UUTISET

Punamustat pistejaolla Suomen Cupin puolivälieriin

13.2.2021

PK-35 Vantaa jatkoi alkuvuoden hyviä otteitaan Suomen Cupissa. Kotijoukkueelta nähtiin FC Honkaa vastaan jälleen vuodenaika huomioiden vahva peliesitys. Samalla myös Punamustien jatkopaikka sai sinettinsä, kun pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Myyrmäen lauantai-iltapäivässä nähtiin molemmilta joukkueilta varsin tarkkaa pelaamista ja asetelmia haettiin etenkin keskialueella. PK-35 Vantaa piti pelivälinettä enemmän hallussaan, mutta molempia joukkueita yhdisti se, että vaarallisimmat hyökkäykset syntyivät pääosin nopeista vastaiskuista.

Ottelun maalihanat aukesivat hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. Reetta Suomela toi pallon vahvasti hyökkäysalueelle ja syötti Oona Seveniukselle rangaistusalueelle. Sevenius pyörähti puolustajan ohi ja eteni vahvasti päätyrajalle. Lopulta Sevenius tarjoili matalan syötön maalin edustalle ja hyvin tilanteeseen noussut Roosa Bröijer pääsi siirtämään pallon läheltä verkon perukoille.

PK-35 Vantaa onnistui pitämään vierasjoukkueen avausjaksolla hyvin kurissa. FC Honka ei päässyt ensimmäisen puoliskon aikana toden teolla uhkaamaan kotijoukkueen maalia. Punamustilla sen sijaan oli hyvä tilaisuus lisätä johtoaan juuri ennen taukoa. Bröijer tarjoili hyvän sisäänpäin kiertävän keskityksen maalille ja hyökkäykseen taustalta noussut Tia-Maria Jaakonsaari pääsi puskemaan avopaikasta, mutta pusku suuntautui suoraan maalivahdin käsiin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johtolukemissa.

FC Hongan tasoitusosuma syntyi heti toisen jakson alkupuolella, kun espoolaisille tuomittiin vapaapotku päätyrajan tuntumasta. Vierasjoukkue pelasi vapaapotkun lyhyenä Tiia Savolaiselle rangaistusalueen kulmalle. Savolainen pääsi laukomaan vapaasti ja pallo painui vastustamattomasti takayläkulmaan.

Espoolaisvieraiden ottelun vahvin jakso nähtiin juuri toisen jakson alkupuolella 1-1-tasoituksen jälkeen. Sen aikana FC Honka pääsi useampaan otteeseen hyvin rangaistusalueen tuntumaan tai jopa alueen sisälle, mutta Punamustien puolustajat onnistuivat suojaamaan omaa aluettaan ja katkaisemaan ratkaisevat syötöt keskustaan.

Toisen jakson puolivälin jälkeen sen sijaan nähtiin vuorostaan Punamustien vahva viisitoistaminuuttinen, jonka aikana kotijoukkueella oli useita hyviä tilaisuuksia siirtyä uudelleen johtoon. Ensin Wilma Forsblom yritti yllättää ulkona maaliltaan olleen maalivahdin noin 30 metristä, mutta FC Hongan maalia vartioinut Sofia Manner onnistui vielä venyttämään kätensä pallon tielle.

Hetkeä myöhemmin Forsblom kiepautti itsensä vapaaksi rangaistusalueella ja yritti sijoittaa pallon taka-alakulmaan, mutta yritys lipui niukasti ohi. Vaarallisesti maalinedusruuhkaan pelattu vapaapotku sen sijaan pysähtyi espoolaispuolustajan purkupalloon. Noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Sevenius tarjoili hyvän keskityksen maalille ja vaihdosta pirteästi kentälle tullut Tuulia Mikkola pääsi puskemaan hyvästä paikasta. Pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin.

FC Hongan muutamia pallonhallintajaksoja lukuun ottamatta Punamustilla oli läpi ottelun hyvä ote kenttätapahtumista. PK-35 Vantaa onnistui hyvin pitämään vieraansa poissa vaarallisimmilta alueilta ja estämään vastustajan nopeita hyökkäyksiinlähtöjä. Kahden tarkasti omaa aluettaan puolustaneen joukkueen kohtaamisessa kotijoukkue loi lopulta kourallisen hyviä maalintekopaikkoja vieraiden tilaisuuksien jäätyä kahteen.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä lisäajalla yrittämään voittomaalia erikoistilanteesta. Espoolaispelaajan pusku kulmapotkutilanteessa suuntautui kuitenkin maalin yli ja toisessa päässä FC Honka onnistui selvittämään Punamustien maalinedusruuhkaan pelatun vapaapotkun. Lisäosumia ei siis enää nähty, joten pisteet tasattiin Myyrmäessä lukemin 1-1. Ottelun lisäajalla nähtiin myös yksi debyytti, kun vaihdosta kentälle tullut Sophie Maidell teki ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan paidassa.

Tasapelipisteen myötä PK-35 Vantaa varmisti paikkansa Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukossa. Toisen jatkopaikan ja lohkovoiton kohtalo ratkeaa lohkon päättävässä FC Hongan ja TiPSin välisessä ottelussa.

Osoitus hyvästä työmoraalista

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Etenkin pelin ensimmäisellä puoliskolla kentällä nähtiin tasapainoinen, kurinalainen ja aktiivinen kotijoukkue.

– Tämä oli meiltä varsin tasapainoinen esitys. Etenkin ensimmäinen jakso oli meiltä tosi vahva. Pystyimme pelaamaan hyvin niin lyhyitä kuin pitkiäkin syöttöjä, pääsimme hyvin hyökkäyspäähän ja saimme myös muutamia kulmapotkuja, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

– Prässipelimme toimi hyvin ja saimme nopeasti pallolliselle hyvää painetta. Pystyimme vastaamaan Hongan vahvuuksiin. Mielestäni avausjakson pelisuoritus oli tässä vaiheessa vuotta hyvä osoitus tekemisemme tasosta.

Myös espoolaisvierailla oli ottelussa omat pallonhallintajaksonsa ja vastahyökkäyksensä, mutta Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui puolustuspelissään mallikkaasti.

– Toisen jakson alussa Honka sai hyvää painetta. He pelasivat jakson alun hyvin, mutta sen jälkeen peli kääntyi taas meille.  Hongalla oli muutama orastavan vaarallinen vastahyökkäys, mutta tulimme nopeasti alas ja saimme hyvin katkottua tilanteet. Pelaajamme osoittivat tänään hyvää työmoraalia myös alaspäin ja pelasivat jokaisen tilanteen hienosti loppuun asti, Väisänen kiitteli.

– Kokonaisuutena peli pysyi meillä tosi hyvin kontrollissa. Välillä annoimme Hongan pitää palloa, mutta pidimme oman pakettimme tosi tiukkana. Honka joutui pelaamaan puolustusmuotomme ulkopuolella, mikä sopi meille hyvin.

Punamustien riveistä löytyi lauantai-iltapäivänä useita onnistujia. Väisänen nosti erityisesti esiin muutaman pelaajan alemmalta kenttäpuoliskolta.

– Alakerrassa Eerika palasi takaisin laitapuolustajan paikalle ja Emma pelasi hyvän pelin topparina. Tämä oli Emmalle vasta toinen täysi ottelu meillä ja hän suoriutui kovassa pelissä hyvin, Väisänen arvioi.

– Keskikentän pohjalla ”Tiksu” oli tänään todella hyvä. Hän teki paljon töitä, voitti kaksinkamppailuja, luki hyvin tilanteita ja oli auttamassa aina, kun sitä tarvittiin. Tiksu oli tärkeässä roolissa niin puolustus- kuin myös hyökkäyssuuntaan. Maali avausjakson puskutilanteesta olisi kruunannut peliesityksen.

PK-35 Vantaa lähti otteluun voitto mielessään, mutta Väisäsen mukaan pistejakoon ja lupaavaan peliesitykseen voi olla tässä lohkotilanteessa ja tähän aikaan vuodesta melko tyytyväinen.

– 1-1 on tyydyttävä lopputulos, mutta totta kai olisimme halunneet saada kolme pistettä ja varmistaa suoraan lohkovoiton. Siinä mielessä olen tyytyväinen, että sinetöimme jatkopaikan ja olemme hyvissä asetelmissa lohkossa, Väisänen totesi.

Nyt vedämme hetken happea ja pidämme muutaman päivän tauon joukkueharjoituksista. Perjantaina jatkamme jälleen harjoittelua.

PK-35 Vantaan vastustaja Suomen Cupin puolivälieriin selviää maaliskuun alussa. Puolivälierät pelataan 20. – 21. maaliskuuta. Sitä ennen Punamustilla on vielä ohjelmassa harjoitusottelu GrIFK:n 06-poikia vastaan sunnuntaina 28.2.

 

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-1 (1-0)

28´ 1-0 Roosa Bröijer

49´ 1-1 Tiia Savolainen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

2 Emma Korkalainen

4 Laura Kölhi

5 Eerika Appelqvist (63´ Anna Vlasoff)

8 Reetta Suomela (86´ Anna Olmala)

10 Wilma Forsblom (86´ Karoliina Autio)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen (90+1´ Sophie Maidell)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (63´ Tuulia Mikkola)

 

Vaihtopelaajat:

15 Karoliina Autio

16 Sophie Maidell

17 Anna Olmala

19 Anna Vlasoff

23 Tuulia Mikkola

29 Ella Koivu

 

PK-35 TV: Punamustien Sanna Saarisen ja Emma Korkalaisen mietteet ottelusta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot