PK 35 Vantaa – JyPK, Suomen Cup

Sunnuntaina panoksena Suomen Cupin välieräpaikka

Punamustien pelit jatkuvat sunnuntaina Suomen Cupin merkeissä. Panoksena on paikka kilpailun neljän parhaan joukossa, kun PK-35 Vantaa saa puolivälierässä vieraakseen Jyväskylän Pallokerhon. Ottelu pelataan sunnuntaina 21.3. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Kotijoukkueen näkökulmasta lähtökohdat otteluun ovat poikkeukselliset, sillä joukkue palaa pelikentille heti karanteenijaksonsa päätyttyä. Karanteeni päättyi perjantaina ja joukkue ehtii harjoitella vain kerran yhdessä ennen sunnuntain puolivälierää. Punamustien pelaajat ovat käyneet vielä loppuviikosta uudessa koronatestissä ja kaikki testitulokset olivat negatiivisia.

PK-35 Vantaa eteni Suomen Cupin puolivälieriin oman alkulohkonsa voittajana. Cup-avauksessaan PK-35 Vantaa kaatoi paikallisvastustajansa TiPSin selvänumeroisesti 1-4. Voitokkaassa Vantaan derbyssä osumista vastasivat kahdesti osuneet Oona Sevenius ja Reetta Suomela. Toisessa lohko-ottelussaan PK-35 Vantaa tasasi FC Hongan kanssa pisteet lukemin 1-1. Maalintekijänä kunnostautui tällä kertaa Roosa Bröijer.

Hyvistä otteista huolimatta lohkovoittoa jouduttiin jännittämään aivan lohkon päätöspelin viime hetkille asti, mutta lopulta PK-35 Vantaa säilytti ykköstilan maalin erolla FC Honkaan nähden. Lohkovoiton myötä Punamustien puolivälierävastustaja arvottiin lohkokakkosten joukosta.

JyPKin taival tämän kauden Suomen Cupissa on sen sijaan edennyt mollivoittoisesti. Keskisuomalaisten lohko kutistui kahden joukkueen kilpailuksi, kun PEPO luopui leikistä jo ennen Suomen Cupin alkamista. Jäljelle jääneiden joukkueiden JyPKin ja KuPSin oli tarkoitus kohdata alkulohkovaiheessa kahdesti, mutta JyPK joutui luovuttamaan ensimmäisen osan Jyväskylän koronatilanteen takia. Myös maaliskuun alussa pelattu toinen kohtaaminen oli jyväskyläläisittäin murheellinen, sillä KuPS voitti ottelun hurjin lukemin 0-12. Näin olleen JyPKin lohkovaiheen maalieroksi muodostui 0-15.

Viime viikonloppuna JyPK kohtasi harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan Vasa IFK:n, jonka jyväskyläläiset kaatoivat viime syksynä liigakarsinnoissa. Tällä kertaa vaasalaiset saivat kuitenkin pientä hyvitystä karsintatappiolleen, sillä ottelun lopputulokseksi kirjattiin VIFK:n 1-0-voitto.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Aurora Troberg, Netta Koso, Emma Korkalainen, Emmi Mäensivu, Tuulia Mikkola ja Anna Vlasoff. Laura Kölhin pelikunto selviää lauantain valmistavissa harjoituksissa.

Poikkeukselliset lähtökohdat

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että kahden viikon karanteenijakson jälkeen lähtökohdat otteluun ovat varsin poikkeukselliset. Samalla hän muistuttaa, että korona-aikana on jouduttu jatkuvasti reagoimaan muuttuviin tilanteisiin.

– Ei tämä tietenkään optimaalista valmistautumista ole, mutta pelaajat ovat tehneet omatoimijakson aikana hyvää duunia. Lisäksi meillä oli ennen karanteenia hyvä harjoittelujakso ja uskomme silloin tehdyn hyvän työn kantavan tästä eteenpäin. Tässä vaiheessa tärkeintä on, että pääsemme jatkamaan harjoittelua, Väisänen sanoo.

– Kahdessa edellisessä cup-ottelussa olimme tosi kurinalaisia puolustussuuntaan ja sitä pyrimme jatkamaan. Tavoitteenamme on hallita palloa, mutta samalla haluamme edelleen parantaa myös viime peleissä hyvin toimineita nopeita hyökkäyksiämme.

Puolivälierävastustaja JyPK on Punamustille viime kauden liigakohtaamisista tuttu, mutta joukkueessa on tapahtunut talven aikana paljon muutoksia.

– Olen nähnyt yhden JyPKin tämän talven ottelun. Joukkue on uusiutunut viime kauteen nähden ja heillä on rakennusvaihe käynnissä. Siellä ajetaan sisään paljon uusia nuoria, nälkäisiä pelaajia. Koska vastustajasta on varsin rajallisesti tietoa, luotamme omaan tekemiseen ja pyrimme tekemään kaikki asiat mahdollisimman hyvin.

Alkuvuoden lohkopelien jälkeen Suomen Cupissa pelataan vihdoin aitoja pudotuspelejä. Voittaja jatkaa välieriin ja häviäjän cup-taival päättyy Myyrmäkeen.

– Olemme edenneet cupissa tähän vaiheessa, että nyt jokaisen pelin henki on tulos tai ulos. Nämä ovat niitä todellisia cup-pelejä, jotka tuovat aina omat mausteensa. Näissä peleissä on entistäkin tärkeämpää olla koko ajan hereillä, Väisänen painottaa.

Suomen Cupin puolivälierä PK-35 Vantaa – JyPK pelataan sunnuntaina 21.3. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan ilman yleisöä. Ottelua voi kuitenkin seurata suorana lähetyksenä SolidSportin välityksellä. Katseluoikeuden hinta on 10 euroa. Lähetykseen pääset TÄSTÄ.

PK-35 Vantaan kausikortin tilanneille tarjoamme katseluoikeuden veloituksetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com