Ottelumainos, PK 35 Vantaa – Åland United 17.4.2021

Tia-Maria Jaakonsaari valmiina sarja-avaukseen

PK-35 Vantaa aloittaa lauantaina uuden Kansallisen Liigan kauden kotiottelulla Åland Unitedia vastaan. Pääsarjakausi on Punamustille kaikkiaan yhdestoista. Keskikenttäpelaaja Tia-Maria Jaakonsaari on ollut mukana yhtä lukuun ottamalla kaikilla PK-35 Vantaan liigakausilla.

Kymmenennen pääsarjakautensa aloittavan Jaakonsaaren mukaan Punamustien leirissä on ollut läpi talven hyvä ilmapiiri. Hän uskoo tiiviin joukkuehengen olevan ryhmälle alkavalla kaudella tärkeä voimavara.

– Yhteishenki on tosi hyvä ja porukka tekee tosi paljon duunia toistensa eteen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Se näkyy toivottavasti kentällä myös lauantaina sekä läpi koko kauden, Jaakonsaari sanoo.

Avausvastustajan tason arvioimista hankaloittaa se, että Åland Unitedin joukkue on muuttunut merkittävästi talven aikana. Jaakonsaari uskoo kuitenkin saarelaisten olevan tälläkin kaudella vahva joukkue.

– Åland Unitedin joukkue on muuttunut tosi paljon viime kaudesta. Siellä on uusia pelaajia ja uusi valmentajia, minkä myötä joukkue on tällä hetkellä hieman villi kortti. Olemme katsoneet jonkin verran videoklippejä, joiden perusteella joukkue vaikuttaa vahvalta ja pelityyli suoraviivaiselta. Suomen Cupin perusteella joukkueen uudistaminen on onnistunut ihan hyvin, Jaakonsaari pohtii.

– Kova peli tiedossa heti kauden alkuun, mutta mikäpä sen parempaa kuin mennä heti syvään päätyyn. Jokaista peliä lähdemme tietysti voittamaan, sillä ei niitä mitaleita muuten saa.

Oman joukkueen pelillisten ja tuloksellisten tavoitteiden lisäksi Jaakonsaarella on yksi toive koko Kansallisen Liigan osalta.

– Toivottavasti jokainen joukkue saa vietyä kauden läpi ilman koronakaranteeneja, sillä tartunnat voivat laittaa kapuloita kenen tahansa rattaisiin.

Kansallisen Liigan avausottelu PK-35 Vantaa – Åland United pelataan huomenna lauantaina 17.4. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com