Sopimusuutiskuva 2021, Tia Maria Jaakonsaari

Tia-Maria Jaakonsaari jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja Tia-Maria Jaakonsaari ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. 26-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle alkava kausi on peräti yhdestoista Punamustien riveissä.

Koillis-Helsingin kenttien kasvatti Jaakonsaari pelasi juniorivuotensa Puistolan Urheilijoiden paidassa. B-tyttöikäisenä hän siirtyi PK-35:n riveihin ja yhden B-tytöissä pelatun kauden jälkeen heti PK-35 Vantaan liigaryhmään. Liigadebyyttinsä Jaakonsaari teki jo kaudella 2011. Ensimmäisellä kaudella hän esiintyi vain muutamassa ottelussa, mutta vastuu kasvoi selvästi jo seuraavalla kaudella.

Jaakonsaari on ollut mukana saavuttamassa PK-35 Vantaan paidassa kuutta Suomen mestaruutta ja neljää Suomen Cupin mestaruutta. Lisäksi hän oli mukana nostamassa seuraa Ykkösestä takaisin pääsarjaan kaudella 2019. Yhteensä hän on pelannut urallaan peräti 118 naisten pääsarjaottelua ja viimeistellyt niissä kahdeksan maalia.

Poikkeuksellinen näkemys pelistä

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Jaakonsaari on ennen kaikkea peliälykäs pelaaja. Intohimoinen suhtautuminen jalkapalloon välittyy vahvasti kaikesta tekemisestä.

– ”Tiksu” on varmasti yksi Suomen parhaista keskikentän pohjapelaajista. Hänellä on sellainen näkemys ja ymmärrys pelistä, jollaista ei monella naispelaajalla ole. Tiksu todella elää joka solullaan jalkapalloa. Hän katsoo sitä, analysoi sitä ja pystyy keskustelemaan siitä. Hän uskaltaa ottaa kantaa asioihin ja kertoa mielipiteensä, mikä on todella tervetullutta suomalaiseen naisjalkapalloon.

– Tiksulla on vahva näkemys pelistä, minkä ansiosta hän pystyy toimimaan joukkueen pelin moottorina.

Väisäsen mukaan keskikenttäpelaajan lähtökohdat uuteen kauteen ovat paremmat kuin monina aikaisempina vuosina. Hän uskoo, että kentällä nähdään tänä vuonna hyvävireinen Jaakonsaari.

– Lähtökohdat kauteen ovat siinä mielessä erilaiset, että Tiksu pysyi viime kaudella hyvin kunnossa ja pystyi pelaamaan paljon. Nyt hän on valmiimpi uuteen kauteen. Hän on harjoitellut hyvin ja panostanut aiempaa enemmän etenkin fyysiseen harjoitteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com