UUTISET

Punamustille vieraspisteet Tapiolasta

20.8.2021

PK-35 Vantaa haki perjantai-iltana arvokkaan vierasvoiton Tapiolasta. Kotijoukkue FC Hongan lopun takaa-ajovaihetta lukuun ottamatta ottelu eteni hyvin vierasjoukkueen komennossa. Kahden erikoistilannemaalin ansiosta Punamustien voittoputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Vieraat vastasivat ottelun ensimmäisestä maalipaikasta jo kolmannella peliminuutilla. Wilma Forsblom antoi hyvän kulmapotkun maalinedusruuhkaan ja Reetta Suomela pääsi yrittämään takatolpalta, mutta FC Hongan maalia vartioinut Pauliina Nuora onnistui lopulta vangitsemaan pallon. Seuraava hyvä hyökkäys nähtiin kymmenennellä minuutilla. Oona Sevenius tarjoili oikealta syötön takaviistoon ja Sanna Saarinen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta laukaus epäonnistui ja painui maalin ohi.

Maalihanat aukesivat lopulta 18. peliminuutilla. Forsblom antoi kulmapotkun maalinedusruuhkaan ja Punamustien pelaajat pääsivät yrittämään muutamaan otteeseen. Lopulta Netta Koso onnistui laukomaan pallon muutamasta metristä verkon perukoille ja vieraat johtoon. Osuma oli Kosolle kauden ensimmäinen.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue oli lähellä iskeä toistamiseen. Tällä kertaa Koso oli alustamassa tilannetta antamalla hienon vapauttavan syötön Seveniukselle, joka pääsi puolustajan estelyistä huolimatta nokikkain maalivahdin kanssa. Viimeistely-yritys pysähtyi kuitenkin Nuoran jalkatorjuntaan.

Avausjakso sujui kokonaisuudessaan PK-35 Vantaan hallinnassa.  FC Honka sai pelin ensimmäisellä puoliskolla yhden puskun maalia kohti, mutta muuten vieraiden puolustus onnistui pitämään espoolaiset poissa maalipaikoilta. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-1-johtolukemissa.

Myös toisen jakson alku sujui hyvin vieraiden suunnitelmien mukaan ja FC Honka pysyi hyvin poissa maalipaikoilta. PK-35 Vantaa sen sijaan loi hieman ennen tunnin täyttymistä hyvin maalintekopaikan. Roosa Toivanen katkaisi näyttävästi espoolaisten pystysyöttöyrityksen ja nousi hyvän tempokuljetuksen myötä hyökkäysalueelle. Lopulta Toivanen tarjoili syötön Forsblomille, jonka laukaus rangaistusalueen rajan takaa suuntautui kuitenkin niukasti ohi taka-alakulman.

Seuraava yritys tuotti kuitenkin tulosta ja PK-35 Vantaa onnistui tuplaamaan johtonsa 62. minuutilla. Osuma syntyi jälleen erikoistilanteesta, kun Saarinen antoi noin 35 metristä vapaapotkun maalille. Sevenius teki tilanteessa hyvän juoksun ja pääsi ohjaamaan pallon päällään aivan vastaan tulleen maalivahdin edestä maaliin. Osuma oli Seveniukselle jo kauden kymmenes.

Vieraiden 0-2-maalin jälkeen FC Honka pääsi paremmin peliin mukaan ja löysi vielä kirivaihteen. PK-35 Vantaa ei enää kyennyt rauhoittamaan peliä yhtä hyvin pallollisena ja espoolaisryhmä sai luotua enemmän painetta vieraiden kenttäpuoliskolle. Punamustien puolustus onnistui kuitenkin pääsääntöisesti selvittämään tilanteet ja purkamaan pallon pois vaara-alueilta.

Kotijoukkue nousi kuitenkin lopulta maalin päähän 80. minuutilla. FC Hongan Eveliina Parikka pääsi etenemään rangaistusalueelle asti ja laukoi vaikeasta asennosta. Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen onnistui torjumaan laukauksen, mutta pallo putosi aivan maaliviivan tuntumaan. Toivanen yritti rauhoittaa tilanteen, mutta ohjasi pallon epäonnekseen omaan verkkoon.

FC Honka sai lisäajalla vielä yhden tilaisuuden maalintekoon, kun Tiia Savolainen pääsi laukomaan pomppupallosta rangaistusalueen kulmasta. Oikarinen venytti kuitenkin kätensä takayläkulmaan suuntautuneen pallon tielle ja onnistui torjumaan laukauksen kulmapotkuksi. Tämän lähemmäksi maalintekoa FC Honka ei enää loppukirinsä myötä päässyt, joten PK-35 Vantaa vei sarjapisteet lukemin 1-2.

Täyden pistepotin myötä PK-35 Vantaa nousi sarjataulukossa FC Hongan ohi viidenneksi. Samalla joukkue otti entistä vahvemman kiinnityksen Kansallisen Liigan yläloppusarjapaikkaan. Paikka kuuden joukossa voi varmistua jo lauantaina, mikäli muiden otteluiden tulokset ovat Punamustien kannalta suosiollisia.

Vahva joukkuesuoritus

Päävalmentaja Jari Väisänen piti PK-35 Vantaan vierasvoittoa ansaittuna. Hänen mukaansa Punamustilla oli läpi ottelun hyvä ote kenttätapahtumista. FC Hongan loppukirin hetkilläkin vieraat olivat koko ajan hyvissä asemissa.

– Päällimmäisenä jäi mieleen, että peli oli koko ajan aika hyvin kontrollissa. Pystyimme olemaan se osapuoli, joka pääsi paremmin vastustajan puolustusalueelle ja loi vaarallisempia tilanteita. Lisäksi pidimme Hongan poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta, vaikka jouduimme välillä puolustamaan syvemmälläkin, Väisänen totesi.

– Toisella jaksollakin olimme koko ajan aika hallitusti puolustusasemissa ja väleihin oli vaikeaa pelata. Honka pelasi paljon myös pitkiä palloja, mutta ne eivät tuottaneet puolustuksellemme vaikeuksia. Tiia Savolaisen loppuhetkien laukausta lukuun ottamatta Honka ei saanut kunnon paikkoja.

Puolustuspelin lisäksi Väisänen kiitteli Punamustien erikoistilanteita ja kypsää pelaamista alakerrassa. Tarpeen tulleen PK-35 Vantaa käytti myös suoraviivaisempia etenemismalleja.

– Tänään emme lähteneet pelaamaan liian pieniä syöttöjä paineen alla. Löysimme erilaisia vaihtoehtoja pelin avaamiseen ja pelasimme hyvin pidempiäkin palloja. Lisäksi pystyimme voittamaan niissä tilanteissa paljon kakkospalloja, Väisänen sanoi.

– Kaksi erikoistilannemaalia on tietysti hieno suoritus. Se on ollut meille aika harvinaista herkkua. Netta Koso on tuollaisissa avausmaalin kaltaisissa tilanteissa vahvimmillaan. Hän pystyy tekemään ratkaisuja todella pienissä tiloissa.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui Tapiolassa ennen kaikkea joukkueena. Yksikään yksilöistä ei noussut ylitse muiden, vaan täysi pistepotti oli ensisijaisesti kollektiivin voitto.

– Koko joukkue teki hyvää työtä puolustussuuntaan. Painotimme sitä ennen peliä ja joukkue suoriutui mainiosti. Tämä oli kokonaisuudessaan joukkueelta tasaisen vahva suoritus, Väisänen kiitteli.

– Kolme voittoa putkeen antaa tietysti entisestään lisää virtaa joukkueelle.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat reilun viikon kuluttua lauantaina 28.8. Silloin PK-35 Vantaa saa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Myyrmäkeen vieraakseen Pallokerho-35:n.

 

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-2 (0-1)

18´ 0-1 Netta Koso

62´ 0-2 Oona Sevenius

80´ 1-2 oma maali

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

8 Reetta Suomela (90´ Eerika Appelqvist)

9 Netta Koso (56´ Tia-Maria Jaakonsaari)

10 Wilma Forsblom (90´ Sophie Maidell)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

19 Anna Vlasoff

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (23´ Tuulia Mikkola)

 

Vaihtopelaajat:

2 Emma Korkalainen

4 Laura Kölhi

5 Eerika Appelqvist

15 Karoliina Autio

16 Sophie Maidell

21 Tia-Maria Jaakonsaari

23 Tuulia Mikkola

 

PK-35 TV: Punamustien Anna Olmalan ja Velma Oikarisen mietteet vierasvoitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot