JYPK PK

PK-35 Vantaa matkaa sunnuntaina JyPKin vieraaksi

Punamustien kahden sarjaottelun viikko päättyy sunnuntai-iltana Jyväskylässä. Silloin PK-35 Vantaa matkustaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, kun ohjelmassa on vierasottelu Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 16.5. klo 16.00 Harjun stadionilla.

PK-35 Vantaa on aloittanut Kansallisen Liigan kaksijakoisesti. Viidestä pelatusta ottelusta tilillä on viisi pistettä ja sijoitus sarjataulukossa sen myötä seitsemäs. PK-35 Vantaa on voittanut HPS:n, tasannut pisteet Åland Unitedin sekä HJK:n kanssa ja kärsinyt tappiot KuPSille sekä TiPSille.

Keskiviikkona Myyrmäessä nähtiin poikkeuksellisen tapahtumarikas ottelu, kun TiPS vei vauhdikkaan Vantaan derbyn päätteeksi pisteet lukemin 3-5. Punamustien osumista vastasivat paikallisottelussa Wilma Forsblom, Roosa Bröijer ja Anna Olmala.

JyPKin talvikausi oli vaikea, mikä on heijastunut myös sarjakauden alkuun. Keskisuomalaiset ovat hävinneet kaikki neljä pelaamaansa sarjaottelua ja majailevat tällä hetkellä sarjataulukon viimeisellä sijalla. JyPK onnistui maalinteossa heti sarja-avauksessaan HJK:n vieraana, mutta sen jälkeen osumia on kertynyt vain jyväskyläläisten omaan verkkoon maalieron ollessa 1-11. JyPKin kauden toistaiseksi ainoasta maalista on vastannut Riikka Lilja.

Arkikierroksella JyPK sai lepovuoron, kun sen vierasottelu Ilvestä vastaan siirrettiin vastustajan koronakaranteenin vuoksi. Keskisuomalaisten edellinen sarjapeli on siis viime viikonlopulta, jolloin se taipui sarjaa johtavalle KuPSille lukemin 0-2. Kotikentällään JyPK on pystynyt pitämään maalilukemat pieninä KuPSin lisäksi myös FC Honkaa vastaan, joten joukkueella on tyhjästä pistetilistä huolimatta kaikki edellytykset taistella sarjapisteistä.

PK-35 Vantaa ja JyPK ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kertaalleen, kun arpa heitti joukkueet vastakkain Suomen Cupin puolivälierissä. Maaliskuun loppupuolella pelatussa ottelussa PK-35 Vantaa oli Myyrmäessä vahvempi selvin lukemin 5-1. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Anna Olmala, Roosa Bröijer ja hattutempun tehtaillut Oona Sevenius. JyPKin maalin laukoi näyttävällä vapaapotkulla Riikka Lilja.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Aurora Troberg, Emma Korkalainen, Anna Vlasoff, Netta Koso ja Velma Oikarinen. Viime ottelusta sivussa ollut Roosa Toivanen sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Tavoitteena vahva joukkuesuoritus

Sunnuntain ottelu tulee keskiviikon Vantaan derbyn jälkeen nopeasti, mutta PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue on ehtinyt käymään viime pelin oppeja läpi.

– Pelien väliin jäi vain muutama päivä, mutta olemme käyneet keskiviikon TiPS-peliä läpi ja purkaneet sen virheitä sekä onnistuneita asioita. Vaikka pelissä oli paljon hyvää, pitää meidän pystyä parantamaan etenkin puolustuspelaamistamme. Kurinalaisuus on siinä keskeinen asia, Väisänen sanoi.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan todella joukkueena. Jotta pystymme hallitsemaan peliä, se vaatii kaikilta sitoutumista. Luotan siihen, että joukkueeltamme löytyy siihen riittävästi tahtoa.

JyPKin pistetili Kansallisessa Liigassa on toistaiseksi avaamatta, mutta Väisänen muistuttaa, että vastaan asettuu tuloksiaan iskukykyisempi vastustaja.

– JyPK on kotonaan varmasti vahva ja oman mausteensa peliin tuo sekin, että tämä on meille kauden ensimmäinen nurmipeli. JyPK on pystynyt pitämään tappiolukemat pieninä KuPSia ja FC Honkaa vastaan. Se osoittaa joukkueen venymiskykyä. Minkäänlaista aliarviointia ei saa tapahtua, mutta voitto on tietysti aina tavoitteena, Väisänen totesi.

– Heidän pelaajistaan voidaan mainita esimerkiksi Claire Oates, jolla on isokokoisena pelaajana tärkeä rooli erikoistilanteissa ja pitkissä palloissa. Lisäksi Riikka Lilja nousee tietysti esiin ja Fanny Söderström on hyvä maalivahti.

JyPK – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 16.5. klo 16.00 Harjun stadionilla Jyväskylässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com