UUTISET

Punamustat kotivoittoon Ilvestä vastaan

25.5.2021

PK-35 Vantaa aloitti kahden arkiottelun viikkonsa voitokkaasti. Myyrmäen maanantai-illassa nähtiin jännittävä ja tapahtumarikas ottelu, jossa vierailija Ilves ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Punamustien painostus kantoi kuitenkin lopulta 3-2-voittoon.

Vierasjoukkue Ilveksen lähtökohdat otteluun olivat haastavat, sillä joukkue vapautui vasta loppuviikosta kahden viikon koronakaranteenista. Yhteiset harjoituskerrat jäivät ennen pelien jatkumista vähiin, joten pelaajilla ei ollut juuri aikaa pallotuntuman hakemiseen. Vaikeista lähtökohdista huolimatta Myyrmäessä nähtiin työteliäs ja tilaisuuden tullen aggressiivinen Ilves.

Ottelu eteni kuitenkin alusta lähtien selkeästi Punamustien hallinnassa. Kotijoukkue piti palloa, pyrki juoksuttamaan vieraitaan ja etsi tilanteita murtautua maalintekoalueille. Hyville alueille asti PK-35 Vantaa pääsikin, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui terävyyttä. Yhdessä näyttävimmistä hyökkäyksistä keskuspuolustaja Roosa Toivasen upea kaaripallo tavoitti Oona Seveniuksen Ilves-topparien välistä, mutta nuoren hyökkääjän haltuunotto karkasi harmillisesti liian pitkäksi. Kotijoukkueen muut maalintekoyritykset päätyivät joko tamperelaismaalivahti Roosa Karppisen käsiin tai pysähtyivät puolustajiin.

Ilves joutui puolustamaan pitkiä jaksoja syvällä omalla kenttäpuoliskollaan ja vieraiden hyökkäykset jäivät avausjaksolla vähiin. Yksi niistä tuotti kuitenkin ottelun avausmaalin 21. peliminuutilla. Ilves pääsi pelaamaan sivurajaheiton jälkeen keskityksen maalin edustalle ja Punamustien purkuyritys kohdistui suoraan päin tamperelaispelaajaa. Peliväline jäi pyörimään noin viiden metrin viivalle ja lopulta Silja Tuominen pääsi tuikkaamaan sen läheltä maalivahdin ohi verkkoon.

Vieraat saivat kuitenkin nauttia johdostaan vain reilut kolme minuuttia. Punamustien tasoitus syntyi sivuvapaapotkun jälkitilanteesta, kun Anna Olmala nappasi pallon päätyrajalla, pelasi tilanteen maltilla ja tarjoili lopulta oivallisen syötön Wilma Forsblomille. Hyvällä liikkeellä vapaaksi livahtanut Forsblom ohitti yhden puolustajan, eteni päätyrajalle ja antoi syötön takaviistoon. Syöttö tavoitti Roosa Bröijerin, joka päätti näyttävän hyökkäyksen siirtämällä pallon läheltä verkon perukoille.

Pelin luonne pysyi läpi avausjakson samanlaisena. PK-35 Vantaa hallitsi palloa ja piti pelin painopisteen Ilveksen kenttäpuoliskolla. Tamperelaisilla oli vaikeuksia päästä kunnolla pois omalta alueeltaan, mutta omaa aluettaan vieraat puolustivat tiukasti. Sanna Saarinen vapautti vielä ennen taukoa Seveniuksen karkumatkalle, mutta Karppinen onnistui vangitsemaan pienestä kulmasta tulleen laukauksen. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1-1.

Toinen jakso alkoi Punamustien kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun kotijoukkue siirtyi johtoon 48. minuutilla. Ottelun hahmoihin lukeutunut Bröijer ohitti puolustajan rangaistusalueella ja eteni päätyrajalle. Tällä kertaa oli Bröijerin vuoro tarjoilla hyvä syöttö keskustaan ja Sevenius pääsi ohjaamaan pallon aivan takatolppaa hipoen maaliin. Näyttävän hyökkäyksen päätteeksi syntynyt osuma oli Seveniukselle sarjakauden viides.

Avausjaksolla PK-35 Vantaa kuittasi Ilveksen johtomaalin nopeasti ja nyt oli vieraiden vuoro tehdä sama. Ilves nousi tasoihin heti keskialoituksen jälkeisestä tilanteesta, kun tamperelaiset pääsivät riistämään pallon aivan Punamustien rangaistusalueen rajalla. Vierasjoukkue pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan ja kotijoukkueen maalia vartioinut Sanni Solehmainen oli lopulta tilanteessa voimaton. Tuominen siirsi pallon pienen poikittaissyötön jälkeen maaliin ja muutti lukemiksi 2-2.

PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lannistunut toisestakaan takaiskuosumasta, vaan jatkoi painostustaan. Ratkaisuosuma nähtiin lopulta 73. peliminuutilla. Punamustien pelaajavaihto osoittautui nopeasti poikkeuksellisen onnistuneeksi, kun vaihdosta kentälle tullut Karoliina Autio onnistui maalinteossa heti ensimmäisellä kosketuksellaan. Toivanen antoi keskialueelta hyvän vasemman jalan vapaapotkun rangaistusalueelle ja hyvin tilanteeseen rynnännyt Autio puski pallon noin kymmenestä metristä maaliin. Kauden toisen osumansa viimeistellyt Autio ehti olla kentällä vain muutaman sekunnin ennen kuin pääsi tuulettamaan kotijoukkueen 3-2-johtomaalia.

Päästyään toistamiseen johtoon PK-35 Vantaa piti pelin hyvin otteessaan, mutta kertaalleen kotijoukkueen vaihtopenkille ehdittiin vielä säikähtää. Ilves oli lähellä päästä nappaamaan pelivälineen Punamustien maalivahdin ollessa kaukana ulkona maaliltaan, mutta Solehmainen pelasi tilanteen järkevästi ja onnistui pitämään tamperelaispelaajan irti pallosta.

Aivan ottelun loppuolella Ilves ei enää kyennyt uhkaamaan Punamustien johtoa. Pisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 3-2 ja PK-35 Vantaa nousi toisen peräkkäisen voittonsa myötä sarjataulukossa neljänneksi.

Jälleen osoitus venymiskyvystä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa avausjakson pelaamiseen. Kokonaisuudessaan kotijoukkueen peli oli ensimmäisen 45-minuuttisen aikana hyvin tasapainossa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä pelillisesti ihan vahvaa tekemistä. Hallitsimme palloa, määräsimme pelin rytmiä, pyrimme luomaan tilanteita ja pidimme Ilveksen yhtä tilannetta lukuun ottamatta poissa maalipaikoilta, Väisänen arvioi.

– Ehkä meidän olisi pitänyt päästä murtautumaan laidoilta nopeammin, mutta pelasimme kuitenkin hyviä sommitelmia ja meillä oli aihioita tosi moneen hienoon maaliin. Ilves kuitenkin puolusti maalinsa edustaa hyvin. Pääsimme kuitenkin tekemään upean 1-1-maalin. Anna, Wilma ja Roosa pelasivat sen tilanteen loistavasti.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa meni nopeasti johtoon ja iski vielä pelin loppupuolella voittomaalin, mutta kahdesta maalista huolimatta Väisänen piti toista jaksoa kokonaiskuvaltaan sekavampana.

– Toinen puoliaika oli tänään erilainen. Pystyimme edelleen pitämään palloa, mutta yritimme ehkä liian vaikeita ratkaisuja ja pelasimme ajoittain liian vaikeisiin paikkoihin. Olisimme kaivanneet hieman lisää kurinalaisuutta. Lisäksi joissain tilanteissa meidän olisi pitänyt vain purkaa pallo eikä ottaa liian suuria riskejä.

Punamustien periksiantamattomuus, kolme hienoa osumaa ja kolme sarjapistettä kallistivat kuitenkin maanantai-illan ottelun positiivisen puolelle.

– 2-1-maalissa Roosa Bröijer murtautui hyvin päätyrajalle ja antoi hienon syötön. Oona teki hyvän liikkeen etualueelle ja jatkoi pallon hienosti takakulmaan. Voittomaalissa sen sijaan Roosa Toivanen antoi hyvän vapaapotkun. ”Karkki” tuli vahvasti tilanteeseen ja puski pallon maaliin, Väisänen kertasi toisen jakson osumia.

– Kentällä nähtiin paljon hyviä ja hienoja suorituksia, mutta myös asioita, joita meidän pitää parantaa seuraavaan peliin. Kokonaisuudessaan pelissä oli kuitenkin enemmän hyvää kuin huonoa. Joukkue osoitti jälleen hyvää venymiskykyä nousemalla voittoon. Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantain peliä.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat jo tulevana perjantaina 28.5. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen FC Hongan.

 

PK-35 Vantaa – Ilves 3-2 (1-1)

21´ 0-1 Silja Tuominen

25´ 1-1 Roosa Bröijer

48´ 2-1 Oona Sevenius

50´ 2-2 Silja Tuominen

73´ 3-2 Karoliina Autio

 

Avauskokoonpano:

4 Laura Kölhi

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

31 Sanni Solehmainen

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

6 Emmi Mäensivu

9 Netta Koso

15 Karoliina Autio

16 Sophie Maidell

23 Tuulia Mikkola

29 Ella Koivu

 

PK-35 TV: Punamustien avausmaalin tehneen Roosa Bröijerin ja voittomaalin puskeneen Karoliina Aution mietteet tapahtumarikkaasta ottelusta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot