UUTISET

Punamustat tyylillä voittokantaan

8.8.2021

PK-35 Vantaa onnistui sunnuntai-iltana katkaisemaan pitkän voitottoman putkensa. Täysi pistepotti irtosi vakuuttavalla pelisuorituksella, sillä vierailija Jyväskylän Pallokerho taipui Punamustien käsittelyssä selvin numeroin 5-0.

Myyrmäen stadionilla pelattu ottelu eteni alusta loppuun tiukasti Punamustien hallinnassa. PK-35 Vantaa piti pelivälinettä hallussaan, juoksutti vastustajaansa ja pystyi pitämään pelin painopisteen vieraiden kenttäpuoliskolla. Jatkuvan paineen lisäksi PK-35 Vantaa pystyi luomaan myös maalipaikkoja monipuolisesti ja mukavalla tahdilla.

Ensimmäinen maalipaikka nähtiin jo ensiminuuteilla, kun Tia Painilainen pääsi etenemään oikealta ja tarjoili hyvän syötön takaviistoon. JyPKin puolustaja ehti kuitenkin viime hetkillä peittämään Wilma Forsblomin laukauksen. Yhdeksännellä minuutilla Forsblom jatkoi keskityksen päällään hyvin maalin edustalle ja Sanna Saarinen onnistui ohjaamaan pallon maalivahdin käsien kautta maaliin. Peliväline ehdittiin viedä jo keskiympyrään ennen kuin erotuomari tuomitsi tilanteen paitsioksi.

Hetkeä myöhemmin nähtiin JyPKin avausjakson ainoa vaarallinen hyökkäys, kun Kia Voutilainen karkasi puolittaiseen läpiajoon. Painilainen ehti kuitenkin viime hetkillä hätiin ja pystyi peittämään Voutilaisen laukauksen. Maalihanat kuitenkin aukesivat jo seuraavasta tilanteesta, kun PK-35 Vantaa siirtyi johtoon 17. minuutilla. Punamustien rajaheitto päätyi jo vieraiden haltuun, mutta Forsblom pääsi riistämään pelivälineen heti takaisin vastustajan rangaistusalueella ja laukoi sen varmasti etualakulmaan.

Toista osumaa ei tarvinnut odottaa kahta minuuttia kauempaa. Jyväskyläläispuolustaja työnsi Reetta Suomelan selästä kumoon rangaistusalueen kulmalla ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Vetovastuun otti Oona Sevenius, joka laukoi pallon voimalla keskelle ja viimeisteli jo sarjakauden kahdeksannen osumansa.

Punamustien painostus ei hiipunut 2-0-johdossakaan. Kotijoukkue jatkoi edelleen hyökkäysten vyöryttämistä ja hetken päästä pallo oli jälleen maalissa. Laura Kölhi tarjoili vasemmalta hyvän keskityksen ja Forsblom laukoi pallon läheltä maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa siirtyi kuitenkin hyväksytysti 3-0-johtoon. Osuma oli yksi illan näyttävimmistä, sillä kotijoukkue sahasi vieraiden puolustuksen auki upealla syöttöyhdistelmällä. Ratkaisevasta syötöstä vastasi lopulta Roosa Bröijer, joka nosti pallon taidokkaasti puolustuslinjan yli rangaistusalueelle. Nosto tavoitti Forsblomin, joka otti pallon haltuunsa ja laukoi sen varmasti verkon perukoille.

Taukolukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, sillä aivan avausjakson lopussa Bröijer pääsi yrittämään kahdesti peräkkäin kulmapotkun jälkitilanteesta. Yrityksistä ensimmäinen päätyi JyPK-maalivahti Satu Pitkäsen hienon torjunnan kautta uudeksi kulmapotkuksi, kun taas toinen karkasi maalin yli. Tauolle lähdettiin siis Punamustien selvissä 3-0-johtolukemissa.

Toinen jakso alkoi siitä, miten avausjaksolla jäätiin. PK-35 Vantaa hallitsi palloa sekä kenttätapahtumia ja aiheutti jatkuvasti vaikeuksia keskisuomalaisten puolustukselle. Pian tauon jälkeen Saarinen tarjoili hienon noston rangaistusalueelle ja Forsblom laukoi suoraan ilmasta, mutta Pitkänen onnistui torjumaan yrityksen. Hetkeä myöhemmin JyPK-vahti torjui myös Forsblomin läpiajon.

Reilun tunnin pelin jälkeen pallo oli jälleen maalissa. Forsblom sai pallon noin 20 metrin päässä vieraiden maalista ja onnistui houkuttelemaan puolustajia puoleensa. Lopulta Forsblom antoi upean oikea-aikaisen syötön vasemmalta hyvän taustanousun tehneelle Kölhille, joka pääsi etenemään vapaasti rangaistusalueelle. Lopulta Kölhi tälläsi pallon voimalla aivan takayläkulmaan ja vei Punamustat jo neljän maalin karkumatkalle. Osuma oli Kölhille kauden ensimmäinen ja liigauran toinen.

Avausjakson tavoin JyPKille avautui myös toisella jaksolla yksi hyvä hyökkäys. Tällä kertaa Anna Vlasoff ehti kuitenkin katkaisemaan hyökkääjän karkumatkan. Toisessa päässä sen sijaan Sevenius tarjoili laukaisupaikan Bröijerille, jonka sijoitusyritys painui kuitenkin aavistuksen ohi maalin.

Iltaan mahtui kuitenkin vielä yksi täysosuma. Vaihdosta kentälle tullut Emma Korkalainen pääsi karkaamaan oikealta laidalta ja tarjoili hyvän keskityksen päätyrajalta. Keskitys tavoitti takatolpalta Forsblomin, joka puski pallon taidokkaasti vastakkaiseen kulmaan. Puskumaalin myötä Forsblom täydensi samalla hattutemppunsa ja nosti liigakauden kokonaismaalimääränsä jo kuuteen.

Myyrmäen sunnuntai-illassa päädyttiin siis lopulta kotijoukkueen selvänumeroiseen 5-0-voittoon. Samalla PK-35 Vantaa katkaisi seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman putkensa ja palasi tyylillä voittokantaan. Taistelu viimeisistä yläloppusarjapaikoista jatkuu tiukkana, sillä voiton myötä Punamustien ero kuudentena olevaan Ilvekseen kaventui yhteen pisteeseen ennen ensi viikonlopun keskinäistä ottelua.

Peli-iloa huokuva esitys

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Ottelu eteni alusta loppuun Punamustien komennossa ja joukkue loi tasaisella tahdilla laadukkaita maalintekopaikkoja.

– Joukkue pelasi tänään taktisesti hyvin ja toteutti kentällä haluttuja asioita. Peli-ilmeeseen voi olla tosi tyytyväinen. Tämän pelin teemana oli kentällä puhuminen ja kaverin auttaminen. Mielestäni myös peli-ilo huokui tekemisestä, Väisänen totesi.

– Meillä oli paljon hienosti rakennettuja paikkoja. ja hienoja maaleja. Pääsimme hyvin haastamaan ja saimme paljon palloja rangaistusalueelle. Viisi maalia on jalkapallossa paljon, mutta meillä oli paikkoja vielä muutamaan lisäosumaankin.

5-0-voitossa Punamustien riveistä löytyi paljon myös yksilötason onnistujia.

– Wilma nousi totta kai esiin kolmella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä. Lisäksi hänellä olisi ollut paikkoja vielä jopa muutamaan lisäosumaan. Wilma löysi tänään todella hyvin maalintekosektorille. Myös Roosa Bröijer oli tänään aktiivinen. Hän alusti yhden maalin ja pääsi itsekin hyvin maalipaikoille. Roosa osallistui vahvasti pelin rakentamiseen ja murtautumisvaiheeseen, Väisänen kiitteli.

Arvokas voitto nosti Punamustat pisteen päähän kuudentena majailevasta Ilveksestä. Väisäsen mukaan joukkueen tavoitteena on jatkaa voittojen tiellä ja selviytyä yläloppusarjaan.

– Nämä olivat joukkueet todella tärkeät kolme pistettä. Nyt lähdemme totta kai voittamaan myös kolme viimeistä runkosarjapeliä. Tavoitteena on ilman muuta yläloppusarjapaikka.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 15.8. vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran runkosarjan päätöskierroksella lauantaina 28.8., jolloin vieraaksi saapuu Pallokerho-35.

 

PK-35 Vantaa – JyPK 5-0 (3-0)

17´ 1-0 Wilma Forsblom

19´ 2-0 Oona Sevenius (rp.)

26´ 3-0 Wilma Forsblom

65´ 4-0 Laura Kölhi

90´ 5-0 Wilma Forsblom

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Laura Kölhi (69´ Eerika Appelqvist)

8 Reetta Suomela (69´ Anna Vlasoff)

9 Netta Koso (60´ Tuulia Mikkola)

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

25 Tia Painilainen (82´ Emma Korkalainen)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

2 Emma Korkalainen

5 Eerika Appelqvist

15 Karoliina Autio

19 Anna Vlasoff

21 Tia-Maria Jaakonsaari

23 Tuulia Mikkola

29 Ella Koivu

 

PK-35 TV: Punamustien hattutemppusankarin Wilma Forsblomin ja kauden avausmaalinsa laukoneen Laura Kölhin mietteet JyPK-voitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot