IMG 20210528 WA0006

Punamustien viikkokatsaus: viikko 22

Viime viikko oli kahden liigaottelun myötä PK-35 Vantaan osalta poikkeuksellisen tapahtumarikas. Kansallisessa Liigassa jäädään tämän viikon jälkeen kuukauden mittaiselle kesätauolle, mutta neljän Punamustien pelaajan pelit jatkuvat kesäkuussa vielä maajoukkuepaidassa.

 

Takana neljän pisteen viikko

Punamustien kahden sarjaottelun viime viikko tuotti lopulta neljä sarjapistettä. Viikon alkajaisiksi PK-35 Vantaa kaatoi maanantaina Ilveksen lukemin 3-2. Kotijoukkueen osumista vastasivat Roosa Bröijer, Oona Sevenius ja Karoliina Autio.

Perjantai-iltana Punamustilta nähtiin pelillisesti viikon ensimmäistä kotiottelua vahvempi esitys, mutta FC Honkaa vastaan lopputulokseksi kirjattiin maaliton tasapeli. Ottelu eteni Myyrmäessä kotijoukkueen tahdissa ja esimerkiksi laukaukset kirjattiin Punamustien eduksi lukemin 11-1. Onnistuneesta puolustuspelistä sen sijaan kertoi FC Hongan perjantain ottelussa luomiin maalipaikkoihin perustuva maaliodottama: 0,04.

 

Punamustia EBK:n matkassa

Kaksi PK-35 Vantaan pelaajaa nähtiin viikonloppuna tositoimissa yhteistyöseura EBK:n riveissä Ykkösessä. Punamustien Ella Koivu pelasi täyden ottelun ja onnistui heti alkuminuuteilla maalinteossa 6-2-tappioon päättyneessä TPS-vierasottelussa. Iloinen asia oli myös maaliskuusta lähtien sivussa olleen Emma Korkalaisen paluu pelikentille. Noin tunnin pelin jälkeen kentälle vaihdettu Korkalainen kirjautti tililleen heti näyttävän maalisyötön EBK:n toiseen osumaan.

EBK:n pelit naisten Ykkösessä jatkuvat tulevana sunnuntaina 6.6. kotiottelulla Rauman Pallo-Iiroja vastaan.

 

Yksi peli ennen kesätaukoa

Kansallisessa Liigassa pelataan vielä yksi sarjakierros ennen kuukauden mittaista kesätaukoa. Torstai-iltana ohjelmassa on kauden ensimmäinen punamustien kohtaaminen, kun PK-35 Vantaa matkaa Pallokerho-35:n vieraaksi Pihlajamäkeen. Ottelu pelataan torstaina 3.6. klo 18.30 Pihlajamäen tekonurmella.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

 

Punamustia maajoukkuetehtäviin

PK-35 Vantaan pelaajia on kutsuttu mukaan kesäkuun maajoukkuetapahtumiin. Suomen alle 23-vuotiaiden maajoukkue osallistuu 9. – 16. kesäkuuta Ruotsissa pelattavaan kolmen maan turnaukseen. Suomi kohtaa turnauksessa emäntämaa Ruotsin ja Ranskan U23-maajoukkueet. Punamustien pelaajista joukkueeseen on nimetty mukaan keskuspuolustaja Roosa Toivanen.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue sen sijaan leireilee 9. – 13. kesäkuuta kotimaassa Eerikkilän urheiluopistolla. Leirin ohjelmaan kuuluu myös kaksi harjoitusottelua SalPan ja VJS:n 06-poikia vastaan. PK-35 Vantaan pelaajista U18-leiriryhmässä ovat mukana Wilma Forsblom, Oona Sevenius ja Ella Koivu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com