UUTISET

Punamustille tärkeät pisteet Tampereelta

15.8.2021

PK-35 Vantaa otti sunnuntai-iltapäivänä toisen peräkkäisen voittonsa Kansallisessa Liigassa. Tampereella nähtiin tapahtuma- ja maalirikas kohtaaminen, jossa vieraat olivat kotijoukkue Ilvestä tehokkaampia. Tärkeät sarjapisteet matkasivat lopulta Punamustien mukana Myyrmäkeen lukemin 2-4.

Sade laantui Tampereella juuri sopivasti ottelun alkaessa ja vierasjoukkue aloitti ottelun mallikkaasti. PK-35 Vantaa liikutti palloa maltillisesti, etsi tilaisuuksia etenemiseen ja pääsi jo pelin alkupuolella hyvin hyökkäysalueelle. Vieraat osoittivat heti alussa saapuneensa Pirkanmaalle hyvällä peli-ilmeellä.

Vaikka ottelun alku oli Punamustien hallintaa, ensimmäinen maalintekopaikka syntyi kotijoukkue Ilveksen toimesta. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Ilves pääsi pelaamaan oikealta keskityksen takatolpalle, mutta Heta Olmala ohjasi pelivälineen muutamasta metristä pystypuuhun.

Maalihanat sen sijaan aukesivat toisessa päässä 18. peliminuutilla. Eerika Appelqvist vapautti hyvällä pystysyötöllä Wilma Forsblomin, joka pääsi etenemään oikealta ja pelasi päätyrajalta kovan matalan keskityksen maalille. Punamustien pelaajat eivät keskitykseen ehtineet, mutta Ilveksen puolustaja ohjasi epäonnekseen pallon etutolpalta omaan maaliin.

PK-35 Vantaa tuplasi johtonsa reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Forsblom karkasi puolustajilta oikealta laidalta, eteni lähes päätyrajalle ja tarjoili hyvän keskityksen maalille. Keskitys löysi takatolpalta Sanna Saarisen, joka ohjasi pallon suoraan ilmasta maalin kattoon. Näyttävän osuman myötä vieraat siirtyivät 0-2-johtoon.

Kahden maalin johdossa Punamustien ote heltisi hetkellisesti ja tamperelaiset pääsivät vielä peliin mukaan. Ilveksen Aino Rasinen sai pallon kanssa liikaa tilaa rangaistusalueen rajalla ja pääsi laukomaan. Kierteinen laukaus upposi takayläkulmaan ja nosti kotijoukkueen maalin päähän.

PK-35 Vantaa kuittasi kuitenkin kavennusmaalin nopeasti ja siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon. Forsblom pääsi jälleen puolustajilta irti oikealla laidalla ja tarjoili korkean keskityksen takatolpalle. Keskitys tavoitti Tuulia Mikkolan, joka puski pallon taidokkaasti takakulmaan.

Avausjakson vauhdikkaisiin viimeisiin minuutteihin mahtui vielä yksi vaarallinen tilanne, kun Ilveksen Silja Tuominen oli karkaamassa läpi. Vierasjoukkueen maalia vartioinut Velma Oikarinen onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen oikea-aikaisella vastaantulollaan. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-3-johtolukemissa.

Toinen jakso sai vieraiden kannalta parhaan mahdollisen alun.  PK-35 Vantaa iski heti aloituksen jälkeen, kun Saarinen tarjoili kaukaa näyttävän pystysyötön ja Oona Sevenius karkasi läpiajoon. Ilves-vahti Roosa Karppinen onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallosta Sevenius siirsi pallon maaliin ja vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle. Osuma oli Seveniukselle jo kauden yhdeksäs.

1-4-johdossa PK-35 Vantaa pyrki pitämään rauhassa palloa hallussaan ja rytmittämään peliä. Vierasjoukkue onnistui tavoitteessaan hetken aikaa, mutta toisen jakson edetessä peli alkoi aaltoilla vahvemmin päästä päähän. Ilves haki kavennusosumia ja pyrki etenemään yhä suoraviivaisemmin. Yritys tuotti tulosta 68. minuutilla, kun Lotta Lähteenmäki karkasi hyvän pystysyötön seurauksena läpiajoon. Lähteenmäki sijoitti pallon varmasti Oikarisen ohi ja muutti lukemiksi 2-4.

Peli jatkui loppuun asti varsin tapahtumarikkaana ja yleiskuva muuttui hieman sekavammaksi. Ilves yritti virittää kunnon taka-ajoa, kun taas PK-35 Vantaa pyrki tilaisuuden tullen pelaamaan nopeita pystypalloja tamperelaisten puolustuslinjan selustaan. Aivan vaarallisimmille maalintekosektoreille kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pelin loppupuolella päässyt. Ainoan poikkeuksen muodosti puolittain läpi karannut Forsblom, joka ei kuitenkaan aivan onnistunut kiertämään maalivahtia.

Molemmat pääsivät yrittämään maalintekoa myös useammasta kulmapotkusta, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta. Lähimpänä kävi loppuhetkillä Ilveksen Lähteenmäki, joka laukoi painavasti noin 25 metristä, mutta Oikarinen onnistui torjumaan laukauksen maalin yli.

Sunnuntai-iltapäivän maalitalkoiden osumamäärä jäi lopulta kuuteen, joten pisteet matkasivat Myyrmäkeen lukemin 2-4. Toisen peräkkäisen voittonsa myötä PK-35 Vantaa nousi sarjataulukossa Ilveksen ohi kuudenneksi ja tarrasi jälleen kiinni viimeisiin ylemmän loppusarjan paikkoihin.

”Oikeutettu lopputulos”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen tärkeisiin sarjapisteisiin ja joukkueensa peliesitykseen. Etenkin avausjakson pelisuoritus ja tehokkuus maalipaikoissa saivat kiitosta.

– Avausjaksolla onnistuimme hyvin halutuissa asioissa. Rakensimme loistavasti ylivoimatilanteita laidoille ja pallollinen pelaamisemme oli vahvaa. Ilves oli oikeastaan koko ajan askeleen jäljessä. Ilves oli jo saada niin sanotun pukukoppimaalin ennen taukoa, mutta pääsimme vielä kuittaamaan sen heti perään. Oli totta kai tärkeää, että pääsimme tauolle kahden maalin johdossa, Väisänen totesi.

– Saimme vielä neljännen maalin hyvään paikkaan heti tauon jälkeen, kun Ilves ei ollut tilanteessa ihan valmiina. Oona seurasi siinä hienosti oman laukauksensa ja pisti paluupallon maaliin.

Vaikka Ilves ei löytänyt sunnuntaina aiemmista otteluistaan tuttua suoritustasoa, ei tamperelaisjoukkue luovuttanut missään vaiheessa. Kahta maalia lähemmäksi Ilves ei kuitenkaan päässyt.

– Tiesimme Ilveksen vahvuudet nopeissa vastahyökkäyksissä, mutta silti he pääsivät iskemään sellaisesta menetyksemme jälkeen 2-4-maalin. Se oli erittäin ilvesmäinen maali, Väisänen sanoi.

– Kavennusmaalin jälkeen lähdimme enemmän puolustamaan voittoa ja Ilves pääsi paremmin peliin mukaan. He saivat pidettyä palloa, mikä toisaalta avasi myös meille tilaisuuksia iskeä heidän linjansa taakse. Molemmat joukkueet saivat lopussa useampia kulmapotkuja, mutta molemmat myös puolustivat erikoistilanteita hyvin. Ehkä meillä oli niissä kuitenkin pari vaarallisempaa paikkaa kuin vastustajalla.

Punamustien riveistä löytyi Tampereella paljon onnistujia kentän eri osa-alueilta. Väisänen nosti nimeltä esiin pelaajia molemmista päistä kenttää. Hyvä joukkuesuoritus ja täysi pistepotti takasivat samalla mukavat asetelmat runkosarjan huipennukseen.

– Velma hoiti tilanteet varmasti, katkaisi avausjaksolla hyvällä vastaantulolla läpiajon ja teki lopussa tärkeän torjunnan kaukolaukakseen. Hyökkäyspäässä Wilma oli jälleen todella hyvä. Hän uurasti kovasti ja alusti kolme maalia. Myös Oona teki paljon juoksuja linjan taakse ja repi Ilveksen puolustusta, minkä ansiosta saimme pallonhallintaamme korkeammalle, Väisänen kiitteli.

– Kaiken kaikkiaan lopputulos oli mielestäni kenttätapahtumiin nähden oikeutettu. Tämä oli sarjatilanteen kannalta todella tärkeä voitto, joka antaa meille hyvät lähtökohdat kahteen viimeiseen runkosarjapeliin.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat perjantaina 20.8. vierasottelulla FC Honkaa vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran runkosarjan päätöskierroksella 28.8., jolloin vieraaksi saapuu Pallokerho-35.

 

Ilves – PK-35 Vantaa 2-4 (1-3)

18´ 0-1 oma maali

33´ 0-2 Sanna Saarinen

42´ 1-2 Aino Rasinen

43´ 1-3 Tuulia Mikkola

46´ 1-4 Oona Sevenius

68´ 2-4 Lotta Lähteenmäki

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Eerika Appelqvist (71´ Laura Kölhi)

9 Netta Koso (60´ Tia Painilainen)

10 Wilma Forsblom (90´ Karoliina Autio)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

19 Anna Vlasoff

23 Tuulia Mikkola (60´ Reetta Suomela)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (71´ Tia-Maria Jaakonsaari)

 

Vaihtopelaajat:

2 Emma Korkalainen

4 Laura Kölhi

8 Reetta Suomela

15 Karoliina Autio

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Tia Painilainen

29 Ella Koivu

 

PK-35 TV: Punamustien Eerika Appelqvistin ja Oona Seveniuksen mietteitä sateiselta Tampereelta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot