PK PK

Runkosarja päättyy punamustien kohtaamiseen

Kansallisen Liigan runkosarja päättyy lauantaina täyteen ottelukierrokseen. Samalla nähdään myös kauden toinen punamustien kohtaaminen, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Pallokerho-35:n. Ottelu pelataan lauantaina 28.8. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa pääsee runkosarjan päätösotteluun paineettomista lähtökohdista, sillä se varmisti jo viime viikonloppuna paikkansa kuuden parhaan joukkueen yläloppusarjassa. Tällä hetkellä joukkue majailee sarjataulukossa viidentenä. Mitalikolmikko on jo karannut Punamustilta, mutta neljäs sija on vielä joukkueen tähtäimessä.

Vantaalaiset ovat olleet elokuussa hyvässä tulosvireessä, sillä joukkue lähtee viikonlopun koitokseen kolmen ottelun voittoputkessa. Viime viikon perjantaina PK-35 Vantaa haki vierasvoiton lyhyen matkan päästä Tapiolasta, kun FC Honka taipui lukemin 1-2. Punamustien osumista vastasivat Netta Koso ja Oona Sevenius.

Vierasjoukkue Pallokerho-35 sen sijaan taistelee yhä paikasta kuuden joukossa. Helsinkiläiset ovat tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena kaksi pistettä kuudentena olevaa FC Honkaa jäljessä. Lauantaina Pallokerho-35 tarvitsee siis vierasvoiton Myyrmäestä ja lisäksi sen pitää toivoa, että FC Honka häviää oman ottelunsa ja Ilves ei saa ainakaan täysiä sarjapisteitä.

Kahden sarjan kärkipään joukkueille kärsityn tappion jälkeen Pallokerho-35 kampesi itsensä viime viikonloppuna vielä mukaan taisteluun yläloppusarjapaikasta. Joukkue otti kotikentällään niukan 1-0-voiton JyPKistä ja piti yläloppusarjahaaveensa elossa.

Punamustien kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin kesäkuun alussa Pihlajamäessä. Tuolloin Roosa Bröijer vei vieraat aikaisella maalilla johtoon, mutta Pallokerho-35 nousi vielä avausjaksolla Amanda Rantasen osumilla tasoihin ja ohi. Lopulta ottelu päättyi kuitenkin pistejakoon, kun Bröijer laukoi illan toisella maalillaan loppulukemiksi 2-2.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut kymmenellä osumallaan Oona Sevenius, joka majailee Kansallisen Liigan maalipörssissä kolmannella sijalla. Taustatukea ovat antaneet kuudesti osunut Wilma Forsblom ja viisi kertaa verkkoa heiluttanut Roosa Bröijer. Pallokerho-35:n riveissä Amanda Rantanen ehti tehtailla yhdeksän maalia ennen siirtoaan Ruotsin pääsarjaan. Joukkueen nykypelaajista tehokkain maalintekijä on ollut neljästi osunut Anita Abu.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat runkosarjan päätöskierroksella loukkaantumisten vuoksi Aurora Troberg ja Emma Korkalainen. Sophie Maidellin ja Emmi Mäensivun pelikunto on vielä epävarmaa. Viime otteluista sivussa ollut Sanni Solehmainen sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Paineettomasti sijoitusta parantamaan

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee sarjakauden jäljellä oleviin otteluihin paineettomassa tilassa. Paikka kuuden joukossa on jo varma, joten nyt tavoitteena on kerätä viimeisistä kuudesta ottelusta mahdollisimman muhkea pistepotti.

– Yläloppusarjan varmistuminen oli tärkeä askel ja nyt lähdemme tavoittelemaan mahdollisimman hyvää loppusijoitusta. Viime pelit ovat olleet joukkueelta hyvää tekemistä, joten lähtökohdat ovat siltä osin mukavat. Muutamista poissaoloista huolimatta, saamme hyvän kokoonpanon jalkeille, Väisänen sanoi.

Runkosarjan päätöskierrokselle lähdettäessä PK-35 Vantaa on kolmen ottelun voittoputkessa. Väisäsen mukaan pelaaminen on sujunut viime viikkoina hyvin molempiin suuntiin.

– Puolustuspeliä ajatellen olemme menossa oikeaan suuntaan. Virheet ovat vähentyneet, emme ole päästäneet viime peleissä helppoja maaleja ja myös prässipeli on saatu toimimaan hyvin, Väisänen totesi.

– Hyökkäyspäässä olemme tehneet viime peleissä paljon maaleja ja luoneet paikkoja. Viime viikonloppuna Honkaa vastaan pallonhallinta oli niukasti vastustajalla, mutta tietyissä muissa asioissa olimme vahvempia. Niitä meidän pitää nyt kehittää edelleen.

Lauantain vastustaja Pallokerho-35 on tullut viime vuosina tutuksi, sillä joukkueet pelaavat nyt kolmatta kautta samalla sarjatasolla. Pihlajamäen ylpeys saapuu Myyrmäkeen pakkovoittotilanteessa, mikä tuo otteluun oman mausteensa.

– Heidän joukkueensa on täynnä pelaajia, jotka tsemppaavat kovasti ja antavat kaikkensa kentälle. Se on heidän selkeä vahvuutensa tällä hetkellä. Kyseessä on myös hyväkuntoinen ja nopea joukkue, joka pyrkii päättäväisesti eteenpäin ja menee lujaa vastaiskuissa, Väisänen arvioi.

– Edellinen keskinäinen ottelu oli myös pelillisesti varsin tasainen. Nyt he lähtevät varmasti tekemään kaikkensa saadakseen pisteitä ja taistellakseen vielä yläloppusarjapaikasta. Heidän on pakko hakea voittoa, joten lauantaina nähdään, miten paljon heiltä löytyy malttia. Jos he lähtevät avaamaan peliään ja prässäämään ylhäältä, se avaa meille tilaa, joka meidän pitää hyödyntää.

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 pelataan lauantaina 28.8. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille (12-17v) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

 

Katsojainfot:

Voimassa olevista yleisötilaisuusrajoituksista johtuen ottelutapahtumassa noudatetaan poikkeusjärjestelyjä. Myyrmäen stadionin pääkatsomo on jaettu ottelussa kahteen 50 hengen lohkoon, jotta lähikontaktien välttäminen on mahdollista. Molemmilla lohkoilla on käytössä omat wc-tilat sekä kioskipalvelut. Katsomolohkoille on järjestetty myös erilliset kulkureitit.

PK-35 Vantaan kausikorttilaiset , kutsuvieraat ja median edustajat saapuvat otteluun pääkatsomon takana sijaitsevan autoportin kautta. Irtolippumyynti tapahtuu tavalliseen tapaan pääportilla.

Tapahtumassa edellytetään kasvomaskin käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com