illan vastustaja HJK on kauden kolmen aiemman kohtaamisen myötä tuttu vastustaja. Väisäsen mukaan etenkin helsinkiläisten hyökkäyskalusto on paperilla vahva, vaikka kentän puolella maalihanat eivät ole kunnolla auenneet.

– Kokonaisuutena HJK:n joukkueesta löytyy paljon taitoa ja nopeutta, mutta he eivät ole oikein saaneet ryhmästään parasta irti. Viime viikonloppuna TiPS rokotti heitä kovalla kädellä saamistaan maalipaikoista, Väisänen sanoi.

– Roosa Tuominen, Ria Karjalainen, Katariina Kosola ja Linda Sällström muodostavat kovatasoisen hyökkäyskaluston. Etenkin Tuominen on tuonut heidän hyökkäykseensä hyvän lisän. Keskikentän tärkeä moottori Essi Sainio sen sijaan on sivussa, joten on kiinnostavaa nähdä, miten HJK pystyy korvaamaan hänet.

Väisäsen mukaan Punamustien tavoitteena on jatkaa oman pelaamisen nousujohteista kehittymistä. Etenkin hyökkäyssuunnan tilanteenvaihdot ovat toimineet ajoittain mallikkaasti.

– Viime viikkojen otteluissa puolustamisemme on ollut aiempaa aktiivisempaa. Olemme saaneet enemmän riistoja ja pystyneet myös hyödyntämään niitä pelaamalla hyvin eteenpäin. Toivottavasti pystymme jatkamaan ja kehittämään sitä edelleen tulevissa peleissä.

PK-35 Vantaa – HJK pelataan perjantaina 10.9. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille (12-17v) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.