Ottelumainos, PK 35 Vantaa – Åland United 17.4.2021

Tia-Maria Jaakonsaari valmiina sarja-avaukseen

PK-35 Vantaa aloittaa lauantaina uuden Kansallisen Liigan kauden kotiottelulla Åland Unitedia vastaan. Pääsarjakausi on Punamustille kaikkiaan yhdestoista. Keskikenttäpelaaja Tia-Maria Jaakonsaari on ollut mukana yhtä lukuun ottamalla kaikilla PK-35 Vantaan liigakausilla.

Kymmenennen pääsarjakautensa aloittavan Jaakonsaaren mukaan Punamustien leirissä on ollut läpi talven hyvä ilmapiiri. Hän uskoo tiiviin joukkuehengen olevan ryhmälle alkavalla kaudella tärkeä voimavara.

– Yhteishenki on tosi hyvä ja porukka tekee tosi paljon duunia toistensa eteen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Se näkyy toivottavasti kentällä myös lauantaina sekä läpi koko kauden, Jaakonsaari sanoo.

Avausvastustajan tason arvioimista hankaloittaa se, että Åland Unitedin joukkue on muuttunut merkittävästi talven aikana. Jaakonsaari uskoo kuitenkin saarelaisten olevan tälläkin kaudella vahva joukkue.

– Åland Unitedin joukkue on muuttunut tosi paljon viime kaudesta. Siellä on uusia pelaajia ja uusi valmentajia, minkä myötä joukkue on tällä hetkellä hieman villi kortti. Olemme katsoneet jonkin verran videoklippejä, joiden perusteella joukkue vaikuttaa vahvalta ja pelityyli suoraviivaiselta. Suomen Cupin perusteella joukkueen uudistaminen on onnistunut ihan hyvin, Jaakonsaari pohtii.

– Kova peli tiedossa heti kauden alkuun, mutta mikäpä sen parempaa kuin mennä heti syvään päätyyn. Jokaista peliä lähdemme tietysti voittamaan, sillä ei niitä mitaleita muuten saa.

Oman joukkueen pelillisten ja tuloksellisten tavoitteiden lisäksi Jaakonsaarella on yksi toive koko Kansallisen Liigan osalta.

– Toivottavasti jokainen joukkue saa vietyä kauden läpi ilman koronakaranteeneja, sillä tartunnat voivat laittaa kapuloita kenen tahansa rattaisiin.

Kansallisen Liigan avausottelu PK-35 Vantaa – Åland United pelataan huomenna lauantaina 17.4. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.