PK 35 Vantaa – Åland United 3 1, Kansallinen Liiga 3.7.2021

Punamustille tappio Ahvenanmaalla

PK-35 Vantaa palasi lauantai-iltana tositoimiin, kun Kansallinen Liiga palasi kuukauden mittaiselta kesätauolta. Punamustilta nähtiin Ahvenanmaalla todella räväkkä alku ja etenkin avausjaksolla mallikasta pelaamista, mutta tiiviisti puolustanut ja tehokkaasti virheistä rokottanut Åland United vei lopulta pisteet lukemin 3-1.

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa sai otteluun salama-alun ja siirtyi johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla. Wilma Forsblom pääsi yllättämään Åland Unitedin Catarina Realista Ferreiran terävällä takaprässillä ja onnistui riistämään pallon. Peliväline päätyi noin 20 metriin Roosa Bröijerille, jonka riman alle pudonnut laukaus painui saarelaisten maalivahdin Christina Dinesonin yli verkon perukoille. Poikkeuksellisen nopea osuma oli Bröijerille jo kauden viides.

Punamustien johto ei kuitenkaan kestänyt kymmentä minuuttia kauempaa. Vieraiden Laura Kölhi joutui kaatamaan ahvenanmaalaisten Marina Pereiran rangaistusalueella ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Rangaistuspotkua asettui laukomaan Åland Unitedin ykköstykki Cassandra Korhonen, joka sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Kokonaisuudessaan avausjakso oli varsin tasaista pelaamista. Helteisestä säästä huolimatta molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti eteenpäin. PK-35 Vantaa oli hieman aloitteellisempi osapuoli ja piti pelivälinettä enemmän hallussaan, mutta todella vaarallisille maalipaikoille murtautuminen oli molemmissa päissä haastavaa. Vieraat pääsivät hyvin ratkaisualueille, mutta hyvin puolustaneen Åland Unitedin pelaajat ehtivät kerta toisensa jälkeen laukausten tielle. Avausjakson maalit rajoittuivat tapahtumarikkaaseen avausvarttiin, joten tauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Jos PK-35 Vantaa sai lentävän lähdön avausjaksolla, oli tauon jälkeen saarelaisten vuoro iskeä nopeasti. Kotijoukkueen Monica Hagström pääsi riistämään pallon keskialueella Oona Seveniukselta ja kuljetti nopeasti kohti rangaistusaluetta. Lopulta Hagström antoi juuri oikein mitoitetun läpisyötön rangaistusalueelle ja Korhonen sijoitti illan toisella osumallaan Åland Unitedin 1-2-johtoon.

Vieraat eivät kuitenkaan lannistuneet takaiskumaalista. PK-35 Vantaa sai jälleen hyvän otteen kenttätapahtumista ja onnistui viemään pelin painopistettä ahvenanmaalaisten kenttäpuoliskolle. Forsblom päätti hyvän kuljetuksensa laukaukseen noin 20 metristä, mutta yritys suuntautui niukasti ohi maalin.

Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin jännittäviä tapahtuma kummassakin päässä. Ensin Åland Unitedin Anni Miettunen tarjoili hyvän matalan keskityksen ja Korhonen pääsi yrittämään läheltä, mutta Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen venyi huipputorjuntaan. Toisessa päässä Reetta Suomela pääsi nappaamaan pallon Sanni Ojasen nenän edestä ja karkasi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta ei onnistunut nostamaan pelivälinettä vastaan tulleen maalivahdin yli.

Hetkeä myöhemmin pallo oli kuitenkin maalissa, kun Åland United onnistui toisessa päässä. Oikarinen ei onnistunut nyrkkeilemään saarelaisten keskitystä pois vaara-alueilta ja kotijoukkueen Dana Leskinen pääsi siirtämään pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille. Åland Unitedin 3-1-johtomaali syntyi juuri toisen jakson saavuttaessa puolivälinsä.

