PK ILVES

PK-35 Vantaa saa vieraita Tampereelta

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat maanantai-iltana tyhjän kotikatsomon edessä. PK-35 Vantaa saa viikon alkajaisiksi vieraakseen Tampereen Ilvekseen. Ottelu pelataan maanantaina 24.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa on viikonlopun otteluiden jälkeen sarjataulukossa viidennellä sijalla. Joukkue on kerännyt kuudesta ottelustaan kahdeksan pistettä. Pistepotti koostuu kahdesta voitosta ja kahdesta pistejaosta.

Jälkimmäinen voitoista nähtiin viime viikonloppuna, kun PK-35 Vantaa haki täyden pistepotin Keski-Suomesta. Kotijoukkue JyPK meni ottelussa toisella jaksolla 1-0-johtoon, mutta vieraat nousivat vahvan painostuksensa turvin 1-3-voittoon. Punamustien osumista vastasivat Jyväskylässä Sanna Saarinen ja kahdesti osunut Oona Sevenius.

Ilves sen sijaan joutuu otteluun poikkeuksellisista lähtökohdista. Joukkue on viettänyt viimeiset kaksi viikkoa koronatartunnasta johtuneessa karanteenissa, jonka jälkeen ryhmä on päässyt harjoittelemaan vain muutaman kerran. Kaksi Ilveksen otteluista siirtyi karanteenin vuoksi pidemmälle kesään, joten tamperelaiset ovat pelanneet vasta neljä sarjaottelua.

Neljästä ottelustaan tupsukorvat ovat keränneet yhden pisteen. Sen Ilves saalisti heti avauskierroksella 2-2-tasapelillä FC Hongan vieraana. Kolme muuta liigaotteluaan Ilves on hävinnyt. Edellisessä pelaamassaan ottelussa tamperelaiset esittivät pirteitä otteita, mutta joutuivat taipumana Pallokerho-35:n vieraana lukemin 2-1.

PK-35 Vantaan ja Ilveksen edelliset keskinäiset kohtaamiset ovat viime kaudelta. Tuolloin molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa. Elokuussa Myyrmäessä päädyttiin Punamustien 1-0-voittoon. Ilves sen sijaan oli loppusyksystä kotikentällään vahvempi maalein 4-1.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat maanantai-illan ottelussa Anna Vlasoff, Emma Korkalainen ja Aurora Troberg. Viime viikonlopun ottelusta sivussa olleet Netta Koso, Velma Oikarinen, Sophie Maidell ja Ella Koivu sen sijaan palaavat kokoonpanoon.

Vastassa aggressiivinen joukkue

– Valmentajana ajatukset ovat aina voittamisessa, sillä pisteitä tarvitaan. Sitä pitää kuitenkin miettiä hyvien suoritusten kautta. Tärkeintä on uskoa omaan tekemiseen, vaikka se onkin vähän urheiluklisee, Väisänen sanoo.

– Viime pelissä pystyimme pitämään palloa, käyttämään kentän eri osa-alueita ja luomaan tilanteita. Nyt vastaan tulee kuitenkin JyPKiä prässäävämpi joukkue. Ilves on tosi aggressiivinen keskialueella. He haluavat saada siellä riistoja ja päästä sitä kautta vastaiskuihin. Meidän pitää olla siihen valmiita, pystyttävä vastaamaan siihen ja päästävä pelaamaan siitä läpi.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa saa vieraakseen aktiivisen tamperelaisryhmän. Punamustien tavoin myös Ilves luottaa pelaavaan jalkapalloon.

– Ilves on erittäin tasavahva joukkue. He haluavat avata peliä, rakentaa alhaalta ja pelata linjojen väliin. Ilves haluaa pelata pallonhallinnan kautta, mikä on aina hieno asia. Heidän maalivahtinsa Roosa Karppinen on erittäin aktiivinen jalalla pelaamisessaan ja pystyy antamaan myös hyviä pidempiä palloja. Meidän tehtävänämme on löytää oikea-aikaisia prässäyshetkiä.

Ilveksen lähtökohdat maanantai-illan otteluun ovat haastavat, sillä joukkue vapautui vasta loppuviikosta 14 päivän karanteenista. Väisäsen mukaan kahden viikon tauko saattaa heijastua pelikentällä myös kovana intona.

– Meillä oli maaliskuussa samanlainen karanteenitilanne JyPKiä vastaan. Silloin pelaajillamme oli hirveä into päästä pelaamaan ja se toi siihen ensimmäiseen peliin jopa positiivisen elementin. En usko, että karanteeni vaikuttaa ratkaisevasti Ilveksen pelaamiseen.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan maanantaina 24.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com