Ottelumainos, HJK – PK 35 Vantaa 7.5.2021

PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä HJK:n

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat perjantai-iltana sarjakauden ensimmäisellä vierasottelulla. Matka ei kuitenkaan ole pitkä, sillä PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan perjantaina 7.5. klo 18.30 Töölön jalkapallostadionilla.

Punamustien sarjakausi on käynnistynyt kaksijakoisesti, kun kolmesta ensimmäistä ottelusta on kertynyt neljä pistettä. Avauskierroksella PK-35 Vantaa päätyi 2-2-pistejakoon Åland Unitedia vastaan noustuaan Karoliina Aution ja Oona Seveniuksen maaleilla kahdesti takaa-ajoasemasta tasoihin. Toisella kierroksella joukkue jäi kuitenkin pisteittä taivuttuaan KuPSille lukemin 0-3.

PK-35 Vantaan voittotili tämän kauden Kansallisessa Liigassa aukesi vihdoin viime viikon torstaina. Kotijoukkueelta nähtiin vakuuttava peliesitys, kun sarjanousija HPS kaatui Myyrmäessä selvänumeroisesti 4-0. Punamustien avausvoiton osumista vastasivat Oona Sevenius, Sanna Saarinen ja kahdesti osunut Wilma Forsblom.

HJK majailee kolmen ottelukierroksen jälkeen sarjataulukon viidennellä sijalla pykälän Punamustien yläpuolella. Töölöläiset ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi ja hävinneet kertaalleen. Sarja-avauksessaan HJK kaatoi JyPKin selvänumeroisesti 4-1 ja viikkoa myöhemmin se haki 0-2-vierasvoiton TiPSistä. Kolmannessa pelissään HJK jäi kuitenkin vaille pisteitä, kun KuPS oli vahvempi selvin 3-0-lukemin.

Helsinkiläisjoukkueen tämän kauden kuusi liigamaalia ovat jakautuneet neljällä eri pelaajalle. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet joukkueen kapteeni Linda Ruutu sekä Vilma Hakala. Yhden maalin HJK-naisia ovat puolestaan Silja Jaatinen ja Katariina Kosola.

Perjantain keskinäinen ottelu on PK-35 Vantaalle ja HJK:lle jo vuoden toinen kohtaaminen. Huhtikuun alussa joukkueet kohtasivat Suomen Cupin välierässä, josta kehkeytyi lopulta todellinen jännitysnäytelmä. HJK meni tuolloin Myyrmäessä 0-1-johtoon Maaria Rothin osumalla, mutta Sanna Saarinen nosti Punamustat toisen jakson loppupuolella tasoihin. Ratkaisu venyi lopulta aina rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa etenkin maalivahti Velma Oikarinen nousi sankariksi ja torjui PK-35 Vantaan Suomen Cupin loppuotteluun.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantai-iltana varmuudella Aurora Troberg, Anna Vlasoff ja Emma Korkalainen. Syksystä lähtien sivussa ollut Netta Koso sen sijaan lähestyy hiljalleen pelikuntoa.

Hyvä mittatikku

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue lähtee kauden neljänteen sarjapeliin luottavaisin mielin. HJK on tuttu vastus jo kuukauden takaisesta cup-välierästä, joten perjantai-illan ottelu toimii hyvänä mittatikkuna Punamustien oman pelin kehittymiselle.

– Treeneissä on ollut hyvä fiilis oikeastaan koko kauden ajan ja joukkueen tekeminen on ollut tosi hyvää. Totta kai voitokkaan pelin jälkeen pyrimme tuomaan niitä viimeksi toimineita hyviä asioita myös tulevaan peliin, Väisänen sanoi.

– Tämä on sopiva hetki kohdata HJK. Suomen Cupin välierä oli tasainen peli, mutta ehkä olimme siinä pelillisesti hieman edellä. Nyt on mukavaa päästä jälleen mittaamaan tasoa HJK:ta vastaan, sillä liigapelit ovat luonteeltaan hieman erilaisin.

Väisänen tiedostaa, että perjantaina vastaan asettuu iskukykyinen joukkue. HJK:n vahvuudet ovat tiedossa, joten keskinäisessä ottelussa Punamustien tavoitteena on niiden pimentäminen.

– HJK on kokonaisuutena vahva joukkue, jolta löytyy etenkin hyökkäyssuuntaan vahvuutta, nopeutta ja taitoa. Esimerkiksi Katariina Kosola, Nea Lehtola ja Ria Karjalainen ovat kaikki omalla tavallaan vaarallisia. He ovat HJK:n syömähampaat hyökkäyssuuntaan, joten tavoitteenamme on, että HJK ei pääsy hyödyntämään heidän vahvuuksiaan tai pääse etenkään nopeisiin hyökkäyksiin heidän kauttaan.

Väisäsen mukaan Punamustilla on selkeät lääkkeet HJK:n kaatamiseen. Kuten tavallista, pelisuunnitelman ytimessä on jälleen joukkueen omaan peli-identiteettiin luottaminen.

– On tärkeää, että pystymme cup-välierän tavoin pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja päättämään niitä yhä useammin hyviin tilanteisiin. Samalla meidän pitää kuitenkin olla myös puolustussuunaan aktiivisia, Väisänen totesi.

– Lisäksi erikoistilanteet ovat jälleen yksi asia, jonka kanssa meidän pitää olla tarkkana. Viimeksi HJK:ta vastaan emme olleet aivan hereillä erikoistilanteen jälkitilanteessa, josta he tekivät maalin. Uskon, että olemme oppineet siitä ja pystymme nyt puolustamaan oman maalimme edustaa paremmin.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan perjantaina 7.5. klo 18.30 Töölön jalkapallostadionilla.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com