PK-35 Vantaa jahtasi loppuun asti kavennusosumaa, pelasi hyvällä asenteella ja pystyi luomaan painetta vastustajan puolustusalueelle. Åland United puolusti kuitenkin omaa aluettaan uhrautuvasti ja tukki väylät kaikista vaarallisimmille alueille. Vaikka PK-35 Vantaa jaksoi yrittää loppuun asti ja vaihtoi kentälle vielä lisää hyökkäysvoimaa, ei kirivaihe tuottanut enää muutamaa kulmapotkua ja muutamaa peitettyä laukausta parempaa tulosta.

Ottelun lopputulokseksi kirjattiin Åland Unitedin 3-1-voitto, joten PK-35 Vantaa joutui kotimatkalle ilman sarjapisteitä. Samalla Punamustien neljän ottelun tappioton putki tuli päätökseensä Ahvenanmaan kesäillassa.

Virheistä rangaistiin

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun päätyttyä pettynyt lopputulokseen, mutta hän löysi pelistä kuitenkin myös paljon onnistumisia.

– Pelin avaaminen ja rakentelu toimivat ihan hyvin ja myös prässipelimme oli ajoittain mallikasta. Onnistuimme myös aika hyvin estämään Åland Unitedin hyökkäyksiä. Tappiolle jäätyämme jouduimme kuitenkin hieman muuttamaan pelaamistamme ja silloin heillekin avautui enemmän tilaisuuksia, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

– Oona Sevenius ja uutena pelaajana mukaan tullut Tia Painilainen pelasivat keskustassa hieman uusilla paikoilla, mutta onnistuivat pääsääntöisesti hyvin. Myös Wilma Forsblom pelasi hyvän pelin: hän haastoi, voitti kaksinkamppailuja ja riisti palloja. Reetta Suomela sen sijaan teki kovasti töitä molempiin suuntiin. Maalilla Velma Oikarisen avasi peliä hyvin ja teki pari tärkeää torjuntaa, vaikka kolmannessa maalissa tapahtui harmittava kommunikaatiokatkos.

Ottelun avausjakso oli tasaista pelaamista ja toisella jaksolla painopiste oli jopa enemmän saarelaisten kenttäpuoliskolla, mutta jalkapallossa ottelut ratkaistaan viimeisellä kolmanneksella. Väisänen myönsi, että Åland United onnistui kentän molemmissa päissä vieraitaan paremmin.

– Ongelmamme olivat tänään siinä, miten pääsimme rangaistusalueelle selkeille maalintekoalueille. Pääsimme laukomaan paljon rangaistusalueelta tai sen läheisyydestä, mutta emme ihan parhailta alueilta. Viimeinen silaus jäi puuttumaan. Åland United puolusti hyvin ja pääsi peittämään laukauksia, Väisänen totesi.

– Me jaksoimme painaa hyvin loppuun asti, kun taas Åland United selkeästi väsyi loppua kohden. He kuitenkin onnistuivat etenkin maalin edustan puolustamisessa tosi hyvin ja viimeistelivät saamistaan paikoista tehokkaasti. Se tietysti harmittaa, että maalit tulivat omista virheistämme. Tänään virheistä rangaistiin tuntuvasti.

Väisäsen mukaan joukkue oli odottanut pelien jatkumista kuukauden mittaisen tauon jälkeen.

– Oli hienoa päästä jälleen pelaamaan kuukauden sarjatauon jälkeen. Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyviä asioita, joita meidän pitää jalostaa eteenpäin. Se vaatii joukkueelta vielä yhden askeleen eteenpäin ja sitä askelta lähdemme hakemaan taas viikon päästä.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 11.7. Silloin PK-35 Vantaa matkustaa Kuopion Palloseuran vieraaksi.

 

Åland United – PK-35 Vantaa 3-1 (1-1)

1´ 0-1 Roosa Bröijer

11´ 1-1 Cassandra Korhonen (rp.)

49´ 2-1 Cassandra Korhonen

66´ 3-1 Dana Leskinen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Laura Kölhi

5 Eerika Appelqvist (89´ Sophie Maidell)

8 Reetta Suomela (77´ Tuulia Mikkola)

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius

15 Karoliina Autio (68´ Anna Vlasoff)

17 Anna Olmala

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen (77´ Ella Koivu)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

6 Emmi Mäensivu

16 Sophie Maidell

19 Anna Vlasoff

23 Tuulia Mikkola

29 Ella Koivu

31 Sanni Solehmainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com