UUTISET

Punamustat Suomen Cupin välieriin

21.3.2021

PK-35 Vantaa palasi sunnuntai-iltapäivänä kahden viikon karanteenijaksonsa jälkeen voitokkaasti pelikentille. Jyväskylän Pallokerho kaatui Myyrmäen iltapäivässä selvin lukemin 5-1, joten Punamustien matka jatkuu Suomen Cupin välieriin.

Kaksi karanteenissa vietettyä viikkoa ilman yhteisharjoituksia näkyivät kotijoukkueen otteissa etenkin avausjaksolla. Puutteellinen pallotuntuma näkyi etenkin harhasyöttöinä, jotka kuitenkin vähenivät pelin edetessä ja suoritustaso parani hiljalleen.  Punamustien ensimmäinen hyvä maalintekopaikka nähtiin siitä huolimatta jo minuutin pelin jälkeen, kun Reetta Suomela tarjoili pallon maalille ja Wilma Forsblom pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. JyPKin maalia vartioinut Fanny Söderström onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen.

Ottelun avausmaali nähtiin 19. peliminuutilla sivuvapaapotkutilanteessa. Sanna Saarinen pelasi vapaapotkun lyhyenä Laura Kölhille, joka tarjoili noston taka-alueelle. Pallo päätyi lopulta jyväskyläläispuolustajan kautta hyvin tilanteeseen nousseelle Anna Olmalalle, joka laukoi pallon näyttävästi suoraan ilmasta takakulmaan. Osuma oli Olmalan ensimmäinen Punamustien paidassa.

PK-35 Vantaa tuplasi johtonsa vain muutamaa minuuttia myöhemmin. 2-0-maali syntyi nopean hyökkäyksen seurauksena, kun Suomela kuljetti pelivälineen hyvin hyökkäyspäähän. Lopulta hän tarjoili rangaistusalueen rajan tuntumassa vapauttavan syötön Oona Seveniukselle, joka sijoitti pallon heti ensimmäisellä kosketuksellaan taka-alakulmaan.

Avausjakso eteni vahvasti kotijoukkueen hallinnassa. PK-35 Vantaa piti palloa ja JyPK pyrki puolustamaan tiiviisti vastahyökkäystilaisuuksia odottaen. Vajaat kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä vieraat saivat luotua hyvän tilanteen hyökkäyspäähän ja sen seurauksena keskisuomalaisille tuomittiin vapaapotku aivan rangaistusalueen rajalta. Pallon taakse asettui Riikka Lilja, joka laukoi pelivälineen vasemmalla jalallaan vastustamattomasti takayläkulmaan. Kavennusosuman myötä tauolle lähdettiin Punamustien 2-1-johtolukemissa.

Toisen jakson käsikirjoitus muistutti vahvasti pelin ensimmäistä puoliskoa. PK-35 Vantaan peli alkoi asettua yhä paremmin uomiinsa ja JyPKillä oli vaikeuksia päästä kunnolla pois omalta alueeltaan. Aivan toisen jakson alussa Saarinen tarjoili päätyrajalta matalan sivuvapaapotkun maalinedustalle, mutta Roosa Toivasen ohjaus suuntautui maalin ohi.

Ilmassa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun PK-35 Vantaa karkasi 56. minuutilla toistamiseen kahden maalin johtoon. Tällä kertaa Sevenius pääsi hieman onnekkaan kimmokkeen kautta läpiajoon ja viimeisteli iltapäivän toisen osumansa. JyPKin puolustaja ehti vielä saamaan osuman palloon, mutta ei kyennyt estämään kotijoukkueen 3-1-maalia.

Verkko heilui seuraavan kerran vain kolme minuuttia myöhemmin. Iltapäivän hahmoksi noussut Sevenius kuljetti pallon vahvasti oikealta laidalta rangaistusalueelle ja tarjoili matalan keskityksen takatolpalle. Keskitys tavoitti Roosa Bröijerin, jolla oli lopulta helppo työ sijoittaa pallo maaliin.

Punamustien viides ja ottelun viimeinen maali nähtiin 73. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Karoliina Autio yritti nostaa pallon noin 25 metristä yläkulmaan, mutta JyPK-maalivahti Söderström sai kätensä yrityksen tielle. Irtopalloon ehti kuitenkin ensimmäisenä Sevenius, joka pääsi siirtämään pallon vapaasti tyhjään maaliin ja täydensi samalla hattutemppunsa iltapäivän kolmannella osumallaan.

Punamustilla oli tilaisuutensa myös viittä useampaan osumaan, mutta tulokseksi kirjattiin lopulta kotijoukkueen voitto lukemin 5-1. Voiton myötä PK-35 Vantaa etenee Suomen Cupin välieriin, joissa se saa Myyrmäkeen vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin.

Peli hyvin kontrollissa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen myönsi, että kaksiviikkoinen karanteeni ja siitä johtunut yhteisharjoitusten puute näkyi kotijoukkueen otteissa.

– Pelaajat ovat tehneet tänä aikana vain omatoimista harjoittelua, joten totta kai se näkyi suorituksissa. Jalkojen hermotus ei ollut vielä ihan pelitempossa, minkä myötä meille tuli pallonmenetyksiä ja pallo kimpoili tavallista enemmän. Lisäksi joissain tilanteissa reagoimme liian myöhään, Väisänen totesi.

– Tämä oli myös ensimmäinen ulkopelimme liukkaalla kentällä, mihin tottuminen vie aina oman aikansa, mutta kokonaisuudessaan onnistuimme ihan hyvin.

Väisäsen mukaan pelisuoritus oli kokonaisuudessaan olosuhteisiin nähden hyvä. Punamustien hyökkäyspeli toimi varsin mallikkaasti, mutta puolustamiseen Väisänen olisi kaivannut ajoittain rohkeampaa otetta.

– Peli oli hyvin kontrollissa. Totta kai muutamia asioita pitää parantaa, mutta karanteeniin ja pelituntuman puuttumiseen nähden voimme olla peliesitykseen ihan tyytyväisiä. Teimme hienoja maaleja ja meillä oli paikkoja vielä lisäosumiinkin, Väisänen sanoi.

– Etenkin ensimmäisellä jaksolla putosimme liian nopeasti puolustusmuotoon, kun meidän olisi pitänyt puolustaa rohkeammin eteenpäin. Toisaalta reagoimme puolustussuuntaan hyvin pallonmenetyksiin eikä JyPKillä ollut vapaapotkumaalia lukuun ottamatta juurikaan paikkoja.

Punamustien pelaajista Väisänen kiitteli pelin jälkeen etenkin hattutempun tehtailleen Oona Seveniuksen sekä uudella pelipaikalla keskuspuolustuksessa esiintyneen Anna Olmalan peliesityksiä.

– Oona oli tänään vahva kaksinkamppailuissa ja rangaistusalueen sisällä. Hän teki paljon töitä, pääsi hyvin maalipaikoille ja hyödynsi ne hienosti. Lisäksi Oona teki hienon esityön Roosan maaliin, Väisänen kertasi suorituksia.

– Anna sen sijaan pelasi tänään elämänsä ensimmäisen pelin topparina ja pelasi heti hyvän pallollisen pelin. Puolustussuuntaan toppariparimme ei joutunut juurikaan testiin, mutta Anna oli muutaman kerran muun muassa käynnistämässä vastahyökkäystä hyvällä tempokuljetuksella. Lisäksi hän teki toisessa päässä todella hienon maalin. Se oli rauhallinen sijoitus.

Väisäsen mukaan voitokkaan puolivälierän jälkeen on hyvä jatkaa valmistautumista kohti seuraavia koitoksia sekä pääsiäisenä Myyrmäessä pelattavaa Suomen Cupin välierää.

– Pelissä oli paljon positiivisia asioita. Esimerkiksi Laura Kölhi palasi vammasta toivuttuaan tositoimiin ja pelasi tasapainoisen pelin. Nyt tärkeintä on se, että pääsemme kahden viikon tauon jälkeen taas tekemään pallollista harjoittelua yhdessä ja valmistautumaan sen myötä välierään.

PK-35 Vantaa kohtaa Suomen Cupin välierässä kotikentällään Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan pääsiäisviikonloppuna ja tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan sen varmistuttua.

 

PK-35 Vantaa – JyPK 5-1 (2-0)

18´ 1-0 Anna Olmala

22´ 2-0 Oona Sevenius

37´ 2-1 Riikka Lilja

57´ 3-1 Oona Sevenius

60´ 4-1 Roosa Bröijer

73´ 5-1 Oona Sevenius

 

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen (79´ Sanni Solehmainen)

4 Laura Kölhi (79´ Ella Koivu)

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela (70´ Karoliina Autio)

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius (79´ Sinna Suuriniemi)

13 Sanna Saarinen

17 Anna Olmala

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Bröijer (70´ Sophie Maidell)

28 Roosa Toivanen

 

Vaihtopelaajat:

3 Sinna Suuriniemi

15 Karoliina Autio

16 Sophie Maidell

29 Ella Koivu

31 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Punamustien Anna Olmalan ja Eerika Appelqvistin mietteet puolivälierästä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot