VV 2021

Punamustien viikkokatsaus: viikko 16

Viime viikonloppuna käynnistyneen Kansallisen Liigan myötä PK-35 Vantaan arki rytmittyy vahvasti kilpailullisten pelien ympärille. Sarjapisteistä pelataan jälleen lauantaina ja samana päivänä tositoimiin pääsee myös Punamustien yhteistyöseura EBK.

 

Sarja-avauksessa pisteet jakoon

Kansallisen Liigan kausi 2021 potkaistiin lauantaina käyntiin pitkän talven jälkeen. Punamustien osalta sarjakausi alkoi 2-2-tasapelillä hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. Åland United meni ottelussa kahdesti johtoon erikoistilannemaaleilla, mutta PK-35 Vantaa nousi kummallakin kerralla tasoihin. Punamustien osumista vastasivat uransa ensimmäisen liigamaalin viimeistellyt Karoliina Autio sekä Oona Sevenius. PK-35 Vantaan riveissä nähtiin myös yksi liigadebytantti, kun Reetta Suomela teki ensiesiintymisensä Kansallisessa Liigassa.

 

Kotipelit jatkuvat lauantaina

Punamustien huhtikuun kotipeliputki jatkuu tulevana lauantaina. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu viime kauden pronssijoukkue Kuopion Palloseura, joka avasi sarjakauden 4-0-voitolla sarjanousija HPS:ää vastaan. PK-35 Vantaa – KuPS pelataan lauantaina 24.4. klo 15.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

 

Yhteistyöseura EBK:n kausi käyntiin

Myös PK-35 Vantaan yhteistyöseura Esbo Bollklubb pääsee viikonloppuna vihdoin tositoimiin. Täydennysmenettelyn kautta naisten Ykköseen selvinnyt EBK toimii kaudella 2021 Punamustien farmijoukkueena, joten sen peleissä tullaan näkemään kauden aikana PK-35 Vantaan liigajoukkueen pelaajia. EBK:n osalta kausi käynnistyy heti pisimmällä mahdollisella vieraspelimatkalla, kun espoolaiset suuntaavat lauantaina Rovaniemen Palloseuran vieraaksi Lappiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com