PK ILVES

PK-35 Vantaa saa vieraita Tampereelta

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat maanantai-iltana tyhjän kotikatsomon edessä. PK-35 Vantaa saa viikon alkajaisiksi vieraakseen Tampereen Ilvekseen. Ottelu pelataan maanantaina 24.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa on viikonlopun otteluiden jälkeen sarjataulukossa viidennellä sijalla. Joukkue on kerännyt kuudesta ottelustaan kahdeksan pistettä. Pistepotti koostuu kahdesta voitosta ja kahdesta pistejaosta.

Jälkimmäinen voitoista nähtiin viime viikonloppuna, kun PK-35 Vantaa haki täyden pistepotin Keski-Suomesta. Kotijoukkue JyPK meni ottelussa toisella jaksolla 1-0-johtoon, mutta vieraat nousivat vahvan painostuksensa turvin 1-3-voittoon. Punamustien osumista vastasivat Jyväskylässä Sanna Saarinen ja kahdesti osunut Oona Sevenius.

Ilves sen sijaan joutuu otteluun poikkeuksellisista lähtökohdista. Joukkue on viettänyt viimeiset kaksi viikkoa koronatartunnasta johtuneessa karanteenissa, jonka jälkeen ryhmä on päässyt harjoittelemaan vain muutaman kerran. Kaksi Ilveksen otteluista siirtyi karanteenin vuoksi pidemmälle kesään, joten tamperelaiset ovat pelanneet vasta neljä sarjaottelua.

Neljästä ottelustaan tupsukorvat ovat keränneet yhden pisteen. Sen Ilves saalisti heti avauskierroksella 2-2-tasapelillä FC Hongan vieraana. Kolme muuta liigaotteluaan Ilves on hävinnyt. Edellisessä pelaamassaan ottelussa tamperelaiset esittivät pirteitä otteita, mutta joutuivat taipumana Pallokerho-35:n vieraana lukemin 2-1.

PK-35 Vantaan ja Ilveksen edelliset keskinäiset kohtaamiset ovat viime kaudelta. Tuolloin molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa. Elokuussa Myyrmäessä päädyttiin Punamustien 1-0-voittoon. Ilves sen sijaan oli loppusyksystä kotikentällään vahvempi maalein 4-1.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat maanantai-illan ottelussa Anna Vlasoff, Emma Korkalainen ja Aurora Troberg. Viime viikonlopun ottelusta sivussa olleet Netta Koso, Velma Oikarinen, Sophie Maidell ja Ella Koivu sen sijaan palaavat kokoonpanoon.

Vastassa aggressiivinen joukkue

– Valmentajana ajatukset ovat aina voittamisessa, sillä pisteitä tarvitaan. Sitä pitää kuitenkin miettiä hyvien suoritusten kautta. Tärkeintä on uskoa omaan tekemiseen, vaikka se onkin vähän urheiluklisee, Väisänen sanoo.

– Viime pelissä pystyimme pitämään palloa, käyttämään kentän eri osa-alueita ja luomaan tilanteita. Nyt vastaan tulee kuitenkin JyPKiä prässäävämpi joukkue. Ilves on tosi aggressiivinen keskialueella. He haluavat saada siellä riistoja ja päästä sitä kautta vastaiskuihin. Meidän pitää olla siihen valmiita, pystyttävä vastaamaan siihen ja päästävä pelaamaan siitä läpi.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa saa vieraakseen aktiivisen tamperelaisryhmän. Punamustien tavoin myös Ilves luottaa pelaavaan jalkapalloon.

– Ilves on erittäin tasavahva joukkue. He haluavat avata peliä, rakentaa alhaalta ja pelata linjojen väliin. Ilves haluaa pelata pallonhallinnan kautta, mikä on aina hieno asia. Heidän maalivahtinsa Roosa Karppinen on erittäin aktiivinen jalalla pelaamisessaan ja pystyy antamaan myös hyviä pidempiä palloja. Meidän tehtävänämme on löytää oikea-aikaisia prässäyshetkiä.

Ilveksen lähtökohdat maanantai-illan otteluun ovat haastavat, sillä joukkue vapautui vasta loppuviikosta 14 päivän karanteenista. Väisäsen mukaan kahden viikon tauko saattaa heijastua pelikentällä myös kovana intona.

– Meillä oli maaliskuussa samanlainen karanteenitilanne JyPKiä vastaan. Silloin pelaajillamme oli hirveä into päästä pelaamaan ja se toi siihen ensimmäiseen peliin jopa positiivisen elementin. En usko, että karanteeni vaikuttaa ratkaisevasti Ilveksen pelaamiseen.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan maanantaina 24.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.