JATKOPELIT VSÅLAND

PK-35 Vantaa aloittaa yläloppusarjan Ahvenanmaalla

Kansallisen Liigan yläloppusarja potkaistaan käyntiin lauantaina. PK-35 Vantaan osalta pelit jatkuvat Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla. Ottelu pelataan lauantaina 4.9. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla.

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut PK-35 Vantaa lähtee loppusarjaan jahtaamaan kaksi pistettä edellä olevaa HJK:ta. Punamustien pistetilillä on tähän mennessä kertynyt 26 pistettä. Ne ovat kertyneet seitsemästä voitosta ja viidestä tasapelistä. Tappioita ryhmä on kärsinyt kuusi.

Yläloppusarjaan PK-35 Vantaa lähtee kuitenkin neljän ottelun voittoputkessa. Runkosarja päättyi voitokkaasti, kun Pallokerho-35 kaatui viime viikonlopun punamustien kohtaamisessa lukemin 1-0. Ottelun ainoasta täysosumasta vastasi Wilma Forsblom.

Åland United sen sijaan majailee yläloppusarjaan lähdettäessä sarjataulukon kolmannella sijalla. Eroa sarjakärki KuPSiin on kymmenen ja sarjakakkoseen TiPSiin kuusi pistettä. Saarelaiset ovat kuitenkin tiukasti kiinni mitalisijoissa, sillä eroa neljänteen sijaan on turvallisen tuntuiset yhdeksän pistettä.

Runkosarjassa Åland United keräsi 37 pistettä 11 voitolla ja neljällä pistejaolla. Tappioita saarelaisjoukkue on kärsinyt kolme. Niistä viimeisin nähtiin runkosarjan päätöskierroksella, kun FC Honka haki 0-1-vierasvoiton Ahvenanmaalta.

PK-35 Vantaa ja Åland United ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Sarjakauden avauskierroksella huhtikuussa joukkueet päätyivät Myyrmäessä 2-2-pistejakoon, kun PK-35 Vantaa nousi kahdesti takaa-ajoasemasta tasoihin. Kotijoukkueen osumista vastasivat tuolloin Karoliina Autio ja Oona Sevenius. Vierailta maalinteossa onnistui Cassandra Korhonen. Toinen osuma kirjattiin Punamustien omaksi maaliksi. Kauden toinen kohtaaminen heinäkuussa sen sijaan päättyi ahvenanmaalaisten 3-1-kotivoittoon. Roosa Bröijer vei Punamustat ottelun ensiminuuteilla johtoon, mutta Åland United nousi ohi Dana Leskisen ja kahdesti osuneen Korhosen osumilla.

Punamustien tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut kymmenen osumaa tehtaillut Oona Sevenius. Taustatukea hän on saanut muun muassa seitsemän maalia iskeneeltä Wilma Forsblomilta. Åland Unitedin tehopelaaja on sen sijaan ollut 15 osumallaan maalipörssin kakkossijaa hallussaan pitävä Cassandra Korhonen. Myös yhdeksän maalia viimeistellyt Dana Leskinen ja seitsemän osumaa tililleen kirjannut Anna Westerlund ovat olleet tehokkaita.

Lauantaina Punamustien vahvuudesta puuttuvat varmuudella Aurora Troberg ja Emma Korkalainen. Viime ottelusta sivussa ollut Eerika Appelqvist sen sijaan on jälleen käytettävissä.

Maalipaikat hyödynnettävä tehokkaasti

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee yläloppusarjaan luottavaisin mielin jatkamaan hyvää tulosvirettään.

– Olemme saaneet muutamia hyviä asioita toimimaan kentällä, mutta totta kai lähdemme yhä parantamaan. Nyt pääsemme myös testaamaan itseämme hieman kovempaa vastustajaa vastaan. Kaikki loppusarjan pelit ovat sijoituksen kannalta tärkeitä, Väisänen sanoi.

Yläloppusarjan joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kahteen otteeseen liigapeleissä, joten vastustajat ovat jo tulleet tutuiksi. Väisäsen mukaan heinäkuussa Maarianhaminassa pelattu edellinen keskinäinen ottelu on vielä tuoreessa muistissa.

– Edelliset kohtaamiset ovat olleet varsin tasaisia pelejä, joissa molemmilla on ollut hetkensä. Viimeksi Ahvenanmaalla Åland United voitti pelin sisällä tiettyjä tilanteita ja oli maalipaikoissaan tehokkaampi. Nyt meidän pitää pystyä käyttämään omat paikkamme paremmin, sillä Åland Unitedia vastaan maalipaikkoja niitä tulee vähemmän kuin muita joukkueita vastaan, Väisänen totesi.

– Kenttätasapainomme pitää olla parempaa kuin viime kohtaamisessa. Åland United pyrkii lähtemään riistojen jälkeen nopeasti ylöspäin ja he tekevät paljon juoksuja linjan taakse. Niihin meidän pitää pystyä reagoimaan. Suoraviivaisuuden lisäksi myös erikoistilanteet lukeutuvat Åland Unitedin vahvuuksiin. Heillä on paljon isokokoisia vahvoja pääpelaajia.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 4.9. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

This Post Has One Comment

1. Magnus Rögård

Kerrotaan tässä että huominen ottelu on myös hyvä harjoitus kun PK-35 Vantaa kohtaa Åland Unitedin Suomen Cupin loppuottelussa 16.10.21 Klo 13.00 Olympiastadionilla Helsingissä