UUTISET

PK-35 Vantaalle neljäs peräkkäinen voitto

28.8.2021

Kansallisen Liigan runkosarja huipentui lauantai-iltana punamustien kohtaamiseen Myyrmäessä. Vierailija Pallokerho-35 puolusti uhrautuvasti ja piti pitkään lukemat maalittomina, mutta lopulta paine kasvoi liian suureksi ja PK-35 Vantaa venytti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

Lähtökohdat otteluun olivat selkeät, sillä vierasjoukkue Pallokerho-35 tarvitse Myyrmäestä ehdottomasti voiton taistellakseen vielä yläloppusarjapaikasta. PK-35 Vantaan paikka kuuden joukossa oli varmistunut jo viikkoa aiemmin, joten kotijoukkue pääsi paineettomasti jahtaamaan lisäpisteitä.

Ottelun käsikirjoitus oli lähes alusta loppuun samanlainen. PK-35 Vantaa oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, piti palloa ja pakotti vieraat vetäytymään omalle alueelleen. Pallokerho-35:lla oli vaikeuksia päästä puolustusasemista kunnon vastahyökkäyksiin, mutta vieraat onnistuivat kuitenkin puolustamaan tiukasti omaa rangaistusaluettaan.

PK-35 Vantaan painostus tuotti heti avausjaksolla peräti kymmenen kulmapotkua, mutta vierasjoukkueen puolustajat ja hyvän ottelun pelannut maalivahti Lotta Rosenström selvittivät tilanteet. Oona Sevenius pääsi kertaalleen puskemaan kulmatilanteessa, mutta pusku suuntautui ohi maalin.

Avausjakson puolivälissä nähtiin ikävä tapahtuma, kun Pallokerho-35:n Elisa Ikonen loukkaantui vaarattomassa tilanteessa ikävännäköisesti. Ikonen joutui jättämään kentän ja vain 12 kenttäpelaajan voimin Myyrmäkeen saapunut vierasjoukkue joutui heti suorittamaan pelaajavaihdon.

Mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä suuremmaksi kotijoukkueen paine kasvoi. Reetta Suomela ja Tia-Maria Jaakonsaari pääsivät yrittämään maalinedusruuhkasta, mutta molempien yritykset suuntautuivat ohi maalin – toinen suoraan ja toinen puolustajan jalan kautta. Tuulia Mikkolan rangaistusalueen kulmalta lähtenyt laukaus sen sijaan painui ylärimaa hipoen yli maalin. Lisäksi Sanna Saarinen pääsi juuri ennen taukoa puolittaiseen läpiajoon, mutta puolustaja pääsi häiritsemään maalintekoyritystä ja laukaus suuntautui ohi maalin.

Pallokerho-35:n ottelun ainoa vaarallinen maalintekopaikka nähtiin avausjakson lisäajalla. Olivia Kåhre pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan rangaistusalueen kulmalta, mutta Velma Oikarinen onnistui venyttämään kätensä pallon tielle. Oikarinen onnistui muuttamaan pallon suuntaa juuri sen verran, että peliväline suuntautui taka-alakulman sijaan tolppaan. Tärkeän torjunnan myötä tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Toinen jakso noudatti hyvin samanlaista kaavaa kuin pelin ensimmäinen puolisko. Myös kotijoukkueen johtomaali oli heti lähellä, kun Wilma Forsblom antoi hyvän kulmapotkun ja Roosa Toivanen pääsi puskemaan. Ylärima kuitenkin pelasti Pallokerhon takaiskulta.

Reilun tunnin pelin jälkeen vaihdosta kentälle tulleet Roosa Bröijer ja Netta Koso rakensivat maalipaikan, jossa ensin mainittu tarjoili ja jälkimmäinen laukoi. Yritys suuntautui kuitenkin suoraan Rosenströmin syliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Laura Kölhi tarjoili vasemmalta hyvän keskityksen taka-alueelle ja Saarinen pääsi puskemaan, mutta Rosenström onnistui torjumaan puskun riman yli. Seuranneesta kulmapotkusta Toivanen pääsi ensin puskemaan ja sitten laukomaan, mutta puolustaja peitti ensimmäisen yrityksen ja jälkimmäinen suuntautui sivuverkkoon.

Ottelun maalihanat aukesivat vihdoin 75. minuutilla. Toivanen riisti pelivälineen omalla puolustusalueella ja tarjoili hyvän vapauttavan syötön Suomelalle oikeaan laitaan. Suomela eteni hyvin rangaistusalueelle, pelasi tilanteen maltilla ja antoi hyvän syötön takaviistoon. Syöttö tavoitti rangaistusalueen rajan tuntumasta Forsblomin, joka laukoi pallon suoraan syötöstä taka-alakulmaan ja vei Punamustat 1-0-johtoon. Osuma oli Forsblomin kauden seitsemäs.

Pakkovoittotilanteestaan huolimatta vierasjoukkue ei kyennyt Myyrmäessä kunnon loppukiriin. PK-35 Vantaan pallonhallinta hyydytti vastustajan ja piti Pallokerho-35:n loppuhetkillä vaarattomana. Forsblomin osuma riitti lopulta 1-0-voittoon, joten PK-35 Vantaan voittoputki venyi jo neljän ottelun mittaiseksi.

Lopputuloksen myötä Pallokerho-35:n pelit jatkuvat Kansallisen Liigan alemmassa loppusarjassa. PK-35 Vantaa sen sijaan jatkaa syyskauden ylemmässä loppusarjassa, johon se lähtee viidenneltä sijalta tavoittelemaan mahdollisimman hyvää loppusijoitusta.

Hyvä kontrolli läpi ottelun

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lauantain ottelu eteni tiukasti PK-35 Vantaan komennossa. Kotijoukkueen pallonhallinta piti vastustajan vaarattomana ja hyydytti vieraiden hyökkäyspelaamisen lähes täysin.

– Mielestäni hallitsimme peliä täysin ja saimme luotua hyvää painetta vastustajalle. Pystyimme luomaan kierrättämällä ylivoimatilanteita ja pelasimme hyvin sekä puolustuslinjan eteen että sen taakse, Väisänen sanoi.

– Pallokerho-35 joutui juoksemaan tosi paljon sekä sivuttais- että pystysuunnassa, mikä alkoi näkyä etenkin toisella jaksolla. Palloa pitämällä ja pitkillä hyökkäyksillä saimme otettua vastustajalta parhaan vauhdin pois. Pallokerho-35:n kiri ei oikeastaan alkanut missään vaiheessa.

Vahvasta hallinnasta huolimatta lukemat pysyivät tasaisina ja ottelu ratkesi lopulta vain maalin erolla. Pallokerho-35 puolusti uhrautuvasti, mutta Väisäsen mukaan myös PK-35 Vantaan hyökkäyspään tehoissa oli tänään parantamista.

– Meillä oli jo avausjaksolla kymmenen kulmapotkua. Niistä meidän olisi pitänyt saada vaarallisempia tilanteita, mutta tänään meiltä ei löytynyt toivottuja tehoja. Lisäksi etenkin toisella jaksolla oli paljon tilanteita, joissa viimeiset ratkaisut eivät olleet aivan parhaita mahdollisia, Väisänen totesi.

– Maaliin johtaneessa tilanteessa Reetta tuli hienosti laidalta sisään, malttoi katsoa rauhassa ja antoi hyvän syötön. Wilma sen sijaan viimeisteli varmasti.

PK-35 Vantaa lähtee ylempään loppusarjaan viidenneltä sijalta ja neljän ottelun voittoputkessa. Vaikka mitalitaisto on karannut jo tavoittamattomiin, joukkue tavoittelee Väisäsen mukaan tuloksellisesti mahdollisimman hyvää syksyä.

– Meillä on mukavat lähtökohdat yläloppusarjaan, sillä eroa HJK:hon on vain kaksi pistettä. Tavoitteemme on tietysti voittaa jokainen peli ja taistella mahdollisimman hyvästä loppusijoituksista. Lisäksi jokainen loppusarjan kova peli valmistaa meitä hyvin lokakuussa odottavaan Suomen Cupin loppuotteluun.

Kansallisen Liigan ylempi loppusarja alkaa ensi viikonloppuna. Otteluohjelma valmistaa maanantaina ja se julkaistaan silloin heti myös PK-35 Vantaan viestintäkanavissa.

 

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 1-0 (0-0)

75´ 1-0 Wilma Forsblom

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Laura Kölhi

8 Reetta Suomela (82´ Ella Koivu)

10 Wilma Forsblom (82´ Karoliina Autio)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

21 Tia-Maria Jaakonsaari (61´ Roosa Bröijer)

23 Tuulia Mikkola (61´ Netta Koso)

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen

 

Vaihtopelaajat:

9 Netta Koso

15 Karoliina Autio

19 Anna Vlasoff

28 Roosa Bröijer

29 Ella Koivu

31 Sanni Solehmainen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot