TiPS – PK 35 Vantaa 2 0, Kansallinen Liiga 31.7.2021

Punamustille tappio Tikkurilassa

Vuoden kolmannesta Vantaan derbystä muodostui jännittävä ja varsin kaksijakoinen koitos. Avausjakso pelattiin kotijoukkue TiPSin tahtiin, kun taas toisella jaksolla ote oli vahvemmin PK-35 Vantaalla. Maalinteossa onnistuivat kuitenkin vain itävantaalaiset, joten pisteet jäivät Tikkurilaan lukemin 2-0.

PK-35 Vantaa aloitti vieraskentällä terävästi ja hätyytteli tikkurilalaismaalia kahdesti heti alkuminuuteilla. Molemmista yrityksistä vastasi Wilma Forsblom, jonka laukauksista ensimmäinen päätyi maalivahdin syliin ja toisen TiPS-vahti Elsa Sulku venytti kulmapotkuksi.

Etenkin ensimmäisen viidentoista minuutin ajan peli aaltoili voimakkaasti päästä päähän. Molemmat joukkueet saivat luotua painetta ja pallo pomppi vaarallisen oloisesti maalin edustalla kummassakin päässä, mutta puolustajat onnistuivat purkamaan tilanteet viime hetkillä.

Paikallisottelun maalihanat aukesivat lopulta 20. peliminuutilla, kun TiPS iski todella nopean hyökkäyksen päätteeksi. Elli-Noora Kainulainen kiepautti itsensä taidokkaasti vapaaksi ja lähti pitkään kuljetukseen syvältä omalta kenttäpuoliskolta. Lopulta Kainulainen tarjoili hyvän poikittaissyötön keskeltä läpi juosseelle Tia Häliselle. Hyökkääjä pääsi nokikkain Punamustien maalivahdin Velma Oikarisen kanssa ja sijoitti varmasti lukemiksi 1-0.

Hetkeä myöhemmin Hälinen tarjoili oikealta laidalta hyvän keskityksen Jenna Topralle, joka kuitenkin puski pallon lähietäisyydeltä Oikarisen käsiin. Seuraava pusku tuotti kuitenkin tulosta ottelun 34. minuutilla. Annika Haanpää tarjoili hyvän kulmapotkun maalin edustalle ja vauhdilla tilanteeseen noussut Anna Nurmi puski pallon noin viidestä metristä verkon perukoille.

Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa vielä kertaalleen ennen taukoa. Ensin Punamustien Forsblom laukoi terävästi noin 20 metristä, mutta Sulku venytti kätensä etualakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Toisessa päässä Oona Siren esitteli taidokkaan volley-laukauksen, joka painui kuitenkin suoraan Oikarisen syliin. Tauolle lähdettiin siis TiPSin 2-0-johtolukemissa.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa PK-35 Vantaa suoritti heti tauolla kaksi pelaajavaihtoa, kun Roosa Bröijer ja Anna Vlasoff saivat komennuksen kentälle. Bröijer toi piristystä Punamustien pallolliseen peliin ja toisella jaksolla pelin painopiste alkoi siirtyä jo aikaisessa vaiheessa TiPSin kenttäpuoliskolle. Hyvän otteen myötä PK-35 Vantaa pääsi hyvällä tahdilla hyökkäyskolmannekselle ja pystyi luomaan myös laukaisupaikkoja.

Oona Sevenius pääsi yrittämään rangaistusalueen rajalta, mutta laukaus karkasi yli maalin. Hetkeä myöhemmin Eerika Appelqvist alusti hyvällä nousullaan maalintekopaikan, mutta Bröijerin laukaus kilpistyi puolustajan jalkoihin ja Seveniuksen yritys paluupallosta pysähtyi Sulun jalkatorjuntaan. Emma Korkalainen sen sijaan yritti yllättää maalivahdin yli 30 metristä lähteneellä nostolla, mutta pallo painui lopulta hieman maalin yli.

Vaikka toinen jakso oli suurilta osin Punamustien hallintaa, avautui myös TiPSille tilaisuuksia maalintekoon. Niistä kenties vaarallisin nähtiin juuri ennen tunnin täyttymistä, kun Joanna Tynnilä tarjoili matalan keskityksen maalille, mutta Oikarinen ehti palloon juuri ennen siihen kurottanutta Hälistä.

PK-35 Vantaa jatkoi vimmattua takaa-ajoaan ja jahtasi kavennusosumaa. Joukkueen kapteeni Sanna Saarinen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta veto painui sivuverkkoon. Aktiivisella pelipäällä ollut Forsblom pääsi yrittämään ensin kaukaa ja sitten pienestä kulmasta lähietäisyydeltä, mutta ensimmäinen nostoyritys painui niukasti yli maalin ja jälkimmäisen tuikkauksen maalivahti onnistui torjumaan.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä lähempänä PK-35 Vantaa kävi maalintekoa. 80. minuutilla Saarinen pääsi yrittämään rangaistusalueelta, mutta tällä kertaa ylärima pelasti itävantaalaiset. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sevenius laukoi terävästi noin 20 metristä, mutta hyvän ottelun pelannut Sulku venytti kätensä matalan laukauksen tielle.

Kovasta yrityksestä ja painostuksesta huolimatta vieraat eivät päässeet Tikkurilassa ylärimaa lähemmäksi maalintekoa. TiPSin puolustus kesti loppuun asti, joten vuoden kolmannen Vantaan derbyn lopputulokseksi kirjattiin tikkurilalaisten 2-0-voitto.

Kaksijakoinen derby

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Tikkurilassa nähtiin kaksijakoinen Vantaan derby. Avausjakson alku oli tasainen, mutta sen jälkeen Väisänen myönsi TiPSin olleen askeleen edellä.

– Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana molemmat joukkuet saivat luotua painetta ja meillä oli pari hyvää maalipaikkaa, mutta emme onnistuneet hyödyntämään niitä. Avausjakson edetessä peli kääntyi kuitenkin yhä enemmän TiPSille, Väisänen totesi.

– Prässimme toimi ylhäällä kevollisesti, mutta keskialueella emme onnistuneet siinä. TiPS sai keskialueella liian usein jalan vapaaksi ja pääsivät pelaamaan hyviä palloja linjan taakse. Niistä kilpajuoksutilanteista syntyi vaarallisia tilanteita. Tiesimme TiPSin olevan nopeissa hyökkäyksissä vaarallinen, mutta emme pystyneet katkaisemaan niitä. Avausmaali lähti meidän hyökkäyspään virheestämme ja kulmapotkusta syntynyt 2-0-maali oli meiltä vähän huonoa boxipuolustamista.

Tauon jälkeen pelin suunta kuitenkin muuttui ja PK-35 Vantaa sai paremmin otetta kenttätapahtumista. Paine tikkurilalaismaalilla kasvoi koko ajan pelin edetessä, mutta maalikehikkoa lähemmäksi maalintekoa vieraat eivät lopulta päässeet.

– Toisella jaksolla pystyimme estämään TiPSin pelinrakentelun alhaalla ja keskialueella. Vaihdosta kentälle tullut Roosa Bröijer toi omaan pallolliseen pelaamiseemme lisää rauhallisuutta ja uutta voimaa. Pystyimme pelaamaan selvästi pidempiä hyökkäyksiä ja pääsimme haastamaan. Pääsimme myös hyville maalintekosektoreille, mutta valitettavasti emme saaneet palloa maaliin. Ylärimaa lähemmäksi emme tänään päässeet, Väisänen harmitteli.

– TiPS puolusti omaa aluettaan uhrautuvasti. Heidän puolustuksensa ja maalivahtinsa hoitivat tilanteet hyvin, joten emme saaneet lopulta kuparista rikki. Pelillisesti toinen jakso oli kuitenkin hyvä ja antoi taas uskoa tekemiseemme. Nyt meidän pitää vain saada hyvä ote kestämään täydet 90 minuuttia emmekä saa antaa vastustajalle noin helppoja maaleja.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat tämän hetken suunnitelman mukaan tiistaina 3.8. kotiottelulla HJK:ta vastaan. Myyrmäen stadionin kenttäremontti on kuitenkin vielä viime metreillä kesken, joten ottelun pelaaminen aikataulun mukaisesti varmistuu vasta maanantaina.

 

TiPS – PK-35 Vantaa 2-0 (2-0)

20´ 1-0 Tia Hälinen

34´ 2-0 Anna Nurmi

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

2 Emma Korkalainen

4 Laura Kölhi (46´ Anna Vlasoff)

5 Eerika Appelqvist

9 Netta Koso (46´ Roosa Bröijer)

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

23 Tuulia Mikkola (78´ Anna Olmala)

25 Tia Painilainen (73´ Karoliina Autio)

26 Roosa Toivanen

 

Vaihtopelaajat:

15 Karoliina Autio

16 Sophie Maidell

17 Anna Olmala

19 Anna Vlasoff

28 Roosa Bröijer

29 Ella Koivu

31 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Punamustien Sanna Saarisen ja Tia Painilaisen mietteet tappiollisesta Vantaan derbystä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com