ILVES PK

PK-35 Vantaa matkaa sunnuntaina Tampereelle

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntaina tärkeällä vierasottelulla. Taistelu ylemmän loppusarjan paikoista kiihtyy, kun PK-35 Vantaa matkustaa samoista sijoista taistelevan Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ottelu pelataan sunnuntaina 15.8. klo 15.00 Kaupin tekonurmella.

PK-35 Vantaa lähtee kolmelle viimeiselle runkosarjakierroksella sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Ylemmän loppusarjan paikkoja ajatellen tilanne on kutkuttava, sillä Punamustien viimeiset runkosarjavastustajat ovat juuri samoista sijoista taistelevat Ilves, FC Honka ja Pallokerho-35.

Ennen sunnuntain ottelua PK-35 Vantaa on pisteen kuudentena majailevaa Ilvestä perässä. Punamustilla on kerännyt kaikkiaan 17 pistettä neljällä voitolla ja viidellä pistejaolla. Tappioita joukkue on kärsinyt kuusi. Ilveksen 18 pisteen potti on sen sijaan koostunut viidestä voitosta ja kolmesta tasapelistä. Tappioita tamperelaisilla on tilillään seitsemän.

PK-35 Vantaa pääsee Ilves-vierasotteluun voitto allaan, sillä joukkue katkaisi viime sunnuntaina pitkän voitottoman putkensa. Paluu voittokantaan tapahtui tyylillä, sillä JyPK taipui Myyrmäessä selvin lukemin 5-0. Punamustien osumista vastasivat Oona Sevenius, Laura Kölhi ja hattutempun viimeistellyt Wilma Forsblom.

Sunnuntain kotijoukkue Ilves sen sijaan on hurjassa tulosvireessä. Valmentajanvaihdoksen jälkeen uuden ilmeen löytänyt Ilves on voittanut neljä viimeisintä liigaotteluaan yhteismaalierolla 12-3. Viime viikonloppuna tupsukorvat hakivat selvänumeroisen 1-4-vierasvoiton HPS:stä. Tamperelaisten osumista vastasivat Silja Tuominen, Anna-Stina Simonen ja kahdesti osunut Heta Olmala.

PK-35 Vantaan ja Ilveksen tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin toukokuussa Myyrmäessä. Tuolloin tv-katsojille tarjottiin tapahtumarikas ottelu, jossa pisteet jäivät lopulta Vantaalle lukemin 3-2. Kotijoukkueen osumista vastasivat tuolloin Roosa Bröijer, Oona Sevenius ja Karoliina Autio. Ilveksen molemmista maaleista vastasi Silja Tuominen.

Punamustien tämän kauden paras maalintekijä on ollut kahdeksan liigaosumaa viimeistellyt Sevenius. Kuuteen maaliin ovat yltäneet Bröijer ja Forsblom. Ilveksen Tuominen sen sijaan pitää kymmenellä osumallaan hallussaan Kansallisen Liigan maalipörssin kolmossijaa.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella ainoastaan Sanni Solehmainen ja Aurora Troberg. Muut pelaajat ovat käytettävissä, joten PK-35 Vantaa saa Tampereelle jalkeille vahvan pelaajaryhmän.

Runkosarjan huipennus alkamassa

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Kansallisen Liigan runkosarja saa hienon huipennuksen, kun PK-35 Vantaa kohtaa kolmessa peräkkäisessä ottelussa kovimmat kilpailijansa taistelussa ylemmän jatkosarjan paikoista.

– Jokaisella pelillä on tässä vaiheessa merkitystä. Totta kai se tuo oman lisämausteensa näihin viimeisiin runkosarjapeleihin, kun kaikki tulevat vastustajamme taistelevat vielä samoista asioista. Oma joukkueemme on hyvässä iskussa, joten lähdemme peliin luottavaisin mielin, Väisänen totesi.

Punamustien sunnuntai-iltapäivän vastustaja Ilves on löytänyt kesätauon jälkeen vahvan tulosvireen. Tamperelaisten pelaajistossa ei ole tapahtunut muutoksia, mutta Väisäsen mukaan vastaan asettuu siitä huolimatta erilainen joukkue kuin keväällä.

– Ilves on piristynyt selvästi uuden valmentajan alaisuudessa. Pelaajat ovat samoja, mutta he ovat suoraviivaistaneet pelaamistaan ja minimoineet riskit alakerrassa. Hyvien tulosten myötä joukkue pelaa varmasti kovalla itseluottamuksella. Luvassa on varmasti erilainen peli kuin Myyrmäessä, jolloin hallitsimme peliä selvästi, vaikka voitimmekin vain maalilla, Väisänen sanoi.

– Joukkueen piristymisen myötä myös moni pelaaja on nostanut päätään. Silja Tuominen on tehnyt paljon maaleja, mutta muutkin pelaajat ovat nousseet esiin. Joukkueen kannalta on tärkeää, että he eivät ole vain yhden pelaajan varassa.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee Ilveksen kimppuun tutuin eväin, mutta 90-minuuttisen aikana joukkueen on myös kyettävä reagoimaan muuttuviin tilanteisiin.

– Nyt on tärkeää, että pystymme jatkamaan JyPK-pelin iloisella ja hyökkäävällä peli-ilmeellä. Lisäksi meidän pitää pystyä pelin sisällä varioimaan asioita ja tekemään erilaisia valintoja.

Ilves – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 15.8. klo 15.00 Kaupin tekonurmella Tampereella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com