JYPK PK

PK-35 Vantaa matkaa sunnuntaina JyPKin vieraaksi

Punamustien kahden sarjaottelun viikko päättyy sunnuntai-iltana Jyväskylässä. Silloin PK-35 Vantaa matkustaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, kun ohjelmassa on vierasottelu Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 16.5. klo 16.00 Harjun stadionilla.

PK-35 Vantaa on aloittanut Kansallisen Liigan kaksijakoisesti. Viidestä pelatusta ottelusta tilillä on viisi pistettä ja sijoitus sarjataulukossa sen myötä seitsemäs. PK-35 Vantaa on voittanut HPS:n, tasannut pisteet Åland Unitedin sekä HJK:n kanssa ja kärsinyt tappiot KuPSille sekä TiPSille.

Keskiviikkona Myyrmäessä nähtiin poikkeuksellisen tapahtumarikas ottelu, kun TiPS vei vauhdikkaan Vantaan derbyn päätteeksi pisteet lukemin 3-5. Punamustien osumista vastasivat paikallisottelussa Wilma Forsblom, Roosa Bröijer ja Anna Olmala.

JyPKin talvikausi oli vaikea, mikä on heijastunut myös sarjakauden alkuun. Keskisuomalaiset ovat hävinneet kaikki neljä pelaamaansa sarjaottelua ja majailevat tällä hetkellä sarjataulukon viimeisellä sijalla. JyPK onnistui maalinteossa heti sarja-avauksessaan HJK:n vieraana, mutta sen jälkeen osumia on kertynyt vain jyväskyläläisten omaan verkkoon maalieron ollessa 1-11. JyPKin kauden toistaiseksi ainoasta maalista on vastannut Riikka Lilja.

Arkikierroksella JyPK sai lepovuoron, kun sen vierasottelu Ilvestä vastaan siirrettiin vastustajan koronakaranteenin vuoksi. Keskisuomalaisten edellinen sarjapeli on siis viime viikonlopulta, jolloin se taipui sarjaa johtavalle KuPSille lukemin 0-2. Kotikentällään JyPK on pystynyt pitämään maalilukemat pieninä KuPSin lisäksi myös FC Honkaa vastaan, joten joukkueella on tyhjästä pistetilistä huolimatta kaikki edellytykset taistella sarjapisteistä.

PK-35 Vantaa ja JyPK ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kertaalleen, kun arpa heitti joukkueet vastakkain Suomen Cupin puolivälierissä. Maaliskuun loppupuolella pelatussa ottelussa PK-35 Vantaa oli Myyrmäessä vahvempi selvin lukemin 5-1. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Anna Olmala, Roosa Bröijer ja hattutempun tehtaillut Oona Sevenius. JyPKin maalin laukoi näyttävällä vapaapotkulla Riikka Lilja.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Aurora Troberg, Emma Korkalainen, Anna Vlasoff, Netta Koso ja Velma Oikarinen. Viime ottelusta sivussa ollut Roosa Toivanen sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Tavoitteena vahva joukkuesuoritus

Sunnuntain ottelu tulee keskiviikon Vantaan derbyn jälkeen nopeasti, mutta PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue on ehtinyt käymään viime pelin oppeja läpi.

– Pelien väliin jäi vain muutama päivä, mutta olemme käyneet keskiviikon TiPS-peliä läpi ja purkaneet sen virheitä sekä onnistuneita asioita. Vaikka pelissä oli paljon hyvää, pitää meidän pystyä parantamaan etenkin puolustuspelaamistamme. Kurinalaisuus on siinä keskeinen asia, Väisänen sanoi.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan todella joukkueena. Jotta pystymme hallitsemaan peliä, se vaatii kaikilta sitoutumista. Luotan siihen, että joukkueeltamme löytyy siihen riittävästi tahtoa.

JyPKin pistetili Kansallisessa Liigassa on toistaiseksi avaamatta, mutta Väisänen muistuttaa, että vastaan asettuu tuloksiaan iskukykyisempi vastustaja.

– JyPK on kotonaan varmasti vahva ja oman mausteensa peliin tuo sekin, että tämä on meille kauden ensimmäinen nurmipeli. JyPK on pystynyt pitämään tappiolukemat pieninä KuPSia ja FC Honkaa vastaan. Se osoittaa joukkueen venymiskykyä. Minkäänlaista aliarviointia ei saa tapahtua, mutta voitto on tietysti aina tavoitteena, Väisänen totesi.

– Heidän pelaajistaan voidaan mainita esimerkiksi Claire Oates, jolla on isokokoisena pelaajana tärkeä rooli erikoistilanteissa ja pitkissä palloissa. Lisäksi Riikka Lilja nousee tietysti esiin ja Fanny Söderström on hyvä maalivahti.

JyPK – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 16.5. klo 16.00 Harjun stadionilla Jyväskylässä.