UUTISET

PK-35 Vantaa avaa sarjakauden kotiottelulla Åland Unitedia vastaan

15.4.2021

Kansallisen Liigan kausi 2021 potkaistaan vihdoin käyntiin viikonloppuna. PK-35 Vantaan osalta kausi alkaa kutkuttavalla kotiottelulla, kun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari Åland United. Ottelu pelataan lauantaina 17.4. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Viime kaudella Kansallisessa Liigassa seitsemänneksi sijoittunut PK-35 Vantaa lähtee uuteen sarjakauteen luottavaisin mielin. Talvikausi on sujunut hyvin ja etenkin Suomen Cupissa tulokset ovat olleet hyviä. Tämän vuoden viidestä ottelustaan Punamustilla on tilillään neljä voittoa ja yksi tasapeli.

Pääsiäisviikonloppuna PK-35 Vantaa raivasi tiensä Suomen Cupin loppuotteluun, kun se kaatoi HJK:n aina rangaistuspotkukilpailuun asti venyneessä välierässä. Neljässä tänä vuonna pelaamassaan Suomen Cupin ottelussa PK-35 Vantaa on tehnyt yhteensä yksitoista maalia. Punamustien osumista ovat vastanneet viisi maalia tehtaillut Oona Sevenius, kahdesti osuneet Reetta Suomela ja Roosa Bröijer sekä kertaalleen osuneet Sanna Saarinen ja Anna Olmala.

Åland United lähtee kauteen hallitsevana Suomen mestarina. Ahvenanmaan naisjalkapalloylpeys pääsi viime syksynä juhlimaan Suomen mestaruutta seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kaikkiaan mestaruus oli Åland Unitedin seurahistorian kolmas.

Koronarajoituksista johtuen Åland United ei ole päässyt pelaamaan talven aikana harjoitusotteluita, mutta Suomen Cupissa loppuotteluun asti yltäneille saarelaisille on kertynyt neljä ottelua. Lohkovaiheessa saarijoukkue kaatoi sekä TPS:n että Ilveksen selkein lukemin ja yhtä selkeä oli myös puolivälierä Pallokerho-35:ttä vastaan.

Huhtikuun alussa pelatussa välierässä Åland United ja KuPS sen sijaan tarjosivat pääsiäisen kunniaksi peräti seitsemän maalin ilotulituksen. Ahvenanmaalaiset etenivät lopulta jatkoon lukemin 4-3. Åland Unitedin maaleista vastasivat Signy Aarna ja kahdesti osunut ruotsalaishyökkääjä Cassandra Korhonen. Yksi osumista kirjattiin savolaisten omaksi maaliksi. Saarelaisten päästämistä maaleista sen sijaan kyseenalaista oli, että kaikki kolme takaiskumaalia syntyivät rangaistuspotkuista.

Viime kaudella Åland United ja PK-35 Vantaa kohtasivat liigakentillä kahteen otteeseen. Tuolloin molemmat voittivat kotiottelunsa. Kevään kohtaamisessa pisteet jäivät Myyrmäkeen, kun PK-35 Vantaa vei pelin Wilma Forsblomin maalilla nimiinsä lukemin 1-0. Lokakuussa saarelaiset olivat kotikentällään vahvempia 2-0-lukemin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sarja-avauksessa varmuudella Aurora Troberg, Netta Koso, Emma Korkalainen, Anna Vlasoff, Tuulia Mikkola ja Sanna Saarinen. Viime viikolla harjoituksissa sivussa ollut Laura Kölhi sen sijaan on jälleen käytettävissä. Myös Suomen Cupin välierästä puuttunut Sophie Maidell palaa jälleen kokoonpanoon.

Valmiina uuteen sarjakauteen

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue on odottanut sarjakauden alkamista innolla. Väisänen uskoo, että kentällä nähdään tällä kaudella iskukykyinen PK-35 Vantaa.

– Takana on jälleen pitkä valmistautumiskausi, joten on mukavaa päästä aloittamaan sarjakausi suunnitellusti. Onneksi meillä on ollut talven aikana Suomen Cupin pelejä, jotka ovat pitäneet joukkueen virkeänä ja mielenkiintoa yllä. Totta kai tämän hetken loukkaantumis- ja flunssatilanne hieman harmittaa, mutta on todella hienoa päästä vihdoin sarjapelien pariin, Väisänen sanoi.

– Mielestäni harjoittelu on sujunut pääosin erittäin hyvin. Olemme saaneet tehtyä haluttua asioita ja tietyt pelin osa-alueet toimivat jo paremmin kuin viime kaudella. Olemme saaneet puolustusta pitävämmäksi ja pystyneet viemään fyysistä pelaamistamme parempaan suuntaan. Niillä osa-alueilla olemme varmasti viime kautta edellä. Pelaajien hyvä asenne on näkynyt myös joukkueen sisäisissä peleissä.

Punamustien avausvastustaja Åland United on muuttunut talven aikana merkittävästi, kun pelaajia on liikkunut kumpaankin suuntaan lähes kentällisen verran. Lisäksi joukkueella on penkin päässä uusi mies, kun Steve Beeks palasi lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen saarelaisjoukkueen päävalmentajaksi.

– Åland Unitedilta on lähtenyt hyviä pelaajia, mutta he ovat saaneet jälleen hyviä pelaajia tilalle. Uusi valmentaja tuo varmasti heidän peliinsä uusia asioita. Åland United puolustaa tiukasti, pelaa suoraviivaisesti ja on varmasti vaikea voitettava kenelle tahansa, Väisänen arvioi.

– Viime kauden tavoin heillä on edelleen nopea pelaaja kärjessä, mutta nyt Cassandra Korhonen on kenties kliinisempi viimeistelijä kuin viime kauden hyökkääjä. Lisäksi Dana Leskinen tuo hyvänä kuljettajana uudenlaisia elementtejä Åland Unitedin hyökkäyspelaamiseen. He ovat saaneet joka osa-alueelle hyviä vahvistuksia. Heidän maalivahtinsa Christina Dinesonin tasoa on vielä vaikea arvioida ja heidän kahta uutta portugalilaispelaajaansa ei ole vielä nähty tositoimissa.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa ei aio tehdä merkittäviä muutoksia pelaamiseensa. Joukkue luottaa myös sarja-avauksessa omiin vahvuuksiinsa, mutta huomio totta kai myös vastustajan vahvuudet ja heikkoudet.

– Tärkeää on, että jatkamme oman pelimme suhteen siitä, mihin olemme Suomen Cupin otteluissa jääneet. Åland United on vahva puolustussuuntaan, joten meidän pitää pyrkiä yhä nopeampiin hyökkäyksiin. Meidän pitää löytää keinoja päästä heidän vahvan puolustuksensa läpi, Väisänen totesi.

– Cupin välierässä KuPSia vastaan nähtiin, että Åland United pystyy todella suoraviivaiseen pelaamiseen. Siihen meidän pitää pystyä vastaamaan paremmin kuin edellisissä otteluissa. Lisäksi meidän pitää olla tarkkoina heidän erikoistilanteidensa kanssa, sillä niihin tilanteisiin Åland Unitedilta löytyy paljon kokoa ja kokemusta.

Kansallisen Liigan avausottelu PK-35 Vantaa – Åland United pelataan lauantaina 17.4. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelun välityksellä.

 

Nyt voit tilata Ruutu+:n katseluoikeuksia myös PK-35 Vantaan kautta tukien samalla seuran toimintaa. Tarjolla on kuukauden, kolmen kuukauden tai kuuden kuukauden mittaisia määräaikaisia tilauksia. Kuuden kuukauden mittainen tilaus kattaa käytännössä koko alkavan Kansallisen Liigan kauden.

Katseluoikeuksia voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@pk35vantaa.fi

Ruutu+ -katseluoikeuksien hinnat PK-35 Vantaan kautta tilattuna:

1kk – 9,95€

3kk – 29,85€

6kk – 55,90€

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.