Ottelumainos, PK 35 Vantaa – TiPS 12.5.2021

Keskiviikon kohokohtana Vantaan derby

PK-35 Vantaa pelaa keskiviikkona yhden sarjakauden odotetuimmista otteluista. Kolmen sarjapisteen lisäksi panoksena on kaupungin ykkösen titteli, kun PK-35 Vantaa ja Tikkurilan Palloseura kohtaavat Vantaan paikallisottelussa. Ottelu pelataan keskiviikkona 12.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Sarjakauden ensimmäinen Vantaan derby pelataan Punamustien kotikentällä Myyrmäen stadionilla, mutta pelipaikka on tullut kevään aikana hyvin tutuksi myös TiPSille. Joukkue pitää majaansa Tikkurilassa, mutta pelaa Itä-Vantaan puutteellisten olosuhteiden vuoksi kevätkauden kotiottelunsa lännen puolella Myyrmäessä. Tältä kaudelta TiPSillä on tuntumaa Myyrmäen kenttään jo kahden ottelun verran.

PK-35 Vantaa lähtee Kansallisen Liigan arkikierroksella sarjan seitsemänneltä sijalta. Neljästä pelaamastaan ottelusta joukkue on kerännyt viisi pistettä yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita Punamustilla on tilillään yksi.

Punamustien voittotili aukesi huhtikuun lopun kotipelissä HPS:ää vastaan ja joukkue oli kiinni täydessä pistepotissa myös viime perjantaina. PK-35 Vantaa meni HJK:n vieraana johtoon Tia-Maria Jaakonsaaren maalilla, mutta helsinkiläiset nousivat lopulta 1-1-pistejakoon.

Itävantaalainen TiPS sen sijaan lähtee Vantaan derbyyn sarjataulukon toiselta sijalta. TiPS on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta yhdeksän pistettä kolmella voitolla. Joukkue avasi sarjan varmaotteisella 0-3-vierasvoitolla Pallokerho-35:stä, mutta kärsi toisella kierroksella 0-2-kotitappion HJK:lle.

Kyseessä on kuitenkin TiPSin kuluvan kauden toistaiseksi ainoa pistemenetys, sillä joukkue palasi tappion jälkeen nopeasti voittojen tielle. Toukokuun alussa tikkurilalaiset kaatoivat Ilveksen vieraissa lukemin 0-4 ja viime viikonloppuna TiPS kellisti hallitsevan mestarin Åland Unitedin maalein 2-1.

PK-35 Vantaan alkukauden seitsemästä osumasta ovat vastanneet kahdesti osuneet Wilma Forsblom ja Oona Sevenius sekä kertaalleen osuneet Karoliina Autio, Sanna Saarinen ja Tia-Maria Jaakonsaari. TiPSin riveissä sen sijaan Roosa Ariyou on heiluttanut verkkoa kolmesti ja Joanna Tynnilä kahdesti. Loput neljä maalia ovat jakautuneet neljälle eri pelaajalle.

Vuoden 2021 ensimmäinen Vantaan derby nähtiin jo helmikuun alussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tuolloin PK-35 Vantaa oli Korsossa pelatussa ottelussa vahvempi selvänumeroisesti 1-4. Punamustien osumista vastasivat kahteen otteeseen osuneet Reetta Suomela ja Oona Sevenius.

Punamustien pelaajista Vantaan derbystä ovat varmuudella sivussa Emma Korkalainen, Aurora Troberg ja Anna Vlasoff. Velma Oikarisen tilannetta tarkkaillaan vielä keskiviikkona.

Derbyissä aina lisälatauksensa

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa sai ennen Vantaan derbyä alle hyvän pelin perjantaina HJK:ta vastaan. Punamustien peli-ilme oli jälleen positiivinen ja aktiivinen.

– Viime pelissä pystyimme jatkamaan tiettyjä prässi- ja avaamisjuttuja, jotka saimme jo osittain hyvin toimimaan. Toivottavasti pystymme jatkamaan samalla tavalla myös tässä pelissä. HJK-pelissä hienoa oli myös pelaajien rauhallisuus pallon kanssa. Silloin pelaajat pystyvät myös tekemään järkeviä ratkaisuja, Väisänen sanoi.

Keskiviikkoiltana PK-35 Vantaa kohtaa hyvävireisen joukkueen. Väisäsen mukaan TiPS on pystynyt kehittämään peliään kevään edetessä ja joukkue pyrkii Punamustien tavoin monipuoliseen pelaamiseen.

– TiPS on parantanut pelaamistaan koko ajan ja etenkin joukkuepelaaminen on parantunut jo alkukauden aikana. Monessa pelissä he ovat olleet vahvoja etenkin toisella jaksolla. TiPS kykenee sekä pallonhallintaan että nopeampiin hyökkäyksiin ja heiltä löytyykin yläkerrasta nopeita pelaajia, Väisänen totesi.

– Molemmat joukkueet pystyvät hallitsemaan palloa, joten on kiinnostavaa nähdä, kumpi ottaa tässä pelissä kuskin paikan. Pelin aikana molemmille joukkueille tulee varmasti tilanteita, joissa joudutaan puolustamaan syvällä omalla alueella. Pelin kannalta ratkaisevaa on se, kumpi pystyy hoitamaan ne tilanteet paremmin – niin hyökätessä kuin puolustaessakin.

Väisäsen mukaan kaupungin sisäisissä paikallisotteluissa on aina oma erityislatauksensa. PK-35 Vantaa voitti helmikuussa pelatun Suomen Cupin derbyn, joten tavoitteena on luonnollisesti jatkaa paikallispelivoittojen tiellä.

– Ainahan se on mielenkiintoista pelata saman kaupungin joukkuetta vastaan. Myös se tuo peliin oman lisämausteensa, että vastassa on niin tuttu joukkue. Viime vuonna TiPS oli keskinäisissä peleissä askeleen edellä. Nyt olemme toivottavasti saaneet otettua sen askeleen kiinni ja tavoitteenamme on totta kai vuorostamme ottaa se askel edelle.

Vantaan derby PK-35 Vantaa – TiPS pelataan keskiviikkona 12.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com