AHVENANMAA 3.7

PK-35 Vantaa matkaa lauantaina Ahvenanmaalle

Kansallisen Liigan kuukauden mittainen kesätauko on vihdoin ohi ja PK-35 Vantaa palaa huomenna pelikentille. Punamustien osalta sarja jatkuu vierasottelulla ahvenanmaalaista Åland Unitedia vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 3.7. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

PK-35 Vantaa lähtee jälkimmäiselle runkosarjapuoliskolle sarjataulukon viidenneltä sijalta. Joukkue on kerännyt yhteensä 13 sarjapistettä kolmella voitolla ja neljällä pistejaolla. Tappioita Punamustilla on tilillään ainoastaan kaksi. Piste-eroa mitalisijaan on tässä vaiheessa neljä pistettä.

Ahvenanmaalle PK-35 Vantaa matkustaa hyvällä itseluottamuksella, sillä joukkueella on alla neljän tappiotonta ottelua – kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Pistejakoon päättyi myös Punamustien edellinen sarjaottelu kesäkuun alussa. 2-2-tasapelissä Pallokerho-35:tä vastaan PK-35 Vantaan molemmista osumista vastasi Roosa Bröijer.

Hallitseva Suomen mestari Åland United majailee yhdeksän sarjakierroksen jälkeen sarjassa kolmantena. Saarelaiset ovat keränneet 17 pistettä viidellä voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita Åland Unitedilla on tilillään Punamustien tavoin vain kaksi.

Toisen tappioistaan ahvenanmaalaisjoukkue kärsi kuitenkin juuri kesätaukoa edeltävällä ottelukierroksella. Dana Leskinen vei tuolloin Åland Unitedin Tapiolassa 0-1-vierasjohtoon, mutta kotijoukkue FC Honka nousi lopulta 3-1-voittoon.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran jo sarjakauden avauskierroksella huhtikuussa. Tuolloin saarelaiset menivät kahdesti johtoon Punamustien oman maalin ja Cassandra Korhosen osumien turvin, mutta PK-35 Vantaa nousi kummallakin kerralla tasoihin. Kotijoukkueen osumista vastasivat Myyrmäen 2-2-tasapelissä Oona Sevenius ja Karoliina Autio. PK-35 Vantaa oli lopulta vain senttien päässä kolmesta pisteestä, kun Aution kaukolaukaus kolahti lisäajalla ylärimaan.

PK-35 Vantaan kuluvan kauden paras maalintekijä on ollut viidesti osunut Oona Sevenius.  Taustatukea hän on saanut etenkin neljästi verkkoa heiluttaneelta Roosa Bröijeriltä. Åland Unitedin tehokkain pelaaja sen sijaan on ollut seitsemän maalia tehtaillut Cassandra Korhonen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat Ahvenanmaalla varmuudella Aurora Troberg, Tia-Maria Jaakonsaari, Netta Koso ja Sanna Saarinen. Kesäkuussa PK-35 Vantaan vahvuuteen liittynyt Tia Painilainen sen sijaan on edustuskelpoinen ja mukana heti lauantain ottelussa.

Hyvillä mielin takaisin tositoimiin

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee runkosarjan jälkimmäiselle puoliskolle luottavaisin mielin. Punamustien alkukauden pelilliset otteet olivat tyydyttäviä, mutta pistepotti on jättänyt vielä hieman hampaankoloon.

– Runkosarjan ensimmäisellä puoliskolla olin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja niihin asioihin, joita kentällä on tapahtunut. Pisteitä voisi kuitenkin olla enemmän ja sarjasijoitus sen myötä pari pykälää korkeampi, Väisänen tuumasi.

– Joukkue palasi viikon kesätauon jälkeen hyvällä ilmeellä harjoituskentälle. Tauko on selvästi tullut ihan tarpeeseen. Lisäksi olemme saaneet Tia Painilaisen uutena pelaajana mukaan. Hän tuo ryhmään lisää leveyttä ja nopeutta. Hyväkuntoisena pelaajana hän pystyy osallistumaan peliin vahvasti molempiin suuntiin.

Lauantai-illan vastustaja Åland United on pelannut tuloksellisesti hyvää kautta. Väisäsen mukaan saarelaisten vahvuudet ovat Punamustien leirissä hyvin tiedossa.

– Edellisessä ottelussaan Honkaan vastaan Åland United pelasi vahvan pelin, vaikka Honka käytti maalipaikkansa hyvin ja voitti tuon pelin. Åland United prässää hyvin ja pyrkii suoraviivaisesti eteenpäin. He pystyvät myös pitämään palloa, mutta vaarallisimmillaan he ovat nopeissa hyökkäyksissä. Lisäksi he ovat vaarallisia erikoistilanteissa, kuten avauskierroksella Myyrmäessä nähtiin.

– Tuohon edelliseen kohtaamiseen nähden Åland United on vahvistunut kahdella portugalilaispelaajalla, jotka ovat parantaneet koko ajan otteitaan. Toki heidän pelaajistaan Cassandra Korhonen nousee maalintekijänä selkeimmin esiin.

PK-35 Vantaalla on selkeä näkemys siitä, millä eväin Ahvenanmaalta lähdetään hakemaan sarjapisteitä.

– Meidän pitää pystyä hyödyntämään nopeita hyökkäyksiä yhä enemmän. Silti myös pallon pitäminen ja vastustajan liikuttaminen tulee olemaan tärkeää, koska todennäköisesti keli tulee olemaan kuuma. On tärkeää, että olemme rohkeita ja pystymme pitämään palloa myös paineen alla, sillä Åland United pyrkii varmasti kotikentällään aggressiiviseen peliin.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 3.7. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.