UUTISET

PK-35 Vantaa saa sunnuntaina vieraita Jyväskylästä

7.8.2021

Kipeästi sarjapisteitä kaipaava PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina viikon toisen kotiottelunsa. Tällä kertaa Punamustien vieraaksi saapuu Jyväskylän Pallokerho. Ottelu pelataan sunnuntaina 8.8. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa majailee viikonlopun kierrokselle lähdettäessä sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Joukkue on kerännyt 14 pelaamastaan ottelusta yhtä monta pistettä. Pistepotti on kertynyt kolmesta voitosta ja viidestä pistejaosta. Tappioita Punamustilla on tilillään kuusi. PK-35 Vantaan hyökkäys on ollut sarjan neljänneksi tehokkain, mutta vastaavasti myös omaan päähän on uponnut liikaa palloja.

JyPK-ottelussa Punamustien selkeänä tavoitteena on palata jälleen takaisin voittokantaan. PK-35 Vantaa lähtee otteluun peräti seitsemän ottelun voitottomassa putkessa, joten täydet sarjapisteet tulisivat todella tarpeeseen.  Tiistain arkiottelussaan PK-35 Vantaa kärsi 1-2-kotitappion HJK:ta vastaan. Ottelun kaikki kolme osumaa syntyivät yhdestätoista metristä ja Punamustien rangaistuspotkumaalista vastasi Oona Sevenius.

Vierailija Jyväskylän Pallokerhon kausi on ollut todella vaikea. Joukkue on hävinnyt kauden kaikki 14 sarjaotteluaan maalierolla 8-41. JyPK ei ole pitänyt maaliaan puhtaana vielä kertaakaan tällä kaudella, mutta sen vastapainoksi joukkue on jäänyt itse maaleitta ainoastaan kuudessa ottelussa.

Myyrmäkeen JyPK saapuu kuitenkin kolmen maalittoman ottelun putkessa. Punamustien tavoin myös keskisuomalaiset pelasivat arkipelin tiistaina. Siinä JyPK kärsi kotinurmellaan 0-4-tappion Tampereen Ilvekselle.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain pelaaja on ollut seitsemän maalia liigaotteluissa viimeistellyt Oona Sevenius. Roosa Bröijer on osunut viidesti. JyPKin riveistä kahteen otteeseen ovat osuneet Henni Rinkinen sekä sittemmin kokoonpanosta kadonnut Claire Oates.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Aurora Troberg ja Sanni Solehmainen. Roosa Toivasen pelaaminen on vielä epävarmaa. Viime peleistä sivussa ollut Reetta Suomela sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Ei varaa aliarviointiin

Vaikka PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina tutulla kotistadionillaan, pelialusta ei kuitenkaan ole vielä kovin tuttu. Joukkue juoksi ensiaskeleensa uudella tekonurmella tiistain HJK-kotiottelussa ja on sen jälkeen harjoitellut kentällä kahdesti.

– Nyt olemme saaneet vähän tuntumaa uuteen alustaan ja se tuntuu tosi hyvältä. On hyvä, että olemme yhden pelin lisäksi päässeet myös treenaamaan kentällä pari kertaa. Hiljalleen tämä alkaa taas tuntua kotikentältä, Väisänen totesi.

Punamustien lähtökohdat ovat tiistain HJK-otteluun verrattuna nyt suotuisammat, sillä joukkueelle jäi pelien väliin kahden päivän sijaan neljä päivää palautumisaikaa. Myös Punamustien kokoonpanotilanne on runkosarjan viimeisiä kierroksia ajatellen hyvä.

– Tämä on ollut tiukka viikko. HJK-peliin jouduimme tosi nopealla tahdilla, mutta tähän peliin olemme saaneet paremman palautumisen. Pidämme nyt vielä lauantain vapaata, jotta saamme huilata tarpeeksi ja pääsemme tuoreemmilla jaloilla JyPKin kimppuun, Väisänen sanoi.

– Siinä mielessä tilanteemme on hyvä, että olemme saaneet taas pelaajat kuntoon ja pystymme myös kierrättämään pelaajistoa. Se on aina joukkueelle tärkeää, että pystymme peluutuksessa huomioimaan pelaajien sen hetkisen tilan mahdollisimman hyvin.

Sunnuntai-iltana Myyrmäessä vierailevan JyPKin kausi on ollut todella haastava ja sarjataulukko näyttää jyväskyläläisten kannalta murheellinen. Väisänen kuitenkin varoittaa, että PK-35 Vantaa ei saa aliarvioida vastustajaansa.

– JyPK luottaa vahvasti omaan pelitapaansa, mikä on mielestäni hieno asia. Mielestäni heidän peliesityksensä ovat olleet parempia kuin tilastot antavat ymmärtää. Heillä on ollut monessa pelissä mahdollisuudet ottaa pisteitä ja heillä on usein pelien sisällä hyviä jaksoja. KuPSia vastaankin he pelasivat ihan hyvin pelin ja saivat jopa muutaman maalipaikan, Väisänen muistutti.

– Emme voi missään tapauksessa aliarvioida JyPKiä. Jalkapallo-ottelussa voi tapahtua mitä tahansa, joten meidän pitää olla koko ajan hereillä. Jyväskylässä veimme peliä, mutta JyPKillä oli siinäkin ottelussa omat paikkansa. En usko, että sunnuntainakaan tulee helppoa peliä, mutta uskomme omaan peliimme ja siihen, että pystymme olemaan pelillisesti vahvempi osapuoli.

PK-35 Vantaa – JyPK pelataan sunnuntaina 8.8. klo 17.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille (12-17v) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot